Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


6 redenen om een ​​bokstraining te proberen

Andere voordelen voor de hersenen

 1. Boksen is niet alleen voor hard-core atleten die het in een ring uitsteken (hoewel, hoe slecht is dat?). De sport is de laatste jaren enorm gegroeid omdat het is aangepast voor de fitnesswereld en het is nu de favoriete workout voor veel regelmatige sporters die hun routine willen verbeteren.

 2. Natuurlijk is boksen zelf niet echt nieuw. "Boksen gaat terug tot de vroegste menselijke beschavingen en is al honderden jaren populair in de moderne wereld", zegt Tommy Duquette, mede-oprichter van het thuis bokstrainingprogramma FightCamp en een FightCamp-trainer. "Boksen is aantoonbaar de meest populaire sport in de Verenigde Staten geweest in de afgelopen honderd jaar, en vechters zoals Muhammad Ali en Jack Johnson overstegen sport en werden internationale iconen."

 3. Dat betekent niet dat u zich net als Muhammad Ali moet opstellen om zelf te boksen. De huidige versie van de training is niet noodzakelijkerwijs ontworpen om je in de ring te krijgen voor een wedstrijd - maar het zal je net zo in vorm krijgen. "De bokstraining is de beste pond-voor-pond fysieke training die er bestaat", zegt Duquette.

 4. Als je in een grote stad woont, vind je waarschijnlijk een boetiektrainingstudio speciaal voor boksen in de buurt, waar instructeurs je door een mix van ponscombinaties en lichaamsgewichtoefeningen begeleiden. Er zijn ook thuisprogramma's, zoals FightCamp, die het gemakkelijk maken om van je woonkamer een geïmproviseerde boksring te maken.

 5. De meeste bokslessen duren tussen de 30 en 60 minuten en worden geleverd met een individuele bokszak voor elke cursist, hoewel uw hits in sommige studio's mogelijk op een partner zijn gericht. Je schuift je handen in bokshandschoenen (meestal verstrekt door de sportschool of te huur) en volgt de aanwijzingen van de instructeur. En als je in een studio bent, kun je ook al die andere dingen verwachten die je leuk vindt aan groepsfitnesslessen - een donkere kamer, pulserende muziek, motiverende instructeurs en collega's die samen met je zweten.

 6. Maar waarom kiezen voor een bokstraining boven een andere klas? Deze zes voordelen van boksen zullen u overtuigen dat het het proberen waard is.

Andere voordelen voor de hersenen

 1. Tuurlijk, je gooit je eerlijke deel van stoten, kruisen, haken en uppercuts tijdens de training, maar die bewegingen vereisen veel meer dan armkracht. Boksen versterkt en versterkt het hele lichaam, zegt Duquette.

 2. Je gaat uit van een bokserhouding met je voeten op schouderbreedte en de knieën licht gebogen, een positie die kracht van je benen en kernkracht vereist om je te helpen draaien, volgens Harvard Health Publishing . "Een krachtige, fundamenteel gezonde stoot gooien betekent kracht genereren door de benen, de kern en de armen," zegt Duquette.

Het kan uw coördinatie verbeteren

 1. Boksen is een geweldige manier om aan uw hand-oogcoördinatie te werken, vooral als de klas een doel moet raken. Dit kan real-life implicaties hebben, zoals het helpen van je om je alerter te voelen of het gemakkelijker maken om dagelijkse taken uit te voeren, zoals navigeren door je drukke keuken, volgens Harvard Health Publishing.

Boksen kan stress verlichten

 1. Er is gewoon iets aan het gooien van stoten na een slechte dag dat je vooruitzichten kan veranderen. "Een tas slaan is stressverlichtend", zegt Duquette. "Na drie maanden met FightCamp meldt meer dan 50 procent van onze gebruikers stressverlichting als een van de belangrijkste voordelen."

 2. Je voelt je sterker, zelfverzekerder en meer controle over het verloop van de klas terwijl je slaat en stoot om de spanning te verminderen. Een klein onderzoek uit 2014, gepubliceerd in het Japan Journal of Physical Education, Health and Sport Sciences, vond dat boksachtige oefeningen gevoelens van ontspanning kunnen bevorderen en mensen in een betere stemming kunnen brengen. Bovendien, zoals bij elke uitdagende training, zal boksen dezelfde feel-good endorfines ontketenen die verantwoordelijk zijn voor de "hardloper high" waar je zoveel over hebt gehoord.

Je verbrandt serieuze calorieën

 1. Al die hartverscheurende prikken en uppercuts fakkelen calorieën. Hoeveel u tijdens een typische les verbrandt, is afhankelijk van verschillende individuele factoren, maar vrouwen kunnen verwachten ongeveer 400 calorieën per uur te verbranden en mannen ongeveer 500. Duquette zegt dat professionele boksers meer dan 800 calorieën kunnen verbranden tijdens een uur training. En in het geval dat u zich afvraagt: Ja, boksen kan leiden tot gewichtsverlies als dat uw doel is, zolang u aan het einde van de dag een calorietekort creëert.

Het is een geweldige cardiotraining

 1. Als je ooit professioneel boksen hebt gezien, weet je dat het maar een paar minuten duurt voordat een vechter huffend en puffend en bedekt met een glans van zweet. Zoek niet verder voor het bewijs dat boksen in aanmerking komt als aerobe oefening.

 2. "Boksen werkt je hele lichaam en combineert periodes van anaërobe, aerobe en krachtopbouw", zegt Duquette. "Boksen was HIIT voordat HIIT een ding was." HIIT staat natuurlijk voor intensieve intervaltraining en, volgens de American Council on Exercise, kan het je urenlang calorieën verbranden - ook uit vetwinkels - nadat je bent afgekoeld.

 3. De cardiovasculaire voordelen komen van het feit dat u zelden stopt met bewegen wanneer u bokst. Uitbarstingen van lichaamsgewichtbewegingen zoals springende jacks of burpees verhogen de intensiteit tussen aanvallen van boxer-springstappen waar je op adem komt. Omdat de training je hart en longen belast, zal het ook je uithoudingsvermogen verbeteren. En overuren, zoals bij elke normale cardio-oefening, krijg je voordelen zoals een verhoogde bloedstroom, een verminderd risico op diabetes type 2 en een scherpere geest, volgens de Cleveland Clinic.

Je leert daarbij enkele zelfverdedigingsvaardigheden

 1. Hopelijk hoef je ze nooit te gebruiken, maar boksen heeft wel een aantal praktische toepassingen. "Je leert een echte, levensechte vaardigheid terwijl je tegelijkertijd een goede workout krijgt", zegt Duquette. Je voelt je beter voorbereid, voor het geval dat, buiten de klas - maar je zult ook empowered en zelfverzekerd stoten voelen in de studio.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407