Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 beste gezondheidsvoordelen van boerenkool

Laatste gedachten

 1. Iedereen lijkt tegenwoordig te praten over groene smoothies, superfoodshakes en groentesappen, en geen wonder - mensen ontdekken over de hele wereld dat ze helpen ongezonde verlangens in bedwang te houden, hun immuniteit te vergroten en zijn zelfs een fantastische maaltijdvervanger voor drukke mensen onderweg.

 2. En wat is een van de meest voorkomende ingrediënten in deze "groene" superfood brouwsels? Boerenkool! Waarom boerenkool? Omdat de gezondheidsvoordelen van boerenkool verbluffend en overvloedig zijn. In feite is er nauwelijks een dieet dat geen boerenkool omvat, van het mediterrane dieet tot Paleo tot het ketogene dieetplan (en uiteraard veganistische en vegetarische diëten).

 3. Rijk aan vitamine K, A en C, samen met andere vitale voedingsstoffen, omvatten de gezondheidsvoordelen van boerenkool ontgifting, hartondersteuning, kankerpreventie en een aantal anderen die in dit artikel worden behandeld. Dus lees verder om erachter te komen wat voor geweldige dingen boerenkool biedt, evenals boerenkoolrecepten waar je zeker van zult genieten.

Top 7 gezondheidsvoordelen van boerenkool

 1. De twee stappen in het proces worden Fase I-ontgifting en Fase II-ontgifting genoemd. Van de ITC's gemaakt van glucosinolaten van boerenkool is aangetoond dat ze beide detoxstappen (fase I en fase II) gunstig wijzigen. Bovendien is aangetoond dat het ongewoon grote aantal zwavelverbindingen in boerenkool aspecten van ontgifting van fase II die de aanwezigheid van zwavel vereisen, ondersteunt. Door beide aspecten van ons cellulaire detoxproces (fase I en fase II) te ondersteunen, kunnen voedingsstoffen in boerenkool ons lichaam een ​​"voorsprong" geven bij het omgaan met toxische blootstelling, hetzij uit onze omgeving of uit onze voeding.

 2. Dit is belangrijk voor onze discussie over boerenkool, omdat volgens een artikel gepubliceerd in het International Journal for Vitamin and Nutrition Research, ITC's de productie van fase II-enzymen stimuleren. De gezondheidsvoordelen van boerenkool zijn het meest krachtig, hoe sneller je het na het oogsten kunt krijgen, omdat glucosinolaten onder bepaalde omstandigheden gemakkelijk worden verminderd. In feite: (5)

 3. Deze verbindingen blijven intact tenzij ze in contact worden gebracht met het enzym myrosinase door ongedierte, voedselverwerking of kauwen .... Glucosinolaten kunnen worden gewonnen of verloren door groenten tijdens opslag. Ze kunnen tijdens de verwerking worden afgebroken of uitgeloogd ...

 4. Dus als uw product een sterilisatie- of bestralingsbehandeling ondergaat, kan dit de beschikbare ITC's aanzienlijk verzwakken. Dit is de reden waarom het zo belangrijk is om je boerenkool te krijgen van een solide, verantwoordelijke bron, zoals een lokale boer of biologische supermarkt.

 5. Deirdre Orceyre, een natuurgeneeskundig arts van het Center for Integrative Medicine van het George Washington University Medical Center, zegt: "Elke groente die een zeer diepe kleur heeft zoals boerenkool, betekent dat er een hoge concentratie voedingsstoffen, en dat vertaalt zich in een reeks antioxiderende en ontstekingsremmende effecten in het lichaam. " (6)

 6. Dit krachtige antioxidant- en ontstekingsremmende duo in boerenkool maakt het een perfect voedsel voor de gezondheid van het hart.

 7. Volgens geregistreerde diëtist en voedingsdeskundige Cheryl Harris: "Van Brassica-groenten is bekend dat ze helpen bij de algemene gezondheid, evenals hartziekten en kanker, maar zelfs onder deze groep valt boerenkool op."

 8. Dit komt omdat boerenkool een zeer robuust assortiment antioxidanten heeft en ook significante hoeveelheden vitamine K en een type vitamine E dat gezond lijkt voor het hart, zegt Harris. Het is zelfs aangetoond dat het cholesterol verlaagt in klinische onderzoeken en de HDL-cholesterol tot LDL-cholesterolverhouding tot 27 procent verhoogt. (7)

 9. Nog een van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van boerenkool is het vermogen om te helpen bij de ontwikkeling van babyhersenen in de baarmoeder. Boerenkool is een waardevolle bron van folaat, dus regelmatig boerenkool eten kan verschillende geboorteafwijkingen helpen voorkomen en bevordert:

 10. Dit is uiterst belangrijke informatie voor alle vrouwen in de vruchtbare leeftijd omdat de meeste artsen foliumzuursupplementen gebruiken, een synthetische versie van natuurlijk voorkomend folaat dat gekoppeld is aan:

