Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


6 Farro Nutrition Voordelen die u misschien zullen verrassen

Pistachegeschiedenis en interessante feiten

 1. Je hebt gehoord van gewone granen zoals gerst, boekweit en volkoren, dat weet ik zeker. Maar heb je ooit farro geprobeerd? De kans is groot dat je er nog nooit van hebt gehoord. Maar dat zou je wel moeten doen!

 2. Deze oude korrel begint grip te krijgen vanwege de gezondheidsvoordelen en het vermogen om zich aan verschillende recepten aan te passen. In dezelfde geest als kamut of bulgur tarwe is farro een goede alternatieve toevoeging van graan aan verschillende gerechten. En hoewel het gluten bevat, bevat het lagere niveaus dan de tarwe van vandaag, en als het goed wordt bereid, wordt de gluten voorverteerd en afgebroken door kiemen en gisting als een zuurdesemproces. Dit maakt het veel meer aanvaardbaar voor iedereen die gevoelig is voor gluten. window.onload = function () {hellobar ("contentUpgrades"). show (531380);}; Dus wat is Farro precies, wat zijn de grootste Farro-voordelen en hoe kun je dit oude graan gebruiken? Laten we kijken.

Wat is Farro?

 1. Farro, in sommige delen van de wereld ook emmer genoemd, is een soort oud tarwekorrel dat al duizenden jaren over de hele wereld wordt gegeten. Tegenwoordig vind je farro (Triticum turgidum dicoccum) waarschijnlijk in veel mediterrane, Ethiopische of Midden-Oosterse restaurants, waar het een zeer lange geschiedenis heeft.

 2. Het gebruik ervan gaat terug tot de Vruchtbare Halve maan en het oude Romeinse rijk, waar het een populair graan en "dagelijks rantsoen" was onder de armere mensen die in deze gebieden woonden. (1) Royals dineerden ook op Farro. In feite kreeg het zelfs de bijnaam "farao's tarwe" omdat het populair was in Egypte voordat het zich verspreidde naar Italië.

 3. Tegenwoordig, vooral in delen van Italië - maar ook steeds vaker over de hele wereld, inclusief in de VS - organiseert dit vezelrijke voedsel een comeback als een gastronomische specialiteit. Dit stevige, nootachtige smakende graan vindt zijn weg naar meer en meer luxe restaurantmenu's, omdat mensen ontdekken dat het niet alleen geweldig smaakt, maar ook geweldig voor jou is. Een uitstekende bron van eiwitten, vezels en voedingsstoffen zoals magnesium en ijzer, het is een grote stap voorwaarts bij het gebruik van witte rijst of andere geraffineerde granen in uw favoriete gerechten.

 4. Als tarwe bevat het het gluten-eiwit, dat voorkomt in de granen tarwe, gerst en rogge, en is absoluut niet glutenvrij.

 5. Tarwe is verreweg de meest gebruikte graan vandaag de dag, een enorm basisgewas in de voedselvoorziening van de moderne wereld - en het is het belangrijkste ingrediënt dat wordt gebruikt voor het maken van brood, pasta's en andere verpakte geraffineerde koolhydraatvoedingsmiddelen . Hoewel beide het gluten-eiwit bevatten, is er een belangrijk verschil tussen het eten van oude vormen van onbewerkte tarwekorrels (zoals farro, einkorn en gerst) in vergelijking met populaire geraffineerde soorten tarwe die vaak in de VS worden gegeten

 6. Volgens de Amerikaanse Whole Grains Council biedt het eten van 100 procent volle granen, inclusief tarwe, goed onderzochte voordelen, zoals: (2)

Farro Nutrition Feiten

 1. Als "oud wereldgraan" wordt traditioneel farro gebruikt in soepen, salades en zelfs sommige desserts, meestal in combinatie met olijfolie, verse kruiden, fruit en alle soorten groenten. (3) Het lijkt op tarwebessen - het is een beetje lichtbruine korrel met zichtbare zemelen - en heeft een taaie textuur en milde smaak, waardoor het een goed alternatief is voor rijst, quinoa, boekweit, gerst, spelt of andere oude granen.

