Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


6 voordelen van venkel etherische olie (waarvan 4 helpen uw darmen!)

Voorzorgsmaatregelen met betrekking tot mogelijke bijwerkingen en interacties van rozemarijnolie

 1. Je bent waarschijnlijk bekend met de zwarte dropsmaak van venkel, en hoewel niet iedereen van drop houdt, kun je nog steeds alle venkelvoordelen krijgen met essentiële olie van venkel.

 2. Essentiële olie van venkel is het best bekend als een krachtig ingrediënt voor een goede spijsvertering. Net als zijn wortelplant, heeft het een zoethoutachtige smaak en een aroma dat is ontwikkeld door het pletten van de zaden van de venkelplant en het ondergaan van een proces van stoomdestillatie. Zelfs als je geen fan bent van die zoethoutsmaak, schrijf het niet te snel af. Het biedt fenomenale spijsverteringsondersteuning en kan u helpen om evenwicht in uw dieet te vinden. (1)

 3. Als dat niet genoeg is, is deze lijst met voordelen van etherische olie wellicht interessant. Venkel is een antisepticum, kan helpen bij het verminderen en mogelijk elimineren van darmkrampen, helpt gas en een opgeblazen gevoel te voorkomen, heeft reinigende en ontgiftende effecten, is een slijmoplossend middel, kan helpen de stroom van moedermelk te vergroten en is een natuurlijk laxeermiddel en zelfs een mondverfrisser!

Voordelen van venkel etherische olie

 1. Venkel wordt al lang gebruikt als hulpmiddel bij het afvallen. Het is bekend dat venkelzaden tijdens de vastentijd zijn gegeten en vast om honger te voorkomen en beweging in het spijsverteringsstelsel te stimuleren. Essentiële olie van venkelzaad kan gewichtsverlies ondersteunen, omdat het uw metabolisme kan stimuleren en uw eetlust onderdrukt.

 2. In Italië zijn onderzoeken uitgevoerd naar verschillende essentiële oliën en hun effecten op bacteriële infecties, met name van de borsten bij dieren. De bevindingen gaven aan dat etherische olie van venkel en kaneelolie bijvoorbeeld antibacteriële activiteit produceerden, en als zodanig vertegenwoordigen ze mogelijke manieren om sommige bacteriestammen aan te pakken. Bovendien bevat venkel etherische olie bepaalde verbindingen die helpen wonden te beschermen tegen besmetting. (2)

 3. Naast het voorkomen van infecties, kan het ook de wondgenezing versnellen, dus als u bijvoorbeeld een snee wilt genezen, is venkelolie een goede natuurlijke optie.

 4. Spasmen in de darm zijn geen lachertje. Ze kunnen extreem pijnlijk zijn en hoesten, hik, krampen in het darmgebied en convulsies veroorzaken. Venkel etherische olie kan een ontspannend effect hebben op uw lichaam, inclusief de spieren in de darmstreek. Deze ontspanning van de darm kan echt het verschil maken als je een krampachtige aanval doorstaat, waardoor je snel verlichting krijgt van spierspasmen in de darm.

 5. Volgens recent onderzoek van het Departement Kindergeneeskunde van de St. Petersburg Medical Academy of Postdoctoral Education in Rusland, is aangetoond dat venkelzaadolie darmkrampen vermindert en de beweging van cellen in de dunne darm van zuigelingen, met name door studies van zuigelingen met koliek. Het gebruik van venkelolie-emulsie elimineerde koliek volgens de Wessel-criteria bij 65 procent van de zuigelingen in de behandelingsgroep, wat beduidend beter was dan 23,7 procent van de zuigelingen in de controlegroep.

 6. De bevindingen, gepubliceerd in Alternate Therapies in Health and Medicine, merkten op dat er een dramatische verbetering van koliek was in de behandelingsgroep, met de conclusie dat emulsie van venkelzaadolie de intensiteit van koliek bij zuigelingen helpt verminderen. (3)

 7. Essentiële olie van venkel is een stof met een hoog antioxidantgehalte die antimicrobiële eigenschappen heeft. Een studie gepubliceerd in het Flavour and Fragrance Journal onderzocht de activiteit van de etherische olie uit zaden afkomstig uit Pakistan. De analyse van de essentiële olie van venkel liet zien dat er ongeveer 23 verbindingen zijn met indrukwekkende hoeveelheden totale fenol- en bioflavonoïdengehaltes. (4)

 8. Dit betekent dat venkelolie schade door vrije radicalen bestrijdt en antimicrobiële activiteit biedt tegen sommige bacteriestammen en pathogene schimmels.

