Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


6 Voordelen voor vegetarisch dieet en te volgen richtlijnen

Hoe glutenvrije pecantaart te maken

 1. Volgens onderzoek gepubliceerd door het Department of Nutrition, School of Public Health aan de Loma Linda University, mensen die een vegetarisch dieet of veganistisch dieet volgen - wat betekent dat ze alle vlees en mogelijk zuivel, vis vermijden en eieren ook - vertegenwoordigen tussen 2 procent tot 5 procent van de totale volwassen bevolking in de Verenigde Staten. (1) Verschillende analyses die vegetarische diëten hebben vergeleken met niet-vegetarische diëten hebben aangetoond dat degenen die overwegend plantaardige diëten eten, een verhoogde bescherming hebben tegen gezondheidsproblemen, waaronder hart- en vaatziekten, cardiometabolische risicofactoren, sommige vormen van kanker, diabetes type 2, obesitas en totale sterfte.

 2. Betekent dit dat iedereen alle van dieren afgeleide voedingsmiddelen in zijn voeding moet opgeven? Niet noodzakelijk. Over het algemeen geloof ik dat het mogelijk is om gezond te zijn als vegetariër, of beter nog als pescatarian, maar om redenen zal ik hieronder meer uitleggen over de voor- en nadelen van vegan zijn (wat betekent dat je ALLE dierenvoeding moet opgeven), naar mijn mening is het meestal niet ideaal.

Wat is een vegetarisch dieet?

 1. Wat kun je eten met een vegetarisch dieet? Hoewel er veel versies van vegetarische diëten zijn, bestaan ​​de meeste uit het eten van plantaardig voedsel, samen met matige hoeveelheden eieren en zuivelproducten (maar geen vlees). De basisvarianten van een uitgebalanceerd vegetarisch dieet zijn een verscheidenheid aan planten zoals verse of gekookte groenten, fruit, noten, zaden, volle granen en peulvruchten.

 2. Hoe werkt een vegetarisch dieet om de gezondheid van het hart, gewichtsverlies en gezondheidsvoordelen te bevorderen? En zijn er risico's verbonden aan het elimineren van de meerderheid van dierlijk voedsel in uw dieet?

 3. Omdat planten weinig calorieën bevatten, maar veel essentiële vitamines, mineralen en antioxidanten, kunnen vegetarische diëten erg voedzaam zijn. Onderzoek gepubliceerd in de Proceedings of the Nutrition Society heeft aangetoond dat "vegetarische diëten meestal rijk zijn aan koolhydraten, omega-6-vetzuren, voedingsvezels, carotenoïden, foliumzuur, vitamine C, vitamine E en magnesium, en relatief weinig eiwitten, verzadigd vet , omega-3-vetzuren met lange keten, retinol, vitamine B12 en zink. " (2)

 4. Er is echter geen garantie dat een vegetarisch dieet zal leiden tot gezondheidsverbeteringen. Uiteindelijk hangt het allemaal af van het specifieke voedsel dat iemand kiest om te eten, plus zijn of haar individuele reactie op het verwijderen van de meeste of alle dierlijke producten.

Verschillende soorten vegetarische diëten

 1. Er zijn verschillende variaties en definities om onderscheid te maken wanneer we het hebben over vegetarisme. Hier zijn de meest voorkomende soorten vegetarische diëten:

 2. Vegetarisch versus Ovo-lacto Vegetarisch:

 3. Vegetarisch versus Pescatarian dieet

 4. Vegetarisch dieet versus veganistisch dieet:

 5. Dus welk type vegetarisch of plantaardig dieet is het gezondst?

 6. Als vegetariër of pescatarian kun je zonder supplementen veel aminozuren en vitamine B12 krijgen, dus ik geef de voorkeur aan die benaderingen boven veganistisch zijn. Als je een veganist bent, raad ik je sterk aan om vitamine B12 aan te vullen en dagelijks plantaardig eiwitpoeder te consumeren. Zorg er bovendien voor dat je veel noten, zaden, champignons, bonen, zeewier en hogere eiwitkorrels zoals quinoa in je dieet opneemt.

 7. Ik begrijp ook dat veel mensen tegenwoordig kiezen voor een veganistisch of vegetarisch dieet omdat er zoveel onjuiste behandeling van vee en andere dieren is. Hoewel ik het er volledig mee eens ben dat dit triest en gebruikelijk is, zijn er bedrijven die zich houden aan organische en bijbelse normen. Als je bereid bent om hoogwaardige dierlijke eiwitten in kleine of matige hoeveelheden te consumeren, zou ik zeker aanraden om dit soort bedrijven te zoeken, zodat je je goed kunt voelen over je bron.

6 Vegetarische Dieetvoordelen

 1. Bovendien elimineren vegetarische diëten verwerkt vlees, dat ook als kankerverwekkend wordt beschouwd. Deze omvatten voedingsmiddelen zoals verpakte vleeswaren, hotdogs, salami en vleeswaren. Aan de andere kant bieden plantaardige eiwitten aminozuren (de specifieke soorten en hoeveelheden verschillen van voedsel tot voedsel) naast vezels en antioxidanten, maar zonder de kankerverwekkende effecten.

