Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 hacks die deze voedingsdeskundige gebruikt om het bereiden van maaltijden te beheersen

De onderste regel

 1. U hoeft niet elke dag stress te hebben bij het drinken van matcha als u de techniek van eten en koken niet eenvoudig onder de knie hebt.

 2. Anders dan wonderen met één pot, is de volgende stap naar gemakkelijk eten maaltijdplanning of batch koken. Misschien heb je wel eens gehoord van de trend 'maandbereidingen bereiden'. Tegenwoordig lijkt iedereen - ongeacht welk dieet ze proberen - het te doen. De vraag is: heb je echt een maaltijdvoorbereiding nodig om je dieet te laten werken?

 3. Het korte antwoord: misschien.

 4. Maar als je jezelf uren per week wilt besparen door te koken en naar de supermarkt te rennen om die last-minute items op te halen die je bent vergeten, uit eten gaan of maaltijden overslaan (om alleen snacks te eten) onderweg), dan is het antwoord ja. Het opzetten van een systeem voor maaltijdplanning kan de oplossing zijn die u nodig heeft om op koers te blijven.

 5. Ik gebruikte eerst het concept van maaltijdplanning voordat ik wist hoe het heette. Op de middelbare school had ik een behoorlijk vol schema, jongleren met het schrijven van een scriptie, lessen en werk. Ik merkte dat ik het ontbijt oversloeg omdat ik gewoon geen "tijd had". [! 604 => 1140 = 1!

 6. Jaren later heb ik me aan de maaltijdplanning gehouden en de procedures verbeterd. Hier zijn mijn top vijf tips om een ​​maaltijdbereidingsmeester te worden. Ik zweer bij deze strategieën om mezelf op het goede spoor te houden - en ze hebben ook voor duizenden over de hele wereld gewerkt.

1. Heb een set go-to gezonde recepten

 1. Dit zijn mijn top vijf-ingrediëntenmaaltijden voor ontbijt, lunch, diner, dessert en zelfs een recept voor onderweg. (Opmerking: kruiden zoals zout, peper of olijfolie worden in deze recepten niet als een "ingrediënt" beschouwd.)

 2. Het hebben van een set recepten die u lekker vindt, kan het plannen van een maaltijd veel gemakkelijker maken, vooral tijdens de weken dat u zich niet geïnspireerd voelt. De sleutel is om u niet door het proces te laten uitputten, anders is het te gemakkelijk om van de bandwagon te vallen!

2. Maak een prioriteit boodschappenlijst

 1. Dit lijkt misschien geen probleem, maar het is belangrijk om uw reis naar de winkel of de boerenmarkt te prioriteren voordat u zelfs begint met het bereiden van de maaltijd. Dit begint met het thuis maken van een boodschappenlijstje. Maak een inventaris op van welke voedingsmiddelen en ingrediënten u al in huis hebt, zodat u geen tijd en geld verspilt door ze in de winkel te vinden.

 2. Bedenk vervolgens welke gerechten u wilt eten en of u de ingrediënten kunt mixen, matchen en maximaliseren. Maaltijden met quinoa zijn bijvoorbeeld een goede keuze: u kunt een grote hoeveelheid quinoa maken en maaltijd spin-offs maken voor ontbijt (ontbijtgranen), lunch en diner!

 3. Zorg ten slotte voor voldoende voedselcontainers om uw maaltijden apart op te slaan. Gebruik glazen bentodozen om uw lunches en diners te organiseren. Metselaarpotten zijn geweldig voor het bewaren van saladedressings, hummus, pesto en andere sauzen of marinades.

 4. Pak nog een paar containers om op te slaan:

3. Multitasken, koken en bereiden

 1. Ik ben er allemaal voor efficiënt om te zijn met mijn tijd, en dat draagt ​​ook bij aan het koken. (Tijdwinst is een fundamenteel onderdeel dat ik zeker heb opgenomen in mijn "Guide to Master Meal Planning.") Niet elke maaltijd hoeft één voor één te worden gedaan - gebruik uw tijd verstandig!