 2. Hoewel farro eeuwen geleden misschien een populair ingrediënt was, wordt het geleidelijk overschaduwd door andere soorten tarwekorrels, waaronder durum en einkorn tarwe, die worden gebruikt om de meeste meel en pasta's te maken omdat ze ' zijn meestal gemakkelijker te verwerken en te romp.

 3. Hoewel het de laatste tijd breder beschikbaar is gekomen, gezien al dat farro te bieden heeft - veel vezels, B-vitamines, zink, ijzer en zelfs een goede dosis eiwit - het is een schande het meest mensen weten nog steeds niet eens dat het bestaat. Aan het begin van de 20e eeuw werd farro meestal vervangen door bewerkte meelproducten gemaakt van tarwe met een hogere opbrengst, wat betekende dat het amper decennia lang nauwelijks ergens anders te vinden was dan online of sommige etnische supermarkten. Hoewel het grootste deel van de wereld het gebruik van farro voor dagelijkse recepten ophield, is Ethiopië een van de weinige uitzonderingen hierop, waar Farro nog steeds ongeveer 7 procent van alle tarwe omvat die wordt geteeld (nog steeds niet een heel hoog aantal, alles bij elkaar genomen).

 4. Een ander populair gebruik voor farro, en een van de weinige manieren waarop de meeste mensen het waarschijnlijk hebben geprobeerd, is het maken van wat griesmeel, dat inheems is in delen van Toscane en waarvan vaak wordt gezegd dat het de beste zelfgemaakte maakt pasta!

 5. Hoe verhoudt Farro zich tot andere oude granen? Zoals alle volle granen, biedt farro een geconcentreerde dosis complexe koolhydraten, vooral voedingsvezels. Omdat het meer vezels bevat dan andere populaire granen zoals rijst of zelfs quinoa, heeft farro misschien nog meer positieve voordelen als het gaat om de spijsvertering en de cardiovasculaire gezondheid. Het is ook uitzonderlijk rijk aan eiwitten voor een korrel en levert meer dan 10 verschillende vitamines en mineralen.

 6. De USDA biedt momenteel geen voedingswaarde-informatie voor farro, maar we kunnen aannemen dat het vergelijkbare voedingsstoffen heeft als andere nauw verwante oude tarwesoorten, zoals speltmeel. Met dat in gedachten heeft 1/2 portie ongekookte farro ongeveer: (4)

6 Gezondheidsvoordelen van Farro

 1. Lignanen zijn bioactieve, niet-voedende, niet-calorische fenolische plantaardige stoffen die een beschermend effect hebben wanneer ze worden geconsumeerd en gemetaboliseerd door onze darmbacteriën. (11) Studies suggereren dat het verhogen van uw inname van lignanen - van voedingsmiddelen zoals volle granen of zaden, bijvoorbeeld - wordt geassocieerd met positieve reacties van C-reactief proteïne, een verlagend effect op het totale plasma en lipoproteïne-cholesterol met lage dichtheid, lager bloeddruk en een algeheel verlaagd risico op hart- en vaatziekten.

 2. Farro is een goede bron van voedingsstoffen die sommige plantaardige eters, of iemand met een voornamelijk verwerkt dieet, misschien missen, waaronder magnesium, zink en ijzer. IJzer is belangrijk voor het voorkomen van bloedarmoede en helpt bij het verbeteren van energie, terwijl zink cruciaal is voor de hersenfunctie, helpt bij groei en ontwikkeling en faciliteert met DNA en cellulaire functies.

 3. Magnesium is een cruciale elektrolyt die tal van voordelen heeft - spierkrampen en PMS-symptomen voorkomen, u helpen beter te slapen, vechten tegen hoofdpijn en helpen bij de spijsvertering - maar veel mensen hebben eigenlijk een magnesiumtekort en besef het niet eens.

