Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


6 redenen waarom mensen aankomen nadat ze vegetarisch zijn geworden

Nadelen van het mediterrane dieet

 1. Als je een vleesvrije levensstijl hebt omarmd, complimenten voor jou! Onderzoek toont aan dat vegetariërs een lager risico lopen op hartaandoeningen, hoge bloeddruk, diabetes en sommige vormen van kanker. Maar u kunt perplex zijn van de kilo's die u onverwachts hebt verzameld nadat u vlees uit uw dieet had laten vallen.

 2. Ik gaf hamburgers, vleugels, worst en ander vet vlees op - en ik kwam aan! Hoe is dat mogelijk? Er is niet één antwoord voor iedereen, maar hier zijn zes fouten die kunnen verklaren waarom:

1. Je vergeet bij elke maaltijd eiwitten op te nemen.

 1. Dit betekent honger en problemen voor je taille. Eiwit helpt u zich verzadigd te voelen en het duurt langer om te verteren dan koolhydraten (respectievelijk vier tot zes uur versus één tot vier uur) en zonder dit reikt u vaker naar voedsel. Zorg ervoor dat u bij elke maaltijd een portie vleesvrije eiwitten opneemt. Als u een lacto-ovo-vegetariër bent, probeer dan magere of magere Griekse yoghurt of andere vetvrije of magere zuivelproducten of eieren als eiwitbron. Pesca-vegetariërs kunnen vissen op eiwit bevatten. Als je alle dierlijke producten vermijdt, probeer dan peulvruchten zoals peulvruchten, spliterwten en linzen, tofu, noten, notenboters en hummus.

2. Je eet te veel bewerkte en / of zetmeelrijke koolhydraten.

 1. Zonder vlees op het bord is er meer ruimte voor andere items - zoals een extra portie koolhydraten. Grote porties pasta's, aardappelen en andere granen tellen snel op in calorieën. Bovendien worden ze sneller verteerd dan eiwitten, dus je bent er snel weer voor.

 2. Een gemakkelijke oplossing? Vervang de plek die vlees op het bord heeft ingenomen door niet-zetmeelrijke groenten en niet-vlees eiwitbronnen om een ​​vol gevoel te krijgen en de calorieën onder controle te houden. Denk aan courgette en zwarte bonen of komkommers met een dille Griekse yoghurtdip.

3. Je neemt aan dat "vleesvrij" automatisch gelijk staat aan gezond.

 1. Je kunt leven van chips, koekjes, snoep en frisdrank en toch per definitie vegetariër zijn! Veel vegetarische nieuwkomers weten niet goed wat ze moeten eten als ze vlees uitsnijden. Ze kauwen tussen maaltijden op vleesvrije snacks die veel extra calorieën bevatten (en niet veel voedingsstoffen), wat kan leiden tot gewichtstoename. Ironisch genoeg missen deze vegetariërs de voordelen om vegetariër te worden en schieten ze tekort aan voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen zoals fruit, groenten, volle granen en plantaardige eiwitbronnen. Kies voedingsmiddelen die gezond zijn en rijk aan voedingsstoffen, ongeacht of je vlees eet of niet.

4. Je legt een flinke (woordspeling bedoelde) nadruk op noten, zaden, avocado's en hun oliën.

 1. Er is geen twijfel over mogelijk: deze voedingsmiddelen zitten boordevol voedingsstoffen, hebben kankerbestrijdende voordelen en bevatten hart-gezond vet. Deze voedingsmiddelen worden echter geleverd met een calorie-geladen punch. Een kopje veel noten bevat bijna 1.000 calorieën, dus na een paar handenvol tussendoortjes, heb je bijna alleen je dagelijkse caloriequotum verbruikt van de noten.