 2. Kook afzonderlijke ingrediënten op het fornuis. Terwijl deze ingrediënten koken of stomen, hak, gooi en bak je groenten, zoete aardappelen, muesli en andere lekkernijen in de oven. Leg al je ingrediënten klaar op het aanrecht. Terwijl je fornuis en oven afvuren, meng je een storm van hummus, zelfgemaakte amandelmelk of saladedressings.

 3. Dat gezegd hebbende, beginnen mensen soms met het bereiden van maaltijden door te veel gerechten tegelijk te doen, wat overweldigend en stressvol kan zijn. Totdat je de receptinstructies uit je hoofd kent, begin je langzaam met één gerecht voor de week. Wees ook selectief over de ingrediënten die je wilt bereiden.

 4. U hoeft ook niet alle componenten van een gerecht tegelijk te bereiden. Sommige basisingrediënten, zoals rijst, quinoa en pasta, kunnen in batch worden gemaakt, terwijl frissere ingrediënten later in de week kunnen worden gekookt. Of u kunt ingrediënten afzonderlijk opslaan. Als u niet ervoor kiest om niet alles tegelijk te koken (zodat u uw maaltijd later kunt samenstellen), kunt u uiteindelijk meer tijd besparen.

4. Werk langzaam op tot een volle koelkast

 1. Zoals ik al eerder zei, hoef je niet elk gerecht voor de komende week te bereiden - kies gewoon een maaltijd die je het meest uitdagend vindt. Als het bijvoorbeeld moeilijk is om elke ochtend vroeg op te staan ​​om het ontbijt te bereiden, gebruik je je tijd om een ​​week lang havermoutjes samen te stellen of bak je een partij volkoren muffins. Vind je het moeilijk om tijd te maken voor de lunch? Gooi je groenten en fruit in afzonderlijke bakjes en bereid wat zelfgemaakte slasaus waar je bovenop kunt motregenen als het tijd is om te eten.

 2. De sleutel is om klein te beginnen en dan je weg te werken om een ​​koelkast vol maaltijdcomponenten al klaar te hebben zodat je ter plekke creatief kunt worden.

5. Stel je maaltijden later samen, in plaats van allemaal tegelijk

 1. Het bereiden van ingrediënten voor het samenstellen van maaltijden tijdens de week kost de meeste tijd, dus ik raad aan om een ​​dag per week een paar uur vrij te maken voor het bereiden en bereiden van maaltijdcomponenten, zoals quinoa, hardgekookte eieren en greens voor salades, om later te monteren. U hoeft niet te bevriezen, want u zult de hele week door uw maaltijden eten.

Maaltijdbereiding kan minder dan 3 uur duren

 1. Tegenwoordig heb ik maaltijdpreparatie tot een wetenschap en kan ik op (de meeste) zaterdag in minder dan drie uur kruidenierswaren bereiden, bereiden en koken.

 2. Beschouw maaltijdplanning als een sleutel om u tijd en energie te besparen om ergens anders te plaatsen. Ik geniet nog steeds van koken, net als jij, maar ik geniet er niet van om elke dag zoveel tijd aan één activiteit te wijden.

 3. Deze extra tijd voor mezelf is waarschijnlijk echt het beste voordeel van maaltijdplanning, vooral als er zoveel andere dingen in het leven zijn waar ik aandacht aan zou willen schenken - sporten, chillen, boeken lezen en uitgaan met vrienden en familie.

 4. McKel Hill, MS, RD, is de oprichter van Nutrition Stripped, een website voor gezond leven die is gericht op het optimaliseren van het welzijn van vrouwen over de hele wereld door middel van recepten, voedingsadvies, fitness en meer . Haar kookboek 'Nutrition Stripped' was een nationale bestseller en ze is verschenen in Fitness Magazine en Women's Health Magazine.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407