Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 dingen die u moet weten over IBS en gewichtstoename

Voedingsstoffen

 1. Witte bloemtortilla's leveren wat eiwitten en mineralen. In de handel verkrijgbare 8-inch witte bloemtortilla's leveren ongeveer 4 g eiwit, en wel 10 procent van de aanbevolen dagelijkse inname van ijzer en calcium. Grotere tortilla's die in restaurants worden gebruikt, kunnen tot 7 g eiwit bevatten, 20 procent van uw aanbevolen dagelijkse calciuminname en 15 procent van uw aanbevolen dagelijkse ijzerinname. Witte tortilla wraps bieden geen goede bronnen van essentiële vitamines.

Spijsverteringsproblemen

 1. Prikkelbare darm syndroom betekent precies dat; je darmen gedragen zich prikkelbaar en grillig. Gewichtstoename en IBS kunnen lastig zijn vanwege de onvoorspelbare aard van je darmen. Sommige dagen heb je diarree en sprint je naar de badkamer, terwijl je morgen misschien laxerende shakes drinkt om constipatie te verlichten. Er is echter één ding dat niet onregelmatig is, en dat zijn de bekende triggers die uw darmen irriteren en leiden tot gewichtstoename, waaronder gebrek aan lichaamsbeweging en bepaalde voedingskeuzes. Specifiek kunnen bepaalde voedingsmiddelen een opgeblazen gevoel en pijn veroorzaken en moeten in bekende gevallen van IBS worden vermeden.

Opzwellen en gewichtstoename

 1. Heb je het gevoel dat je net een watermeloen hebt ingeslikt? IBS kan je zo laten voelen. Wanneer je darmen geagiteerd raken, of moeite hebben met het verteren van een voedsel dat je hebt gegeten, houden ze water vast en komen gassen vrij. Door deze combinatie ziet uw maag er gezwollen uit, wat zowel ongemakkelijk als gênant kan zijn. In plaats van je broek losgeknoopt te laten, probeer je het voedsel en de stoffen die een aanval van PDS veroorzaken te vermijden. Kool, bonen en koolzuurhoudende dranken zijn enkele van de slechtste gasproducerende dingen die je in je darmen kunt stoppen. U zult merken dat als u de bloat vermindert, u het watergewicht verlaagt dat vaak wordt geassocieerd met IBS-gewichtstoename.

Eet je vezels

 1. Voedingsmiddelen die vast komen te zitten in uw darmen kunnen het probleem van het opgeblazen gevoel vergroten en ook een aanzienlijke gewichtstoename veroorzaken. Vezelrijk voedsel is goedkoop en een uitstekende manier om IBS-constipatie te verminderen. Probeer natuurlijk voorkomende vezels aan uw dieet toe te voegen, omdat het zacht en gemakkelijk voor uw lichaam is om te verteren. Door de mens gemaakte vezels, zoals bepaalde pillen en shakes, kunnen wat moeilijker te verteren zijn, maar hebben nog steeds het vezelvoordeel als dieetverandering geen optie voor u is. Vezelrijk voedsel is meestal ook gemakkelijk in uw portemonnee; een tarwebrood of een ontbijtgranen met zemelen kost je niet zoveel.

IBS-dieet

 1. Het beste wat u kunt weten over een IBS-dieet is dat er geen 'one size fits all'-plan bestaat. Wat werkt voor uw buurman met IBS werkt mogelijk niet goed voor u. Dit omvat niet het bekende trigger-voedsel, dat door iedereen moet worden vermeden. Een aantal stoffen kan in uw dieet worden geëlimineerd of verminderd. Rood vlees, cafeïne en kunstmatige zoetstoffen zijn veel voorkomende oorzaken achter de kramp en pijn van PDS. Leren wat je persoonlijke triggers zijn, kost wat tijd en veel geduld. Houd een notitieboekje bij de hand en noteer wat u elke dag moest eten, samen met uw darmfunctie. Binnen de kortste keren zou je een patroon moeten kunnen vinden zoals: "Telkens als ik zwarte olijven at, ben ik verkrampt", en dat voedsel in de toekomst vermijden.

Verhoogde fitness is gelijk aan verminderde prikkelbaarheid

 1. Nadat u de cola's en bonenburrito's hebt gestopt, is het tijd voor de laatste stap die is gekoppeld aan IBS-gewichtscontrole. Verbeter uw conditie, spiertonus en uithoudingsvermogen. Verlaag uw stressniveau met een kleine vroege ochtendwandeling gevolgd door enkele Pilates. Dit heeft twee voordelen - eerst verhoogt u uw buikspiertonus en vermindert uw IBS-prikkelbaarheid. Ten tweede heb je misschien niet die enorme mok cafeïne (ook een IBS-trigger) nodig om je wakker te maken; de fysieke activiteit zorgt ervoor dat je endorfines gaan pompen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407