Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 Geweldige gezondheidsvoordelen van rauw kokosvlees

Nadelen

 1. De kokosnoot groeit op de kokospalm, die gedijt in tropische klimaten. Hoewel kokosnoten een groot deel van het dieet zijn voor veel mensen die in tropische regio's wonen, hebben veel mensen uit koudere regio's nog nooit rauw kokosvlees gegeten.

 2. Hoewel het vlees moeilijk uit de harde schaal te verwijderen is, wordt het vaak in supermarkten zonder de schaal verkocht en kan het gewoon worden gegeten of in salades en andere gerechten worden gesneden.

Vet in kokosvlees

 1. Een kopje rauw kokosvlees bevat 283 calorieën, waarvan de meeste afkomstig zijn van 26,8 gram vet. Terwijl de meeste plantaardige voedingsmiddelen zeer weinig verzadigd vet bevatten, bevat kokosvlees een grote hoeveelheid, met 23,8 gram per kop.

 2. In tegenstelling tot andere verzadigde vetten, die vetzuren met lange keten zijn, is het meeste vet in kokosnoot een vetzuur met gemiddelde keten. Middellange keten vetzuren worden veel sneller afgebroken dan lange keten vetzuren, dus ze dragen niet bij aan een hoog cholesterolgehalte, zoals lange keten vetzuren.

 3. Volgens een studie gepubliceerd in 2018 door Journal of Food Science, bevat het vet in olie afkomstig van kokosvlees antioxidanten die de immuunsysteemeigenschappen helpen stimuleren die ontstekingen in het lichaam helpen verminderen.

 4. Volgens een beoordeling gepubliceerd in 2016 door Natural Product Communications, suggereert onderzoek dat voornamelijk bij dieren is uitgevoerd dat kokosolie de bloeddruk kan verbeteren, het buikvet en cholesterolgehalte kan verlagen en de bloedsuikerspiegel kan stabiliseren .

 5. Ondanks deze mogelijke voordelen moet u, als u een hoog cholesterolgehalte of hartaandoening heeft, contact opnemen met uw arts voordat u kokosvlees of ander vetrijk voedsel eet.

Vezel in kokosnoten

 1. Een van de voordelen van kokosvlees is het vezelgehalte. Eén kopje bevat 7,2 g, wat meer is dan 20 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor de meeste volwassenen. Vezel helpt bij het spijsverteringsproces door bulk aan de ontlasting toe te voegen, wat helpt voedsel door het spijsverteringskanaal te verplaatsen.

 2. Vezel kan je ook helpen een vol gevoel te krijgen, wat belangrijk is als je probeert minder te eten om af te vallen. Volgens de University of California San Francisco Health moet elke dag 25 tot 30 gram vezels uit voedingsmiddelen worden geconsumeerd.

Kokosnoten bevatten mangaan

 1. Kokosvlees bevat veel mineraal mangaan, waarbij één kopje 67 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vrouwen en 52 procent voor mannen bevat. Mangaan helpt je zowel vet als eiwitten te metaboliseren.

 2. Het ondersteunt ook zowel het immuunsysteem als het zenuwstelsel en bevordert een stabiele bloedsuikerspiegel. Mangaan helpt je lichaam ook andere voedingsstoffen te gebruiken, zoals ijzer, thiamine en vitamine E.

Kalium en koper

 1. Kokosvlees levert een aanzienlijke hoeveelheid twee andere mineralen: kalium en koper. Eén kopje levert 14 procent van de aanbevolen hoeveelheid kalium en 39 procent koper.

 2. Kalium is samen met natrium essentieel voor een goede vochtbalans in uw cellen. Het is ook noodzakelijk voor een goede hartfunctie en spiergroei. Koper is belangrijk voor de productie van rode bloedcellen en helpt bij uw smaakgevoel.

 3. Kokosvlees levert een aanzienlijke hoeveelheid twee andere mineralen: kalium en koper. Eén kopje levert 14 procent van de aanbevolen hoeveelheid kalium en 39 procent koper.

 4. Kalium is samen met natrium essentieel voor een goede vochtbalans in uw cellen. Het is ook noodzakelijk voor een goede hartfunctie en spiergroei. Koper is belangrijk voor de productie van rode bloedcellen en helpt bij uw smaakgevoel.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407