 2. Die gezonde avocado op je broodje? Dat kan 300 calorieën of meer toevoegen waarover je niet had onderhandeld. Portiecontrole is de sleutel als het gaat om genieten van deze calorierijke gezonde voeding en het vermijden van gewichtstoename. Raak vertrouwd met portiegroottes om overconsumptie te voorkomen. Een ons (ongeveer 1/5) van een avocado is 50 calorieën, een platte eetlepel olie is 120 calorieën, of een ons noten (is gelijk aan 14 gepelde walnoothelften, 16 cashewnoten, 24 gepelde amandelen).

5. Je neemt aan dat bereid of verpakt voedsel dat zegt 'vegetarisch' caloriearm is.

 1. Ahem, heb je ooit de calorietelling gezien van sommige voedingsmiddelen die als vegetarisch zijn geëtiketteerd? Diepvriesmaaltijden zoals macaroni en kaas, burrito's en pizza kunnen 800 tot 1.000 calorieën bevatten - gewoon verlegen voor de 1200 tot 1500 die sommige kleine vrouwen een hele dag zouden moeten krijgen, vooral als ze willen afvallen! En snacks zijn zo gemakkelijk te veel eten dat ze je ook minimaal een paar honderd calorieën kunnen bezorgen.

 2. Een vegan muffin bevat bijvoorbeeld geen dierlijke producten, maar veel zitten boordevol suiker en olie en concurreren met 400 tot 450 calorieën met een McDonald's Quarter Pounder (417 calorieën). Hoewel boerenkoolchips gezond zijn, kan een handvol (portie van 1 ons) 150 calorieën opleveren, ver verwijderd van de 14 calorieën in één ons boerenkool.

6. Je bestelt het vegetarische voorgerecht bij restaurants.

 1. Het kiezen van de vegetarische opties lijkt de voor de hand liggende keuze. Maar de ongelukkige waarheid is dat vegetarische voorgerechten vaak vol zitten met calorieën omdat ze veel kaas, olie of sauzen op basis van noten bevatten (zoals een pijnboompittenpesto) die vaak meer dan het dubbele zijn van de calorieën in vergelijking met hun gegrilde gevogelte en plantaardige tegenhangers. De oplossing: let op uw portiegroottes, vraag om "licht op de kaas", sauzen aan de zijkant en gestoomde groenten.

 2. Tammy Lakatos Shames en Lyssie Lakatos, The Nutrition Twins (r), zijn tweelingzussen en nationaal erkende geregistreerde diëtisten en personal trainers met meer dan 15 jaar ervaring. Door middel van hun boeken, media-optredens, voedingsadvies, lezingen en blogs hebben ze een merk gebouwd dat mensen in staat stelt hun gezondheid onder controle te houden en veranderingen aan te brengen die een leven lang meegaan.

 3. Het duo is de auteur van The Nutrition Twins 'Veggie Cure: deskundig advies en verleidelijke recepten voor gezondheid, energie en schoonheid, zet je metabolisme aan en het geheim van mager: hoe zout je dik maakt . Ze zijn weergegeven als experts op het gebied van The Doctors, Good Morning America Health, Fox and Friends, Discovery Health, USA Today, Health magazine en Vogue. Ze zijn experts en bloggers voor de host van de website van Dancing With the Stars 'Brooke Burke, evenals voor The American Council on Exercise (acefitness.org). Ze werken ook met Wonderful Pistachios. Tammy en Lyssie wonen in New York City, waar ze graag rennen en fietsen (en Tammy's tweelingdochters achtervolgen) om fit te blijven.

 4. Bezoek ze op NutritionTwins.com en volg ze op Twitter, Instagram, Facebook en Pinterest.

 5. Ding H, Chin YW, Kinghorn AD, et al. Chemopreventieve kenmerken van avocadofruit. Semin Cancer Biol. 2007 17 mei; [!Epub vóór afdrukken

 6. Wu L, Wang Z, Zhu J, Murad AL, Prokop LJ, Murad MH. Notenconsumptie en risico op kanker en type 2 diabetes: een systematische review en meta-analyse. Nutr Rev. 2015; 73 (7): 409-425.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407