Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 Ongewenste bijwerkingen van te veel appels eten

Vet en calorieën

 1. De gezondheidsvoordelen van appels zijn talrijk en bekend. Vol met vezels, deze vitamines boordevol fruit worden voorgesteld als onderdeel van elke maaltijd, waardoor je honger kunt voorkomen en caloriearme producten kunt vullen. Net als elk ander voedsel kan teveel echter leiden tot negatieve effecten zoals gewichtstoename of een stijging van de bloedsuikerspiegel. Het is goed om de negatieve effecten van te veel appelconsumptie te kennen.

Appels en suiker

 1. Appels bevatten koolhydraten, hoewel niet de eenvoudige soort die snel de bloedsuikerspiegel verhoogt. Een gezonde koolhydraat gevuld met vezels en voedingsstoffen, appels zijn een geweldige snack en worden aanbevolen als onderdeel van elke maaltijd. Het lichaam verandert echter eerst in koolhydraten als brandstof, dus als u te veel appels consumeert, voorkomt dit dat het lichaam vet verbrandt, net zoals teveel koolhydraten gewichtsverlies remmen.

 2. Een middelgrote appel bevat 25 koolhydraten, waarvan 5 gram vezels. Daarom is het netto aantal koolhydraten voor een middelgrote appel 20. Voor een dieet met weinig koolhydraten in de hoop om gewicht te verliezen door ketose, zou veel eten per dag het aantal koolhydraten boven de limiet voor gewichtsverlies doen vallen.

Calorieën zijn calorieën

 1. Hoewel appels gezond fruit zijn en een goede snack, bevatten ze calorieën en suikers en moeten ze worden geteld als onderdeel van uw dagelijkse toewijzing. Met andere woorden, het zijn geen "freebies". Een gemiddelde middelgrote appel heeft tussen de 90 en 95 calorieën, dus als een dieter 10 middelgrote appels per dag consumeert, zou dit meer dan 900 calorieën zijn. Als je naast appels ook andere voedingsmiddelen eet, is deze calorische toewijzing voor fruit alleen te veel en zal deze waarschijnlijk de schaal doen omvallen of gewichtsverlies remmen.

Voordelen van appels

 1. De voordelen van appels zijn er in overvloed. De gemiddelde kleine appel bevat 5 gram gezonde vezels. Vezel is niet verteerbaar en helpt daarom ander voedsel door het spijsverteringssysteem te verplaatsen en de ontlasting op te vullen. "Je zou kunnen denken dat als het niet verteerbaar is, het geen waarde heeft. Maar er is geen twijfel dat hogere inname van vezels uit alle voedselbronnen gunstig is", merkt Dr. Joanne Slavin, voedingswetenschapper aan de Universiteit van Minnesota op.

 2. Bovendien, volgens Dr. Somdat Mahabir, een voedings- en ziektedeskundige van het National Cancer Institute van NIH, verlaagt de consumptie van veel vezels "slechte" cholesterolconcentraties in het bloed en vermindert het risico voor het ontwikkelen van kransslagaderaandoeningen, beroertes en hoge bloeddruk. "

 3. Gemiddeld zouden mannen ongeveer 38 gram vezels per dag moeten consumeren, terwijl vrouwen ongeveer 25 gram zouden moeten innemen. De meeste Amerikanen eten echter slechts 14 gram of minder per dag.

Te veel appels eten

 1. Omdat appels veel vezels bevatten, kan het eten van veel appels leiden tot onaangename bijwerkingen, vooral als u niet gewend bent ze in grote hoeveelheden te eten. Volgens U.C. Davis Department of Nutrition, het te snel verhogen van vezels kan een opgeblazen gevoel, gas of diarree veroorzaken. Te veel vezels eten kan ook van invloed zijn op het vermogen van het lichaam om mineralen en vitamines goed op te nemen.

 2. Omdat appels veel vezels bevatten, kan het eten van veel appels tot onaangename bijwerkingen leiden, vooral als u niet gewend bent ze in grote hoeveelheden te eten. Volgens U.C. Davis Department of Nutrition, het te snel verhogen van vezels kan een opgeblazen gevoel, gas of diarree veroorzaken. Te veel vezels eten kan ook van invloed zijn op het vermogen van het lichaam om mineralen en vitamines goed op te nemen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407