Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 Verbazingwekkende Preisubstituten

5 Verbazingwekkende Preisubstituten

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 14 augustus 2018

 2. Uienfamilie is buiten het seizoen of anderszins moeilijk te vinden. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Preisubstituten

 1. Preisurrogaten zijn relatief gemakkelijk te vinden, vanwege het bereik van nauw verwante groenten. Een prei is een groente van het geslacht Allium en is zeer nauw verwant aan uien, knoflook, lente-uitjes en sjalotten. Het heeft een dichte witte stengel aan de basis die leidt tot platte groene bladeren die zich aan de bovenkant verspreiden. De hele plant is eetbaar, waarbij de basis het meest wordt gebruikt. Prei heeft een zoete, milde uiensmaak en wordt meestal gebruikt in soepen en stoofschotels, maar ook in salades of als garnering.

 2. Over het algemeen zijn verse prei minder verkrijgbaar in supermarkten en supermarkten dan andere leden van de uienfamilie, vooral tijdens de zomermaanden. Ze zijn meestal ook een van de duurste alliums wanneer ze beschikbaar zijn. Afhankelijk van het beoogde gebruik, kunnen andere soorten uien zoals lente-uitjes, sjalotten, bevroren prei, knoflook en zoete uien in de meeste recepten gemakkelijk worden vervangen.

Frozen Prei

 1. Sommige speciale markten hebben gehakte en bevroren prei in het vriesgedeelte. In gerechten zoals soepen, waar de prei moet worden gekookt, vormen bevroren prei een gemakkelijke vervanging.

Sjalotten

 1. Die om verse prei vragen. eval (ez_write_tag ([![!728,90

Sjalotten

 1. Deze kleine, milde uienbollen werken goed in plaats van prei in veel recepten, maar vooral als vervanging voor gebakken prei. Omdat ze ook duur zijn, zijn sjalotten misschien geen effectief alternatief voor de grotere hoeveelheid prei die nodig is voor soepen en stoofschotels.

Garlic

 1. Hoewel sterker en scherper, kan een kleine hoeveelheid gehakte of geroosterde knoflook in plaats van prei een vergelijkbare smaak en aroma toevoegen aan veel gerechten.

Zoete uien

 1. Hoewel ze een sterkere uiensmaak hebben dan prei, zijn zoete uien het meest verkrijgbare preisubstituut en tevens een van de goedkoopste. Na het hakken vormen ze een uitstekende vervanging voor prei in stoofschotels, soepen en andere veel voorkomende recepten.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

 3. Hoewel ze een sterkere uiensmaak hebben dan prei, zijn zoete uien het meest verkrijgbare preisubstituut en tevens een van de goedkoopste. Na het hakken vormen ze een uitstekende vervanging voor prei in stoofschotels, soepen en andere veel voorkomende recepten.

 4. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407