 4. Een zeer hoog vezelgehalte in farro maakt het hart-gezond, goed voor de spijsvertering en gunstig voor het voorkomen van bloedsuiker of insulinepieken en -dips. Een 1/2 portie farro heeft ongeveer zeven tot acht gram cholesterolverlagende vezels, wat meer is dan vier keer de hoeveelheid in witte rijst of een sneetje wit brood!

 5. Gezien al zijn vezels, zal farro je zeker opvullen, omdat het een onbewerkte korrel is - wat betekent dat het een intacte zemelen en kiemen heeft, de delen van de korrel die voedingsstoffen, eiwitten en vezels, die opzwellen in je spijsverteringskanaal, waardoor je langer tevreden bent dan geraffineerde granen. Volwassenen hebben dagelijks minstens 25 gram vezels nodig, en in het algemeen, hoe meer we krijgen hoe beter.

 6. Glasvezel is meer dan alleen een regulator. Het is gunstig voor het voorkomen van constipatie, het opruimen van de slagaders van plaque-opbouw, het beteugelen van hongergevoelens en het ondersteunen van een gezonde darmomgeving. De complexe koolhydraten van Farro breken langzaam af, waardoor je energieniveau stabieler blijft in vergelijking met het eten van geraffineerde granen, waardoor het een geweldige keuze is voor hardwerkende atleten. (5)

 7. Houd er rekening mee dat hoewel farro kan helpen de spijsvertering te verbeteren omdat het je helpt meer vezels te krijgen, het wel gluten bevat, omdat het een soort tarwe is. Voor mensen die gevoelig of allergisch zijn voor gluten, zijn vergelijkbare granen die glutenvrij zijn (zoals boekweit, amarant of wilde rijst) een betere keuze.

 8. Aan de positieve kant wordt aangenomen dat farro minder gluten bevat dan veel moderne tarwesoorten en wordt gezegd dat het gemakkelijker is voor mensen met verschillende soorten intoleranties om te verteren. Omdat het gemakkelijk verteerbaar is en zo weinig gluten bevat, beweren sommigen dat bepaalde soorten farro vaak kunnen worden gegeten door mensen die normaal glutenintolerantiesymptomen ervaren, hoewel ik niet zou aanraden dit uit te proberen als je erg gevoelig bent voor zelfs een kleine hoeveelheid van gluteneffecten omdat sommige soorten meer gluten hebben dan andere. (6)

 9. Net als andere 100 procent volle granen, levert farro niet alleen hoge concentraties voedingsvezels, maar ook resistent zetmeel, oligosachariden en antioxidanten, inclusief fenolverbindingen die zijn gekoppeld aan ziektepreventie. (7) Studies tonen aan dat hoe meer volle granen iemand eet, hoe meer bescherming die persoon lijkt te hebben tegen chronische ziekten zoals diabetes en hart- en vaatziekten, naast obesitas. (8)

 10. Onder de verschillende soorten koolhydraten van farro bevindt zich een specifieke verbinding die cyanogene glucosiden wordt genoemd, waarvan is aangetoond dat ze het immuunsysteem positief beïnvloeden, de ontsteking verlagen, de bloedsuikerspiegel helpen verlagen en het cholesterolgehalte verlagen. Farro is een geweldige aanvulling op recepten in plaats van geraffineerde granen of zelfs stukken vlees van lage kwaliteit, omdat het stevig is, rijk aan eiwitten en vezels, plus vrij van vet, suiker, natrium en kunstmatige toevoegingen.

 11. Naast vezels verbaast het veel mensen om te ontdekken dat oude granen zoals farro ook uitstekend eiwitrijk voedsel zijn. Farro wordt zelfs beschouwd als een uitstekende bron van plantaardige eiwitten, die ongeveer dezelfde hoeveelheid als de meeste peulvruchten of bonen en zelfs meer dan veel andere volle granen levert.