 2. Veel mensen kiezen ervoor om de hoeveelheid vlees, vis en ander dierlijk voedsel in hun voeding te verminderen om hun koolstofvoetafdruk te verminderen. Plantaardig voedsel is "lager in de voedselketen" en vereist minder natuurlijke hulpbronnen, zoals water en anderen, om te produceren. Volgens een rapport in het American Journal of Clinical Nutrition vereist de productie van dierenvoeding een groter aandeel water, land, fossiele brandstoffen en energie dan de meeste plantaardige voedingsmiddelen. (7)

 3. 1. Hoog in antioxidanten en vitamines

 4. Bijna alle plantaardige voedingsmiddelen bieden grote hoeveelheden antioxidanten en / of hebben een aantal ontstekingsremmende eigenschappen, wat betekent dat ze de voortgang van de ziekte helpen stoppen door voedingsstoffen te leveren die oxidatieve stress bestrijden. Diëten met veel groenten, fruit en ander plantaardig voedsel zoals peulvruchten of oude granen bieden veel voedingsstoffen, waaronder antioxidanten en fytonutriënten, zoals flavonoïden, resveratrol, quercetine, beta-caroteen en meer; essentiële vitamines, zoals vitamine C, E en A; sporenelementen, zoals mangaan of fosfor; en elektrolyten zoals kalium en magnesium.

 5. Een voedzaam dieet is gunstig voor de darmgezondheid, verhoogt de immuniteit tegen ziekten, vertraagt ​​de effecten van veroudering, beschermt tegen kanker en hartziekten en voorkomt tekorten die tot veel negatieve reacties kunnen leiden .

 6. 2. Kan de gezondheid van het hart ondersteunen

 7. Plantaardig voedsel helpt bij het verminderen van ontstekingen, een grondoorzaak van hartaandoeningen, en biedt ook voedingsvezels. Onderzoek heeft aangetoond dat er vaak een verband bestaat tussen het eten van een vezelrijk dieet en een verhoogde bescherming tegen cholesterol, hartziekten en diabetes. (3)

 8. Een studie gepubliceerd in het Journal of American College of Cardiology toonde aan dat "hogere inname van een plantaardige voedingsindex rijk aan gezonder plantaardig voedsel geassocieerd is met een aanzienlijk lager risico op coronaire hartziekten." (4) Een andere studie gepubliceerd in 2015 in het Permanente Journal vond bewijs dat vegetarische diëten gunstig kunnen zijn voor het aanzienlijk verlagen van de body mass index, hoge obesitas, hoge bloeddruk, hoge triglyceriden- en cholesterolspiegels en diabetesrisico. (5)

 9. 3. Kan helpen met afvallen

 10. Mensen die dagelijks veel groenten en fruit eten, hebben de neiging om de beste bescherming te bieden tegen gewichtstoename naarmate ze ouder worden. Omdat plantaardig voedsel zoals verse groenten en fruit zeer weinig calorieën bevatten, maar qua volume hoog zijn en daarom veel ruimte in uw maag innemen, vullen ze zich en voorkomen u dat u te veel eet. Op planten gebaseerde (of "meestal op planten gebaseerde") diëten zijn gekoppeld aan een verlaagd risico op obesitas, lagere BMI-status en verminderde complicaties gerelateerd aan obesitas, zoals hartproblemen of metabool syndroom. (6)

 11. 4. Biedt meer spijsverteringsenzymen

 12. Als u ervoor kiest om een ​​goede hoeveelheid rauw voedsel in uw dieet op te nemen, profiteert u van het verkrijgen van hogere hoeveelheden enzymen die voor vele doeleinden dienen. Wanneer ze op een bepaalde temperatuur worden gekookt, worden enzymen die in rauw voedsel worden gevonden, vaak gedestabiliseerd. Enzymen zijn belangrijk omdat ze nodig zijn om het voedsel af te breken in kleinere voedingseenheden die het lichaam aankan.

 13. Sommige voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en aminozuren, worden vernietigd of veranderd wanneer voedsel op hoge temperaturen of gedurende lange periodes wordt gekookt. Het eten van te veel gekookt voedsel veroorzaakt verspilling in het lichaam die zelfs niet kan worden gebruikt, wat op zijn beurt een verstoppingseffect op het lichaam kan hebben. Terwijl de alvleesklier en andere cellen enzymen in het lichaam aanmaken, bieden rauw voedsel meer enzymen die het lichaam kan gebruiken. In een dieet van puur gekookt voedsel kunnen de alvleesklier en andere organen overbelast raken vanwege het feit dat er geen externe enzymbron is.