 11. Zoals alle kankerbestrijdende kruisbloemige groenten, is aangetoond dat boerenkool kanker helpt stoppen. Studies hebben bijvoorbeeld aangetoond dat meer dan 70 procent van al het onderzoek naar kruisbloemige groenten heeft aangetoond dat ze beschermen tegen kanker. (8)

 12. Volgens het National Cancer Institute is het geheim achter het kankerdodende vermogen van kruisbloemige groenten dat ze rijk zijn aan glucosinolaten - een grote groep zwavelhoudende verbindingen. (9)

 13. Van deze krachtige chemicaliën is bekend dat ze tijdens het kauw- en verteringsproces worden afgebroken tot biologisch actieve verbindingen die de groei van kankercellen voorkomen, die indolen, thiocyanaten en isothiocyanaten worden genoemd.

 14. Ontdekt om de groei van kanker bij ratten en muizen te voorkomen, worden indolen en isothiocyanaten aangekondigd om te beschermen tegen blaas-, borst-, colon-, lever-, long- en maagkanker. Er zijn verschillende redenen waarom indolen en isothiocyanaten voorkomen dat kanker zich verspreidt:

 15. Nog een van de verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van boerenkool is dat het uw gezichtsvermogen kan verbeteren. Van twee voedingsstoffen die boerenkool zijn donkergroene tint geven, luteïne en zeaxanthine, is aangetoond dat ze maculaire degeneratie en staar helpen voorkomen.

 16. Zowel luteïne als zeaxanthine fungeren als antioxidanten in het oog en filteren schadelijke hoogenergetische blauwe golflengten van licht, en de American Optometric Association (AOA) verklaart dat ze letterlijk helpen bij het beschermen en onderhouden van gezonde cellen.

 17. Volgens de AOA: "Van de 600 carotenoïden die in de natuur worden gevonden, worden er slechts twee in grote hoeveelheden in het netvlies (macula) van het oog gedeponeerd: luteïne en zeaxanthine." (10)

 18. Als lid van de illustere groep kruisbloemige groenten die kanker bestrijden, wordt boerenkool tegenwoordig snel een van de meest populaire gezonde voedingsmiddelen. Sierboerenkool heeft ook conventionele landschappen stormenderhand veroverd. Met hun schitterende blauwe, rode en witte interieurs, zijn deze soorten boerenkool ook eetbaar.

 19. De gezondheidsvoordelen van boerenkool worden al sinds het oude Rome gebruikt en de geschiedenis leert ons dat het een van de meest populaire groene bladgroenten van de middeleeuwen was.

 20. Boerenkool is afkomstig van de Acephala-groep van de Brassica oleracea (oleracea var) soort met boerenkool. Er zijn twee hoofdsoorten boerenkool: een met groene bladeren en een met paarse. Interessant is dat de centrale bladeren geen kop vormen, wat een reden is waarom boerenkool wordt beschouwd als nauwer verwant aan wilde kool dan de meeste gedomesticeerde vormen van groenten.

 21. Het wordt meestal geclassificeerd per bladtype:

 22. Als onderdeel van de plantensoort Brassica oleracea (oleracea var) is boerenkool in goed gezelschap en deelt het veel van dezelfde kenmerken als zijn neven:

 23. Deze kruisbloemige groenten zijn rijk aan glucosinolaten, en ze allemaal:

 24. Van de gezondheidsvoordelen van boerenkool vallen de volgende zeven op:

 25. Ongetwijfeld is de meest voordelige eigenschap van het eten van boerenkool het vermogen om een ​​krachtig ontstekingsremmend middel te zijn. Als je de ideale omega-3 tot omega-6-verhouding overweegt, is boerenkool het perfecte ontstekingsremmende voedsel. Volgens een studie gepubliceerd in Biomedicine and Pharmacotherapy: (1)

 26. Verschillende informatiebronnen suggereren dat mensen evolueerden op een dieet met een verhouding van omega-6 tot omega-3 essentiële vetzuren van ongeveer 1, terwijl in westerse diëten de verhouding 15 / 1- is 16,7 / 1. Westerse diëten hebben een tekort aan omega-3-vetzuren en bevatten een overmatige hoeveelheid omega-6-vetzuren in vergelijking met het dieet waarop mensen evolueerden en hun genetische patronen werden vastgesteld.

 27. Omdat ze 'pro-inflammatoir' zijn, veroorzaken de omega-6-rijke bewerkte voedingsmiddelen waar veel mensen tegenwoordig van leven een chronische inflammatoire toestand op grote schaal, die is gekoppeld aan bijna elke ziekte bekend bij de mens, zoals reumatoïde artritis, Crohn en kanker.

 28. Boerenkool daarentegen bevordert van nature de pro-inflammatoire omega-6 en anti-inflammatoire omega-3 balans. Bijna in een verhouding van 1: 1 bevat boerenkool iets meer omega-3 vetzuren, wat kan helpen de negatieve effecten te verminderen die mensen ervaren wanneer ze omega-6 rijk verwerkt voedsel eten boordevol groenten en koolzaadolie.

