Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 ontstekingsremmende tonics

De onderste regel

 1. Als u met een auto-immuunziekte leeft, weet u heel goed dat voedsel pijn kan verlichten of erger kan maken.

 2. Dat komt door de rol die voedsel speelt bij het bestrijden of helpen van ontstekingen.

 3. "Ontsteking die verder gaat dan de gezonde, acute genezingsfase is betrokken bij bijna elke chronische gezondheidstoestand en een aantal auto-immuunziekten, zoals reumatoïde artritis en multiple sclerose," zegt Michelle Simon, een erkend natuurgeneeskundig arts en president van het Institute for Natural Medicine.

 4. Maar het voedsel dat u in uw lichaam stopt, kan helpen.

 5. "Natuurgeneesmiddelen, zoals tonics en bouillons met natuurlijke, ontstekingsremmende ingrediënten en immuunmodulerende middelen, kunnen het natuurlijke genezingsproces van het lichaam ondersteunen," voegt Simon toe. [! 3168 => 1140 = 1!

1. Zuiveringszout + water

 1. Een recente studie in het Journal of Immunologyfound die een tonicum bakpoeder en water drinkt, kan de ontsteking helpen verminderen.

 2. Maar wees voorzichtig met deze: sommige studies suggereren dat er na verloop van tijd schadelijke bijwerkingen kunnen zijn, zoals leverschade en botverlies. Zelfs deze nieuwe studie beperkte de inname na twee weken.

 3. Gebruik dit tonicum voor verlichting van ontstekingen op korte termijn. Maar niet langer dan een maand, waarschuwt Simon.

 4. Probeer het: Combineer 1/4 theelepel. zuiveringszout met 8 tot 12 oz. van water.

2. Peterselie + gembergroen sap

 1. Studies hebben aangetoond dat het actieve ingrediënt van peterselie, carnosol, zich richt op ontstekingen veroorzaakt door reumatoïde artritis, legt Simon uit.

 2. Gember is een bekende ontstekingsremmer. Het voorkomt de productie van inflammatoire moleculen zoals prostaglandine en leukotrieen, evenals pro-inflammatoire cytokines. Dit zijn eiwitten die in cellen worden aangetroffen, zegt Simon.

 3. Probeer het: maak uw eigen sap thuis. Voeg toe aan een sapcentrifuge:

3. Citroen + kurkuma tonicum

 1. "Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat curcumine, het actieve ingrediënt in kurkuma, de ontstekingsreactie van het lichaam kan helpen verminderen en verlichting kan bieden voor gewrichtspijn en ontsteking veroorzaakt door reumatoïde artritis en multiple sclerose," Simon zegt.

 2. Uit een studieanalyse eerder dit jaar gepubliceerd in Neurological Sciences bleek dat curcumine een krachtige ontstekingsremmende en antioxiderende stof was. Het kan helpen bij het beheersen van eiwitten, enzymen en cytokines bij aandoeningen aan het centrale zenuwstelsel, waaronder multiple sclerose.

 3. Een bonus van deze tonic (die is aangepast van Minimalist Baker): de gember en citroen helpen de spijsvertering, voegt Simon toe.

 4. Probeer het: combineer in een kleine steelpan:

 5. Laat sudderen op middelhoog tot middelhoog vuur en zet het vuur dan uit. Zorg ervoor dat het niet volledig kookt.

 6. Plaats een klein zeefje over de glazen en verdeel de vloeistof over twee mokken.

 7. Bewaar overbelaste restjes maximaal twee tot drie dagen in de koelkast. Als je klaar bent om te eten, verwarm je op het fornuis tot het net warm is.

4. Bottenbouillon

 1. "Specifieke bottenbouillon van kippen, niet van rundvlees of varkensvlees of vis, ondersteunt de gezondheid van de gewrichten door het chondroïtinesulfaat en glucosamine in het kraakbeen, en het is een goede bron van ontstekingsremmende aminozuren zoals proline, glycine en arginine, "zegt Simon.

 2. Probeer het: combineer in een slow-cooker van 10 liter:

 3. Sudderen gedurende 24 tot 48 uur, af en toe vet afromen. Haal van het vuur en laat het iets afkoelen.

 4. Gooi vaste stoffen weg en zeef de rest in een kom door een vergiet. Laat de bouillon afkoelen tot kamertemperatuur, dek af en laat afkoelen.

5. Functionele voedselsmoothie

 1. Geheel voedsel is altijd het beste, maar er zijn een handvol functionele voedselpoeders die helpen een ton antioxidanten en ontstekingsremmers in één drankje af te leveren, zegt Gabrielle Francis, een erkende natuurgeneeskundige arts en kruidkundige gevestigd in New York City.

 2. Poeders geladen met bioflavonoïden en antioxidanten uit bronnen zoals gember, rozemarijn en kurkuma kunnen uw immuunsysteem helpen stimuleren en ontstekingen in uw lichaam verminderen.

 3. Andere functionele voedingspoeders kunnen helpen bij het genezen van lekkende darmproblemen, waardoor u meer voedingsstoffen kunt opnemen terwijl u de allergenen en gifstoffen buiten de deur houdt, voegt Francis toe.

 4. Haar smoothie bevat ook levertraan van arctische kabeljauw. Het zit vol met omega-3-vetzuren, die de eiwitten kunnen onderdrukken die chronische ontstekingen bevorderen.

 5. Haar smoothie bevat ook vitamine A en D. Studies tonen aan dat vitamine A- en D-tekorten kunnen bijdragen aan chronische ontsteking.

 6. Er zijn een handvol duurdere ingrediënten in deze smoothie dan de budgetvriendelijke hierboven. Maar als je andere alternatieve remedies hebt geprobeerd en ze hebben niet gewerkt om je ontsteking te verminderen, dan kan dit een geweldige optie zijn.

 7. Probeer het: combineer in een blender:

 8. Rachael Schultz is een freelance schrijver die zich primair richt op waarom onze lichamen en hersenen werken zoals ze doen en hoe we beide kunnen optimaliseren (zonder onze geestelijke gezondheid te verliezen). Ze heeft gewerkt bij het personeel van Shape and Men's Health en draagt ​​regelmatig bij aan een hele reeks nationale gezondheids- en fitnesspublicaties. Ze is het meest gepassioneerd door wandelen, reizen, mindfulness, koken en echt, echt goede koffie. Je kunt haar werk vinden op rachael-schultz.com.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407