Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 manieren om citroensap te drinken helpt uw ​​lichaam

Bijwerking: tandbederf

 1. Citroensap drinken is goed voor uw gezondheid, en daarom bevelen veel traditionele geneeskundesystemen het dagelijks aan. Citroenen bevatten vitamines, mineralen en andere natuurlijke stoffen die uw immuunsysteem stimuleren en zelfs kanker bestrijden. Ze helpen bij de spijsvertering en de opname van mineralen, kunnen u meer energie geven en uw nieren en gezondheid van de urine beschermen. Drink regelmatig vers geperst citroensap, verdund in water, om de meeste gezondheidsvoordelen te behalen.

Bijwerking: tandbederf

 1. Een dagelijkse dosis citroenwater helpt de spijsvertering, geeft u energie en beschermt tegen vrije radicalen, naast andere gezondheidsvoordelen.

Citroensap voor immuniteit

 1. Eén citroen bevat meer dan de helft van uw dagelijkse behoefte aan vitamine C, een antioxidant. Antioxidanten gaan schade door vrije radicalen tegen die optreedt tijdens de vertering van voedsel en blootstelling aan straling en rook. Jezelf beschermen tegen vrije radicalen door regelmatig citroensap te drinken, kan het verouderingsproces vertragen en kan helpen bij de bescherming tegen chronische ziekten. Meer vitamine C eten als je verkouden bent, kan dit zelfs verkorten of de ernst van je symptomen verminderen.

Gewichtsverlies en citroensap

 1. Hoewel er geen "wonderpil" is voor gewichtsverlies, kan het drinken van verdund citroensap u helpen. Door de spijsvertering te verbeteren, helpt citroen uw metabolisme te reguleren. Wanneer de spijsvertering slecht is, kan uw lichaam geen voedingsstoffen opnemen die het nodig heeft om vet te gebruiken. Het verbeteren van je spijsvertering helpt je ook om gifstoffen te verwijderen, wat je energieniveau verbetert.

Hydrateert en ontgift uw lichaam

 1. Goede hydratatie op zichzelf kan helpen bij gewichtsverlies door de functie van mitochondriën te verbeteren, die in cellen worden gevonden en helpen bij het creëren van energie voor het lichaam. Drinkwater induceert ook thermogenese, een metabolisch proces waarbij het lichaam calorieën verbrandt voor warmte. Omdat water het belangrijkste ingrediënt in citroenwater is, kunnen de metabolismeverhogende gezondheidsvoordelen een gevolg zijn van een verbeterde algemene hydratatie. Citroenwater kan echter specifiek een mild diureticum zijn, waardoor u vaker moet plassen en mogelijk helpt bij het reinigen en ontgiften van de urinewegen.

Verlaagt het risico op kanker

 1. Het een paar keer per week consumeren van citrusvruchten zoals citroenen kan het risico op bepaalde kankers verminderen, waaronder de spijsvertering, de bovenste luchtwegen en de alvleesklier. Citroenen bevatten 22 verschillende verbindingen waarvan is vastgesteld dat ze kankercellen bestrijden. Een studie gepubliceerd in Food Function in 2013 ontdekte dat limonoïden gevonden in citroenen de groei van kankercellen die afhankelijk zijn van oestrogeen voor groei belemmeren en die dat niet doen. Er werd geconcludeerd dat het consumeren van citroen uw risico op borstkanker kan verminderen.

Helpt de gezondheid van de nieren

 1. Citroensap consequent drinken kan helpen calciumafzettingen, nierstenen en galstenen op te lossen en mogelijk voorkomen. Volgens de National Kidney Foundation bieden citroensap en andere citroensappen rijk aan stenen. Citraat in de urine kan voorkomen dat calcium zich bindt met andere elementen die nierstenen veroorzaken, terwijl het ook voorkomt dat reeds aanwezige kristallen groter worden. Wees echter voorzichtig met het kiezen van limonade boven gewoon citroenwater. De suiker in limonade kan het risico op nierstenen vergroten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407