Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


6 redenen om niet te veel spinazie te eten

Bevat antioxidanten

 1. Veelzijdige en heerlijke, bladgroene spinazie is een uitstekende bron van vezels, eiwitten en verschillende vitamines en mineralen. Het is een caloriearme toevoeging aan uw dieet, rauw of gestoomd geserveerd. Hoewel het geen gewoon probleem is voor de gemiddelde gezonde persoon, kan teveel spinazie onder bepaalde omstandigheden een aantal zeldzame negatieve effecten veroorzaken.

Bevat antioxidanten

  Beperkte calciumabsorptie

  1. Calcium is essentieel voor het bouwen van botten en tanden. Het is belangrijk om veel van uw calciuminname uit voedsel te halen en u wilt ervoor zorgen dat het goed door uw lichaam wordt opgenomen. De opname van calcium kan worden belemmerd door een stof die oxaalzuur wordt genoemd en dat van nature voorkomt in veel groenten, waaronder spinazie. Per 110 g bevat spinazie volgens het USDA Nutrient Data Laboratory 0,97 g oxaalzuur. Oxaalzuur kan zich binden met calcium in uw darmen om oxalaten te vormen, die onoplosbare zouten zijn. Deze zouten kunnen de absorptie verstoren, waardoor calcium niet beschikbaar is voor uw lichaam. Een in-vitro-onderzoek gepubliceerd in het International Food Research Journal onderzocht het effect van oxaalzuur op calcium. De studie heeft aangetoond en geverifieerd dat oxaalzuur de beschikbaarheid van calcium in alle geteste zouten vermindert. Volgens Vegan-health.org kan het weggooien van het water na het stomen of koken van spinazie de hoeveelheid oxalaat die je verbruikt verminderen.

  Potentieel voor nierstenen

  1. Omdat spinazie een van de hoogste gehaltes oxaalzuur onder groene groenten heeft, kan teveel spinazie ook een rol spelen bij de vorming van calciumoxalaat, dat het meest voorkomende type nierstenen vormt . In zeldzame gevallen kan het eten van extreme hoeveelheden oxalaatrijk voedsel, zoals spinazie, leiden tot hyperoxalurie, wat overmatige urinaire excretie van oxalaat is. Wanneer oxalaatkristallen worden gecombineerd met calcium in de nieren, vormen ze nierstenen, zegt Cedar-Sinai Medical Center. Onderzoek gedaan in 2016 door USDA Gewasverbetering en bescherming Onderzoek heeft de mogelijkheid onderzocht om spinazie te fokken op laag oxalaatgehalte om het nadelige effect van de oxalaatverbinding te verminderen.

  Nitraatgevaar voor baby's

  1. Healthline waarschuwt dat veel zelfbereid vast voedsel ook teveel nitraten voor baby's kan bevatten. Naast spinazie bevatten deze voedingsmiddelen bieten, wortelen, sperziebonen en pompoen. Het gevaar van nitraten is een van de redenen waarom ouders wordt geadviseerd om baby's geen vast voedsel te geven voordat ze 4 maanden oud zijn.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407