 12. Als u minder dierlijke producten of vlees eet, zult u blij zijn te weten dat Farro een complete eiwitbron kan vormen in combinatie met ander plantaardig voedsel, zoals groenten. Dit is een reden waarom mensen het op dezelfde manier gebruiken als peulvruchten, bonen, erwten of linzen.

 13. Farro bevat meerdere B-vitamines, vooral vitamine B3-niacine, wat belangrijk is voor de stofwisseling en het afbreken of omzetten van koolhydraten, vetten en eiwitten uit het voedsel dat we eten in energie. (9) B-vitamines zijn ook belangrijk voor de gezondheid van de hersenen, het handhaven van hoge energieniveaus, neurotransmitterfunctie en ondersteuning van het centrale zenuwstelsel. Vitamine B2, een andere B-vitamine die in farro wordt aangetroffen, is van cruciaal belang voor de ontwikkeling, het voortplantingsvermogen en de omzetting van koolhydraten in volle granen. (10)

 14. De meeste mensen beschouwen groenten of fruit als het enige voedsel met veel antioxidanten, maar onbewerkte granen bieden ook antioxidanten, vooral het type dat lignanen wordt genoemd. Van plantenlignanen is bekend dat ze ontstekingen verminderen en veel worden geconsumeerd door populaties die bekend staan ​​om hun lange levensduur en gezondheid van het hart, zoals mensen die een traditioneel mediterraan dieet eten.

Farro koken en thuis gebruiken

 1. Niet bekend met de voordelen van gekiemde korrels? In vergelijking met gekiemde zaden (in dit geval gekiemde korrels), hebben niet-gekiemde korrelzaden een lager eiwitgehalte, een tekort aan bepaalde essentiële aminozuren, lagere eiwit- en zetmeelbeschikbaarheid en de aanwezigheid van bepaalde antinutriënten die de opname van vitaminen en mineralen blokkeren. Granen zijn echt de zaden van graangewassen, en kiemende zaden maken ze eetbaar, zelfs als ze rauw zijn, gemakkelijker te verteren en voordeliger in termen van het verstrekken van absorbeerbare voeding.

 2. Er is een reden dat farro een populair graan is geweest bij enkele van de langstlevende mensen ter wereld: het zit boordevol gezondheidsvoordelen. De vezels, eiwitten, ijzer, magnesium, zink, B-vitamines en antioxidanten verbeteren de gezondheid op zoveel manieren en maken het een van de meest hart-gezonde, immuunbevorderende granen op de planeet.

 3. Dus als je op zoek bent naar een alternatief voor de ongezonde geraffineerde granen die tegenwoordig in het dieet voorkomen en je dingen wilt combineren die verder gaan dan quinoa en andere gezondere granen, is farro een perfecte toevoeging tot salades, stoofschotels, soepen en meer. Het is misschien niet het meest populaire graan dat er is, maar het wint aan grip en maakt de perfecte keuze om variatie aan je keuze van granen toe te voegen.

 4. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.

 5. Vraagt ​​u zich af hoe farro smaakt? Volgens voedselschrijvers voor The New York Times: "Farro ziet eruit en smaakt enigszins als een lichtere bruine rijst. Het heeft een complexe, nootachtige smaak met ondertoon van haver en gerst, maar mist de zwaarte van veel volkoren granen ... farro smaakt eleganter dan serieus. " (12)

 6. Farro kopen

 7. Farro komt in verschillende vormen voor, omdat er onder Farro eigenlijk verschillende soorten granen zijn en meer dan één manier om de zaden te verwerken. Farro wordt zelfs een behoorlijk verwarrend graan genoemd - zelfs veel chef-koks en inheemse Italianen weten niet zeker welk type wat is! Een ander type gerelateerde tarweplant (Triticum monococcum) genaamd "kleine farro" wordt soms verkocht onder de naam farro, maar er wordt gezegd dat het veel minder ontwikkeld is dan farro en een ruwere kernel, hogere kosten en andere smaak heeft.

