Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


6 Negatieve bijwerkingen van chocolade op uw gezondheid

Overwegingen

  Niet-aangegeven allergenen

   Giftige elementen

   1. Chocolade kan ook niet-aangegeven toxines bevatten. Een rapport van maart 2018 in het Journal of Food Composition and Analysis toonde aan dat zowel verwerkte chocolade als rauwe cacao onveilige niveaus van cadmium en nikkel hadden. Deze zware metalen hopen zich op in uw lichaam en kunnen permanente schade veroorzaken. Helaas kunnen kinderen over de hele wereld onacceptabele blootstelling krijgen aan zware metalen door het eten van chocolade.

   Schadelijke bacteriën

   1. Antigeenbesmetting biedt een van de grootste risico's van chocoladeproductie. Moderne fabricagepraktijken hebben dit risico sterk verminderd. Toch had 25 procent van de chocolademonsters bacteriële besmetting bij onderzoek tijdens een studie in een artikel in 2015 in het tijdschrift Food Control. Interessant genoeg vertoonden de cacaobonen weinig vervuiling, dus de vervuiling vond plaats tijdens de verwerking. Enterobacteriaceae op de handen van de werknemers onthulde de bron.

   Gewichtstoename

   1. Obesitas treft ongeveer 36 procent van de Amerikaanse bevolking, en de lege calorieën in chocolade kunnen een rol spelen. Een paper van maart 2015 in Obesity keek naar de correlatie tussen het eten van chocoladesuikergoed en aankomen. Onderzoekers onderzochten postmenopauzale vrouwen gedurende een periode van drie jaar. De resultaten toonden aan dat vrouwen met een hogere inname van chocolade meer kans hadden om aan te komen.

   Chocolade en maagzuur

   1. De negatieve bijwerkingen van chocolade kunnen brandend maagzuur zijn. Volgens de American Society for Gastro-intestinale Endoscopie vermindert chocolade de slokdarmsfincterdruk, een verandering die u kwetsbaar kan maken voor brandend maagzuur. In een bulletin van het National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases wordt zelfs aanbevolen chocolade te vermijden als een manier om symptomen van gastro-oesofageale reflux te voorkomen.

   Chocolade en kanker

   1. Chocolade eten biedt veel flavonoïden. Deze antioxidanten zijn echter geweest om kanker te helpen bestrijden. Toch suggereerden de auteurs van een artikel in juli 2016 in BMC Cancer anders. Deze onderzoekers onderzochten enkele duizenden mensen met prostaatkanker. Correlaties gaven aan dat grotere chocolade-inname het waarschijnlijker maakte dat een deelnemer kanker had. De auteurs overwogen verschillende verklaringen voor dit verrassende resultaat. Het hoge koolhydraatgehalte van de meeste chocoladeproducten kan bijvoorbeeld hebben bijgedragen. Suikervrije chocolade kan de voordelen van cacao bieden zonder het risico op obesitas en kanker te vergroten.   Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407