Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 herfstvoedingsmiddelen met geestelijke gezondheidsvoordelen, inclusief pompoen

De onderste regel

 1. Misschien vindt u dat herfstaroma's en -geuren veel troost bieden, herinneringen oproepen aan het bakken van mama's, uitstapjes naar de pompoenpleister of vakantie-maaltijden gedeeld met familie.

 2. Maar de geestelijke gezondheidsvoordelen van bepaalde herfstvoedingen gaan verder dan de voedselherinneringen die u een goed gevoel geven. De voedingsstoffen in deze vijf herfstvoedingen kunnen je humeur een flinke boost geven.

1. Eikelpompoen

 1. "Ik hou van het herfstseizoen, want dat betekent dat het tijd is voor squash", zegt geregistreerde diëtist Jenn Fillenworth, MS, RD. Eikelpompoen is een klein soort winterpompoen met een lichte maar toch enigszins zoete smaak.

 2. Er zijn verschillende gezondheidsvoordelen voor eikelpompoenen en andere pompoenen in het algemeen. Eikelpompoen is een van de meest voedzame pompoensoorten en bevat hogere hoeveelheden antioxidanten.

 3. Een eikelpompoen bevat magnesium, wat een belangrijke voedingsstof is voor het helpen bij depressie en angst.

 4. "Een recente studie toont aan dat een toename van magnesium in het dieet kan leiden tot een significante afname van de symptomen van depressie en angst ongeacht de leeftijd of ernst van hun depressie," voegt Fillenworth toe.

2. Appels

 1. Natuurlijk, appels liggen het hele jaar door in de winkel. Maar ze zijn vooral heerlijk tijdens het appeloogstseizoen, dat meestal piekt in september en oktober.

 2. Fillenworth zegt dat voedingsonderzoek de afgelopen jaren is gericht op de effecten van appelconsumptie en de relatie ervan tot het bieden van beschermende neurologische voordelen.

 3. "Omdat appels een hoog fytochemisch profiel hebben, zijn ze uitstekend in het voorkomen van DNA-schade, het reguleren van hormonen en het verminderen van oxidatieve schade", legt ze uit. "Al deze dingen houden rechtstreeks verband met het ondersteunen van een goede geestelijke gezondheid."

3. Pompoen

 1. Pompoen is waarschijnlijk de meest populaire herfstsmaak. En dat zou het ook moeten zijn, zegt Fillenworth, vooral omdat het mineralen bevat die de hersenfunctie stimuleren.

 2. "Pompoen bevat luteïne en zeaxanthine - beide voedingsstoffen zijn uitstekend in het stimuleren van geheugenherinnering bij zowel jongere als oudere volwassenen," legt ze uit.

 3. Bovendien is bekend dat pompoenpitten uw humeur helpen stimuleren, iets dat we allemaal in deze tijd van het jaar kunnen gebruiken. Ze bevatten het aminozuur tryptofaan, wat we vaak vergelijken met Thanksgiving kalkoen.

 4. Door tryptofaan in uw dieet op te nemen, kunnen uw hersenen serotonine produceren, een chemische stof waarvan bekend is dat deze uw humeur verbetert en u een algemeen tevreden gevoel geeft.

4. Kurkuma

 1. Voedsel als medicijn is geen nieuw concept. We gebruiken al eeuwen verschillende ingrediënten in recepten om vele kwalen te genezen.

 2. Vanwege zijn bekende genezende eigenschappen wordt kurkuma beschouwd als een wonderkruid voor zoveel gezondheidsproblemen, waaronder het verminderen van de symptomen van depressie.

 3. Het heeft ook krachtige antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen. Plus, het smaakt heerlijk! Vergeet niet dat een beetje sprenkel een lange weg gaat.

5. Kaneel

 1. Niets zegt vallen zoals de geur van kaneel.

 2. Het toevoegen van dit humeurverbeterende kruid aan eten of drinken kan je hersenen helpen stimuleren. Het helpt ook de bloedsuikerspiegel te reguleren, wat bijdraagt ​​aan een algehele stabiele stemming.

 3. Kaneel voegt warmte toe aan de smaak in thee, cider, havermout, brood, gebakken fruit en groenten, en meer.

 4. Sara Lindberg, BS, MEd, is een freelance schrijver van gezondheid en fitness. Ze heeft een bachelor's degree in bewegingswetenschappen en een master's degree in counseling. Ze bracht haar leven lang door met het onderwijzen van mensen over het belang van gezondheid, welzijn, mentaliteit en geestelijke gezondheid. Ze is gespecialiseerd in de verbinding tussen geest en lichaam, met een focus op hoe ons mentale en emotionele welzijn van invloed is op onze fysieke fitheid en gezondheid.

 5. Niets zegt vallen zoals de geur van kaneel.

 6. Het toevoegen van dit humeurverbeterende kruid aan eten of drinken kan je hersenen helpen stimuleren. Het helpt ook de bloedsuikerspiegel te reguleren, wat bijdraagt ​​aan een algehele stabiele stemming.

 7. Kaneel voegt warmte toe aan de smaak in thee, cider, havermout, brood, gebakken fruit en groenten, en meer.

 8. Sara Lindberg, BS, MEd, is een freelance schrijver van gezondheid en fitness. Ze heeft een bachelor's degree in bewegingswetenschappen en een master's degree in counseling. Ze bracht haar leven lang door met het onderwijzen van mensen over het belang van gezondheid, welzijn, mentaliteit en geestelijke gezondheid. Ze is gespecialiseerd in de verbinding tussen geest en lichaam, met een focus op hoe ons mentale en emotionele welzijn van invloed is op onze fysieke fitheid en gezondheid.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407