 8. Zoek indien mogelijk naar "medium farro", omdat dit de soort is met de gewenste complexe smaak, kortere kooktijd en gezondheidsvoordelen die u zoekt. Hoe kun je het verschil zien tussen farro en andere tarwekorrels? Experts raden aan om te zoeken naar lichtbruine, gespleten korrels met subtiele witte strepen en een beetje wit dat uit sommige korrels gluurt. Farro kan gemakkelijk worden verward voor spelt, maar gelukkig heeft spelt vergelijkbare voordelen en een vergelijkbare smaak. (13)

 9. Je kunt tegenwoordig farro vinden in de meeste grote supermarkten, natuurvoedingswinkels en meestal Italiaanse / Midden-Oosterse kruideniers. Het wordt meestal gedroogd en bereid verkocht door de korrels in water te koken tot ze zacht en taai zijn, maar ook nog enigszins knapperig. Omdat volle granen meer tijd nodig hebben om te koken dan "geparelde" of geraffineerde korrels, is het een goed idee om de korrels eerst een nacht te laten weken.

 10. Om er zeker van te zijn dat u de meeste voordelen krijgt, zoekt u naar hele farro en vermijdt u soorten die zijn aangeduid als "gepareld", wat betekent dat de farro gedeeltelijk is verwerkt en sommige voedingsstoffen en vezels verwijderd. Volkoren voedingsmiddelen zijn superieur aan bewerkte granen omdat ze de zemelen, kiemen en het endosperm van de oorspronkelijke korrel leveren, en daarom zowel de buitenste zemelenlaag (die bestaat uit niet-verteerbare, voornamelijk onoplosbare, slecht fermenteerbare koolhydraten) samen met de binnenste kiem en zetmeelachtig endosperm (dat alle vitamines, mineralen, polyfenolen, oliën en andere fytonutriënten bevat). (14)

 11. Farro komt soms alleen voor in perlato (gepareld) en semi-perlato (gepareld). Semi-perlato is de betere keuze tussen de twee, omdat het meer vezelrijke en voedingsrijke zemelen heeft. Je kunt Farro ook in verschillende "zemelenkwaliteiten" vinden: lange, medium of gebarsten kwaliteiten. Het is het beste om lang of medium te kopen, wat betekent dat het nog niet is gebarsten en frisser zou moeten zijn, met behoud van meer voedingsstoffen die verloren kunnen gaan wanneer het graan wordt gekraakt. Je kunt zelf langkorrelige farro kraken met een koffiemolen of blender als je de kooktijd wilt versnellen.

 12. Koken met Farro

 13. In welke recepten werkt farro goed? Je kunt het simpel houden en farro eten met een paar simpele kruiden (net zoals je zou doen met rijst of quinoa) of farro gebruiken in plaats van Arborio-rijst om risotto te maken. Het is een geweldige stevige toevoeging aan groentesoepen, stoofschotels en chili's.

 14. Het is ook gebruikelijk om gekookte en gekoelde farro in salades te gebruiken, samen met kruiden, noten en groenten. Een paar populaire toepassingen voor Farro over de hele wereld zijn het eten met melk of room en gegarneerd met honing en noten voor een stevig ontbijt dat lijkt op granola, het combineren met pistachenoten en olijfolie voor een bijgerecht in Farro-pilaf-stijl, of het gebruiken in plaats van gerst in champignongerechten.

 15. Bewaar farro in een goed afgesloten plastic of glazen container op een koele, droge en donkere locatie, zoals in uw koelkast, waar het langer vers blijft. Alle volle granen moeten idealiter strak worden verpakt of verzegeld om hun delicate oliën te behouden, dus ga niet uit de weg om ze zelfs in de vriezer te plaatsen. Zoals bij alle granen, raad ik je aan eerst Farro te weken en te laten ontkiemen voordat je het eet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407