 14. "Rauwe foodists" geloven dat omdat rauwe plantaardige voedingsmiddelen biofotonen of "in de zon opgeslagen energie" bevatten, ze bijdragen aan belangrijke processen in het lichaam. Als uw dieet in het algemeen voldoende calorieën levert en in evenwicht is, hoe meer biofotonen u verbruikt, hoe meer u zou moeten ervaren met hogere niveaus van energie en verbeterde gemoedstoestanden.

 15. 5. Elimineert additieven en bijproducten gevonden in gekookt vlees

 16. Wanneer vlees op hoge temperaturen wordt gekookt, kunnen bepaalde chemische verbindingen, heterocyclische aminen, worden gevormd die kankerverwekkende effecten kunnen hebben. Recent gepubliceerd onderzoek heeft gewezen op een verband tussen de consumptie van sterk bewerkte vleesproducten en een hoger risico op kanker. Hoe hoger de kooktemperatuur van vlees, hoe groter de kans dat deze bijproducten worden gemaakt.

 17. 6. Is duurzaam en nuttig voor het milieu

 18. Gerelateerd: Wat is het Pegan-dieet? Voordelen, nadelen Hoe het te volgen

Voorzorgsmaatregelen bij het volgen van een vegetarisch dieet

 1. Meer groenten en ander plantaardig voedsel in uw dieet opnemen is absoluut een geweldig idee. Maar er zijn ook enkele nadelen aan vegetarische en veganistische diëten waar u op moet letten. Hieronder staan ​​de nadelen van het hebben van een volledig plantaardig dieet of een dieet dat slechts kleine hoeveelheden dierlijke eiwitten bevat:

 2. Mijn dieet bestaat persoonlijk uit ongeveer 70 procent planten en 30 procent dierlijk voedsel. Ik consumeer meestal ongeveer 70 procent rauw plantaardig voedsel, en 30 procent van mijn dieet is biologisch grasgevoerd rundvlees, biologische melkvee, wild gevangen vis (wild gevangen zalm is mijn favoriet) en scharrel biologisch gevogelte en eieren. Ik heb een aantal diëten geprobeerd, waaronder vegetarisch, veganistisch en pescatarian, en heb gemerkt dat ik me echt het beste voel om deze verhouding te volgen. Ik noem deze verhouding het helende voedingsdieet en heb ook gevonden dat dit ook de beste resultaten oplevert bij mijn patiënten. Hier is de nieuwe, bijgewerkte boodschappenlijst voor helende voedingsmiddelen, zodat u een uitgebreide voedselgids kunt volgen. Als het op de lijst staat, is het goed om te gaan.

Richtlijnen vegetarisch dieetplan

 1. 1. Eet een verscheidenheid aan groenten en fruit

 2. Het is misschien gemakkelijk voor u om dagelijks fruit te eten, maar hoe zit het met het krijgen van voldoende groenten? De meeste gezondheidsinstanties raden aan om minimaal drie tot vijf porties groenten per dag te eten. Hier zijn enkele tips om meer groenten en fruit in je maaltijden te sluipen:

 3. 2. Consumeer meer rauw plantaardig voedsel

 4. Zoals hierboven vermeld, kunnen veel mensen profiteren van het toevoegen van meer rauw voedsel aan hun dieet, ervan uitgaande dat hun spijsvertering ze goed verdraagt. U hoeft geen strikt rauw veganistisch voedingsdieet te volgen om de vruchten te plukken van het eten van meer plantaardig voedsel. "Rauw voedsel" in de context van een vegetarisch / veganistisch dieet bestaat uit degenen die niet zijn verhit boven 46o C of 115o F. Sommige van de beste rauwe voedingsmiddelen in uw dieet zijn vaak:

 5. Andere voedingsmiddelen en ingrediënten die minimaal worden verwerkt en gezonde toevoegingen zijn onder meer:

 6. 3. Krijg genoeg plantaardige eiwitten en vetten

 7. Om ervoor te zorgen dat u in het algemeen genoeg eiwitten en calorieën eet, moet u niet beknibbelen op planten die aminozuren en gezonde vetten bevatten. Hoeveel eiwit moet u elke dag proberen te eten? Hoewel het misschien mogelijk is om weg te komen met minder, denk ik persoonlijk dat het het beste is om je lichaamsgewicht in tweeën te delen en ongeveer zoveel gram eiwitten per dag te eten. Enkele van de beste plantaardige eiwitten zijn natto, spirulina, tempeh, voedingsgist, groene erwten, linzen, quinoa en amarant.

 8. Om ervoor te zorgen dat u voldoende gezonde vetten binnenkrijgt, neemt u ten minste een van de volgende ingrediënten op in elke hoofdmaaltijd: noten en zaden (zoals amandelen, walnoten, hennep, chia of vlas), avocado , olijfolie, kokosolie of kokosroom / melk en boter of ghee als u zuivelproducten opneemt. Zelfs als uw dieet over het algemeen vetarm is, probeer dan nog steeds ongeveer 20 procent of meer van uw dagelijkse calorieën uit gezonde vetbronnen te halen.

 9. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407