Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 verborgen gezondheidsvoordelen van alcohol

Het natriumformaat bepalen

 1. De pijlers van een goede gezondheid: voeding, lichaamsbeweging en aardbeidaiquiris. OK, misschien ook niet. Maar het is niet zo ver weg als je zou denken.

 2. "Een van de meest consistente bevindingen in recent voedingsonderzoek is dat matig alcoholgebruik de gezondheid kan verbeteren en tot een langer leven kan leiden," zegt Eric Rimm, Sc.D., universitair hoofddocent epidemiologie en voeding aan de Harvard School of Public Health.

 3. Maar voordat je een hele fles feestelijke bubbels drinkt, moet je er rekening mee houden dat matiging de sleutel is tot de voordelen van drank. Dat betekent gemiddeld één drankje per dag voor vrouwen en twee glazen per dag voor mannen (verder vergroot u het risico op een hele reeks ziekten). Blijf binnen die pittige zoete plek, en de bijwerkingen van alcohol komen uw lichaam op een aantal verrassende manieren ten goede. Hier zijn vijf goede redenen om een ​​glas te heffen.

Bescherm uw ticker

 1. Rode wijn wordt al lang beschouwd als het elixer van de gezondheid van het hart. Maar je hoeft geen fles Merlot te kraken om naar hartelust te drinken, zegt Rimm. Matige inname van alle sterke drank kan uw risico op hartaandoeningen tot 40 procent verlagen, volgens een beoordeling van meer dan 100 prospectieve studies van de Harvard School of Public Health.

 2. HOE HET WERKT: Veel van het voordeel van alcohol voor de gezondheid van het hart heeft te maken met het vermogen om goede (HDL) cholesterol, lagere slechte (LDL) cholesterol te verhogen en bloedproblemen te verminderen die kunnen leiden tot verstopte bloedvaten (en de hartaanvallen die ze veroorzaken).

 3. DRINK DIT: Pinot Noir. Het bevat meer ziektebestrijdende antioxidanten dan elke andere alcoholische drank. Zorg ervoor dat je er na één glas een kurk in doet als je een vrouw bent, twee als je een man bent.

Beat Belly Bulge

 1. Vergeet de noodlottige bierbuik - als alcohol regelmatig wordt geconsumeerd, kan alcohol zelfs helpen vet te bestrijden. Een studie uit 2010, gepubliceerd in The Archives of Internal Medicine, toonde aan dat vrouwen die een of twee drankjes per dag dronken minder snel aankwamen dan degenen die de saus mijden.

 2. HOE HET WERKT: Onderzoekers geloven dat de lichamen van langdurige gematigde drinkers zich op de een of andere manier aanpassen om alcohol anders te metaboliseren dan degenen die hun cocktails concentreren in de occasionele grote avond uit. Plus, vrouwen die gematigde hoeveelheden alcohol drinken, hebben de neiging minder voedsel te eten, vooral koolhydraten, volgens Lu Wang, hoofdonderzoeker van de studie en een instructeur bij Brigham en Women's Hospital.

 3. DRINK DIT: Een flesje licht bier. De vrouwen in de archievenstudie kregen niet meer dan twee glazen wijn van vier ons of twee schoten van 1,5 ons per dag, wat veel minder is dan je van de meeste barmannen of serveersters krijgt. Nippen uit een fles maakt het gemakkelijk om porties onder controle te houden. Sam Adams Light, Michelob Ultra en Guinness Draft houden alle calorieën onder controle zonder in te boeten aan smaak.

Verminder het risico op diabetes

 1. Een drankje per dag houdt diabetes weg? Verrassend genoeg kan het helpen. Een rapport uit 2005 gepubliceerd in Diabetes Care wees uit dat matige hoeveelheden alcohol - tot een drankje per dag voor vrouwen, tot twee drankjes per dag voor mannen - het risico op diabetes type 2 tot 30 procent vermindert.

 2. HOE HET WERKT: Alcohol verhoogt de niveaus van een hormoon dat de insulinegevoeligheid verbetert. Met andere woorden, het maakt het voor uw lichaam gemakkelijker om glucose te verwerken en te gebruiken als energie. Dit helpt de hoeveelheid suiker in de bloedbaan te verminderen en vermindert uiteindelijk het risico op het ontwikkelen van diabetes.

 3. DRINK DIT: Bloody Mary. Je zult helemaal tevreden zijn met slechts één portie en de antioxidant lycopeen in tomatensap biedt een hart-gezonde bonus.

Boost Brainpower

 1. Je hersenen zijn waarschijnlijk bekend met de nadelen van drinken (Karaoke was zo'n geweldig idee ... totdat een video van je uitvoering op Facebook verscheen), maar als je slim drinkt, een kleine tip kan cognitieve achteruitgang helpen voorkomen. Onderzoekers van de Loyola University ontdekten dat matige drinkers 23 procent minder kans hadden om cognitieve stoornissen, de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie te ontwikkelen in vergelijking met niet-drinkers.

 2. HOE HET WERKT: Onderzoekers veronderstellen dat, omdat matig drinken goede cholesterol verhoogt, het de bloedtoevoer naar de hersenen kan verbeteren. Alcohol kan ook hersencellen "harden" door ze een beetje te belasten, zodat ze later in het leven kunnen omgaan met grote spanningen die dementie kunnen veroorzaken.

 3. DRINK DIT: Wijn. Volgens de Loyola-onderzoekers bleek het volgens de onderzoekers van Loyola voordeliger te zijn dan bier of sterke drank voor het stimuleren van de hersenkracht.

Zeg vaarwel tegen galstenen

 1. Galstenen - harde, kiezelachtige afzettingen die zich in de galblaas vormen en meestal uit verhard cholesterol bestaan ​​- kunnen pijn of krampen in de maag veroorzaken. Vermijd dat ongelukkige gevoel door een beetje alcohol aan je dagelijkse voeding toe te voegen. Onderzoek toont aan dat regelmatig matig alcoholgebruik (5-7 dagen per week) het risico op galstenen vermindert. Daarentegen vertoonde een onregelmatige alcoholinname (1-2 dagen per week) geen significante associatie met risico.

 2. HOE HET WERKT: Weet u nog hoe alcohol het cholesterol in uw bloed verhoogt? Nou, het beïnvloedt ook cholesterol in de galblaas. Bovendien is overgewicht een van de belangrijkste risicofactoren voor het ontwikkelen van galstenen, dus matig drinken kan uw risico verminderen door u te helpen een gezond gewicht te behouden.

 3. DRINK DIT: Eppa Sangria. Het is de eerste gecertificeerde biologische sangria en levert twee keer zoveel antioxidanten als een glas rode wijn. Bovendien levert één glas slechts 120 calorieën op.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407