 9. Hoewel veel groenten buikkrampen, gas en een opgeblazen maag kunnen veroorzaken, vooral wanneer rauw gegeten, kunnen venkel en venkel etherische olie het tegenovergestelde doen. Venkel etherische olie kan helpen om de darmen vrij te maken, constipatie te verlichten en gas en een opgeblazen gevoel kwijt te raken, wat broodnodige verlichting biedt. Verbazingwekkend genoeg kan het zelfs de vorming van extra gassen helpen elimineren. (5, 6)

 10. Als u chronische gasproblemen heeft, kan venkel essentieel zijn. Je kunt een of twee druppels etherische olie van venkel toevoegen aan je favoriete thee om te zien of het helpt.

 11. Er zijn veel planten bekend die helpen bij de spijsvertering en het prikkelbare darm syndroom (IBS) met gemeenschappelijke kenmerken, zoals bitter, zeer aromatisch en vrij scherp. Gember, pepermunt, anijs en kamille zijn enkele voorbeelden, naast venkel. Venkel gaat een beetje dieper in deze categorie omdat het een vluchtige olie is, wat betekent dat het snel verdampt, gemakkelijk afgaat in de vorm van damp en daarom mogelijk eerder dan later verlichting biedt. Dit proces maakt deel uit van wat helpt bij de spijsvertering en IBS-symptomen. Zoals hierboven opgemerkt, helpt venkel etherische olie om gas, een opgeblazen gevoel en constipatie te verlichten, maar het kan ook helpen diarree te elimineren.

 12. Specifiek staat de belangrijkste vluchtige olie van venkel bekend als anethol. Anethole is behoorlijk verbazingwekkend en dient zelfs als mogelijke kankerbestrijder. Het doet dit door de activering van een "gen-veranderende ontsteking-triggerende molecule geassocieerd met kanker bekend als NF-kappaB te voorkomen." (7) Je kunt eenvoudig twee druppels venkelolie in combinatie met een dragerolie op je buik wrijven voor snelle verlichting.

 13. Venkel heeft ook de mogelijkheid om vetafzettingen in de bloedbaan te minimaliseren door opgeslagen energiebronnen te gebruiken. Het eten van een uitgebalanceerd dieet is de beste aanpak voor gewichtsverlies - daarom raad ik aan kleine hoeveelheden venkel aan uw dieet toe te voegen met andere voedingsmiddelen en thee. (8, 9)

Venkel etherische olie gebruikt

 1. Nu u enkele van de grootste voordelen van venkelolie kent, zijn hier enkele manieren waarop u het kunt gebruiken:

Venkel etherische olie gebruikt

 1. Hier zijn een paar manieren om venkelolie in recepten te gebruiken:

Geschiedenis van venkel etherische olie en interessante feiten

 1. Een vaste plant, de venkelplant heeft gele bloemen en wordt over de hele wereld gevonden, hoewel het inheems is in de Middellandse Zee. Sommigen verwarren venkel met anijs vanwege de vergelijkbare smaken die ze produceren. Gedroogde venkelzaden worden vaak gebruikt bij het koken, en de gedroogde rijpe zaden en olie van venkel worden vaak gebruikt om medicijnen te maken.

 2. Venkel (Foeniculum vulgare) maakt deel uit van de wortel- of peterseliefamilie en is gerelateerd aan komijn, dille, karwij en anijs. Venkel heeft een behoorlijke geschiedenis die door de oude Egyptenaren werd gebruikt als voedsel en medicijn en werd zelfs beschouwd als een remedie tegen slangenbeet in het oude China. Het is gebruikt om boze geesten weg te jagen, maar het meest intrigerende feit houdt verband met de oorsprong van de marathon toen Pheidippides een venkelsteel droeg tijdens zijn 150-mijlsloop naar Sparta. Hij was op een missie om soldaten te verzamelen voor de slag om Marathon met Perzië in 490 v.Chr. Interessant genoeg vond de strijd blijkbaar 'plaats op een venkelveld'. Venkel in zijn oorspronkelijke staat, venkelolie, zaden en extracten worden veel gebruikt, zoals bakken, ijs, specerijen, salades en thee. Het wordt echter ook vaak toegevoegd aan parfums, zeep, farmaceutische producten en cosmetica. Venkelolie is te vinden in likeuren zoals sambuca, alcoholvrije dranken en tandpasta.

 3. Allergische reacties op venkel zijn mogelijk, maar komen zelden voor. Venkel etherische olie wordt algemeen erkend als veilig - maar zwangere vrouwen en jonge kinderen moeten het niet gebruiken omdat het de oestrogeenspiegels kan beïnvloeden.

 4. Ik wil ook vermelden dat het organische element trans anethol de productie van het oestrogeenhormoon verhoogt. Dit kan schadelijk zijn voor zwangere vrouwen en vrouwen met borstkanker, baarmoederkanker of tumoren. Als er teveel wordt geconsumeerd, kan dit stuiptrekkingen, hallucinaties en mentale onbalans veroorzaken.

 5. Er is gesuggereerd dat iedereen die aan epilepsie lijdt, het gebruik van essentiële etherische olie moet vermijden. Venkel etherische olie kan misselijkheid en braken veroorzaken, dus wees voorzichtig.

 6. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407