Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 Verrassende Mirin-substituten

5 Verrassende Mirin-substituten

 1. Mirin is gemaakt van rijst en is een zoete kookwijn die een hoofdbestanddeel is van de Japanse keuken. Mirin is vergelijkbaar met sake, hoewel het zoeter en minder alcoholisch is, met een stroperige textuur. Het wordt gebruikt in veel gerechten uit Japan, waaronder teriyaki, ramen en andere noedelsoepen en veel sauzen.

Beste vervangers van Mirin

 1. Mirin geeft gerechten een zoete, licht zure umami-smaak die vrij onderscheidend is. Hoewel deze rijstwijn op veel Aziatische specialiteitenmarkten te vinden is, zijn mirinvervangers nuttig voor degenen die geen regelmatige toegang hebben tot dat soort winkels. Het is geen normaal artikel in reguliere supermarkten. Het gebrek aan beschikbaarheid vereist mogelijk het gebruik van een vervanging in Japanse en op fusie geïnspireerde recepten. Voor een goede mirinsubstituut kun je onder andere suiker toevoegen aan vermout, sherry, zoete Marsala of witte wijn. Bovendien zal mirin moeten worden vervangen door degenen die alcohol willen vermijden. Hoewel het moeilijk is om de smaak exact te repliceren, zijn er veel eenvoudige mirinsubstituten beschikbaar.

Sake

 1. Veel wijn- en slijterijen zullen ten minste één variëteit van deze rijstwijn vervoeren, die qua smaak erg lijkt op mirin. Voeg een beetje suiker toe als je een droge variëteit gebruikt. Sake is een alcoholische drank die sterker is dan deze kookwijn, dus gebruik met mate.

Sweet Marsala

 1. Zuurgraad en zoetheid liggen dicht bij mirin en het is meer in de handel verkrijgbaar. Dit moet beschikbaar zijn in de meeste slijterijen en wijnwinkels. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Witte wijn

 1. Elke variëteit is een redelijke vervanging voor mirin. Nogmaals, als het een droge soort wijn is, meng dan een kleine hoeveelheid suiker of andere zoetstoffen.

Rijstazijn

 1. Voor een rijstachtige smaak zonder wijn vervangt u deze meer algemeen beschikbare azijn. Voeg een zoetstof toe om het smaakprofiel van mirin beter te repliceren, of de zuurgraad van de azijn kan de smaak van het uiteindelijke gerecht veranderen.

Water en suiker

 1. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407