 29. Boerenkool gaat hand in hand met zijn ontstekingsremmende potentie en is een geweldig antioxidantvoedsel. Van de drie belangrijkste antioxidantvitaminen ter wereld is boerenkool bijzonder rijk aan vitamine C en bètacaroteen (de voorloper van vitamine A). (2)

 30. Dit is belangrijk omdat bekend is dat antioxidanten de schade door vrije radicalen tegengaan. (3)

 31. Je lichaam wordt elke dag blootgesteld aan zeer onstabiele vrije radicalen door de vervuilde lucht die je inademt, gifstoffen in je voedsel en chemicaliën in je water. Deze veroorzaken "oxidatieve stress", een proces dat celbeschadiging veroorzaakt en in verband is gebracht met alles van hart- en vaatziekten tot kanker tot staar.

 32. Oxidatieve stress is ook bekend als een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan neurocognitieve stoornissen, zoals de ziekte van Parkinson en de ziekte van Alzheimer.

 33. Een van de grootste gezondheidsvoordelen van boerenkool is dat het een natuurlijke ontgifter is. Het helpt niet alleen om gifstoffen te verwijderen, maar helpt ze ook uit uw lichaam te verwijderen.

 34. Dit komt door een component in boerenkool die isothiocyanaten (ITC's) wordt genoemd en die is gemaakt van glucosinolaten. Ze zijn gemeld om uw lichaam op cellulair niveau te ontgiften.

 35. Deze ITC's zijn een krachtige "één-twee-klap" tegen gifstoffen en vrije radicalen. Giftige stoffen in onze omgeving, zoals bewerkte voedingsmiddelen, verontreinigende stoffen, pesticiden en geneesmiddelen, verhogen het toxische niveau van het lichaam en vergroten de kans op ziekten.

 36. Het verwijderen van de gifstoffen uit uw lichaam is een belangrijke taak. Gifstoffen worden eerst vernietigd door antioxidanten en vervolgens verwijderd (ontgift) met glucosinolaten. In de woorden van de George Mateljan Foundation: (4)

Boerenkoolfeiten

 1. Slechts één kopje gehakte rauwe boerenkool levert ongeveer: (11)

 2. De gezondheidsvoordelen van boerenkool komen ook door het gehalte aan omega-3, omega-6, carbinol en kaempferol.

 3. Een rijke bron van verschillende vitamines en mineralen, het vitamine K-gehalte in een kopje gekookte boerenkool valt aanzienlijk op tussen de rest van de voedingsstoffen. Sommige experts spelen een sleutelrol bij de bloedstolling en overmatige preventie van bloedingen en zijn nu op zoek naar vitamine K als een natuurlijke manier om osteoporose te behandelen, maar het onderzoek is tegenstrijdig, dus de medische professie heeft het nog niet omarmd. (12)

 4. Gerelateerd: Top 10 voordelen van Romaine Lettuce Nutrition (+ Recepten)

Boerenkoolrecepten

 1. Het is gemakkelijk om te genieten van de gezondheidsvoordelen van boerenkool, omdat het in zoveel geweldige recepten voorkomt. Mijn twee favoriete manieren om boerenkool te eten zijn door deze twee ongelooflijk heerlijke recepten te maken: ik drink 's ochtends mijn populaire Peachy Super Kale Shake en kauw Kale Chips als snack, vooral als ik onderweg ben. Beide zijn supergemakkelijk te maken en uiterst smakelijk. Andere manieren om met boerenkool te koken zijn:

 2. Je kunt ook boerenkoolsap maken, het toevoegen aan soep of het voedingsprofiel van elke maaltijd verbeteren door wat heerlijke boerenkool toe te voegen.

Voorzorgsmaatregelen boerenkool: waar u uw boerenkoolzaken koopt

 1. De gezondheidsvoordelen van boerenkool zijn sterk afhankelijk van de bron waar u het van koopt. Wanneer je naar boerenkool winkelt, zorg er dan voor dat je biologische boerenkool koopt, want het is een van de zwaarst met pesticiden bespoten gewassen.

 2. Tweederde van de producten die in recente evaluaties waren bemonsterd, waren vergiftigd met pesticiden en niet-biologische boerenkool. Bekend als de "Dirty Dozen Plus" van de Environmental Working Group (EWG), bevat deze lijst: (13)

 3. Niet-biologische boerenkool is een van de meest dodelijke omdat, volgens het EWG-rapport, wetenschappers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw 51 pesticiden op boerenkool hebben gevonden in onderzoeken die in 2007 en 2008 zijn uitgevoerd.

 4. Kortom, koop bij een goede bron en was uw producten altijd grondig voordat u ze opeet. Kook het bij twijfel, want pesticiden worden tijdens het koken sterk verminderd.

 5. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407