Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 Soepen om de Postpartum Body aan te vullen en te verjongen

Lapskaus uit Noorwegen

 1. Voordat u een nieuw kind op de wereld verwelkomt, is de kans groot dat u de afgelopen 9 maanden hebt besteed aan een gezonde zwangerschap - maar hoe zorgt u voor uw gezondheid na de geboorte?

 2. Of u vaginaal of via een keizersnede hebt toegediend, uw lichaam heeft extra ondersteuning nodig tijdens het genezen.

 3. Volgens Rachel High, DO, een verloskundige en gynaecoloog en urogynecologie fellow bij Baylor Scott White Health in Centraal Texas, specifieke voedingsstoffen zoals "ijzer, vitamine B12 en foliumzuur of foliumzuur, kan de vervanging bevorderen van bloedcellen die onvermijdelijk verloren zijn gegaan tijdens een blessure of een gebeurtenis zoals de bevalling. "

 4. Een manier om dat te doen? Bouillons.

 5. In veel culturen over de hele wereld gebruiken ze bouillons en soepen om te helpen bij de genezing na de bevalling. Lizzy Swick, MS, RDN, een geregistreerde diëtist in Montclair, New Jersey, wijst er ook op dat soepen en stoofschotels ongelooflijk, voedzaam voedsel zijn.

 6. "Voor herstel hebben vrouwen voedingsstoffen nodig die gemakkelijk worden verteerd en geassimileerd om de hormonen in evenwicht te brengen en bloed op te bouwen," zegt ze.

 7. In plaats van extra energie te spenderen aan het verteren van ruw ruwvoer, "stelt het eten van geneeskrachtige soepen en stoofschotels uw lichaam in staat zijn middelen te gebruiken voor genezing en herstel," zegt Swick.

 8. Hier staan ​​vijf soepen van over de hele wereld waarvan bekend is dat ze het genezingsproces bevorderen na het verwelkomen van uw nieuwe baby, plus nog twee doe-het-zelfsoepen voor gezonde voeding.

1. Versterkte zeewiersoep

 1. In Korea geven families vaak zeewiersoep of "miyeok guk" tijdens de rustperiode na de bevalling, bekend als Saam-chil-il.

 2. Deze rustperiode is bedoeld om nieuwe moeders de kans te geven om te herstellen van algemene stressoren zonder de overweldigende aanwezigheid van bezoekers.

 3. Volgens de traditie is zeewiersoep ook bekend als hydraterend, wat vooral belangrijk is tijdens het geven van borstvoeding.

 4. "Zeewieren zijn enkele van de beste voedingsmiddelen die je kunt eten ter ondersteuning van gezonde klieren zoals de schildklier en de bijnieren - beide vereisen wat extra aandacht in de postpartum-periode," zegt Swick.

 5. Voor een smakelijke miyeok guk die ook boordevol eiwitten zit, probeer dit recept van de Koreaanse Bapsang. Dit recept is gemaakt door een Koreaanse moeder en zorgt ervoor dat je je gerustgesteld en geliefd voelt.

2. Soep van varkensvlees-azijn

 1. Veel Chinezen zweren bij het eten van een varkensvlees-azijnrecept voor postnatale genezing.

 2. De soep wordt meestal gemaakt om de moedermelk bij te staan, maar wordt vaak door familieleden gebracht om de komst van een nieuwe baby te vieren. Gekookte eieren worden ook vaak toegevoegd voor extra eiwit.

 3. "Adequate eiwitinname is essentieel voor weefsels om te genezen na verwonding, evenals na de bevalling," zegt High. "Ervoor zorgen dat uw voedsel voldoende eiwitten bevat (volgens de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) kan u helpen genezen als u vaginale snijwonden of een incisie uit een C-sectie heeft."

 4. Probeer het recept van Mama Tong voor soep van varkensazijn. Gemaakt van gember, varkenspoten en gezoete rijstazijn, het is geen lichte soep. Mama Tong beveelt aan om het tijdens de zwangerschap te vermijden en uw porties te beperken als u uw gewicht bewaakt.

3. Met kruiden gevulde tomatensoep

 1. Deze geruststellende klassieker kan meer zijn dan alleen een Amerikaanse favoriet bij kinderen.

 2. Door verse kruiden en smaken toe te voegen, kunt u een gemiddelde tomatensoep transformeren in een geruststellende kom die uw lichaam helpt oxidatieve stress en ontstekingen te verwerken.

 3. "Kruiden en specerijen zijn echt het medicijn van de natuur en een van de gemakkelijkste manieren waarop we de nutriëntendichtheid in onze voeding kunnen verhogen," zegt Swick.

 4. Ze raadt aan deze met uw soep te proberen:

 5. Probeer de basilicum-soep van Welcome Baby Care voor een eenvoudig recept. Dit postpartum recept gaat helemaal over comfort, warmte en gezondheid.

4. Caldo de pollo, of kippensoep

 1. In de Mexicaanse cultuur worden de eerste 40 dagen na de bevalling de "cuarentena" genoemd, een periode waarin de moeder gewoon wordt verondersteld te rusten en te voeden en te genieten van haar nieuwe baby.

 2. De reden achter de lengte van de periode van 40 dagen is dat het 40 dagen duurt voordat de voortplantingsorganen van de moeder genezen en hun normale vorm herwinnen na de bevalling.

 3. Tijdens de cuarentena is wortelen en kippensoep (van welke aard dan ook) vaak het goedgekeurde voedsel bij uitstek. Kippensoep is gekozen omdat het bekend is dat het niet te pittig of zwaar is voor iemand die probeert te genezen.

 4. Er is geen specifieke kippensoep verbonden met de "cuarentena", dus we raden trycaldo de pollo aan, een traditionele zelfgemaakte soep. Foodblog Muy Bueno noemt het medicijn voor de ziel. Het heeft wortelen, tomaten, knoflook, limoen en saffloer.

5. Groene papaya vissoep

 1. Volgens de Chinese en Vietnamese traditie is groene papaja een voedingswinnaar voor moeders die borstvoeding geven.

 2. Een studie uit 2001 concludeerde dat vrouwen die 650 gram gepureerde papaya of 100 gram geraspte wortels aten, verbeterde vitamine A- en ijzervoeding hadden.

 3. Omdat moedermelk van nature weinig ijzer bevat, kan deze boost nuttig zijn voor zowel de baby als de ouder die borstvoeding geeft.

 4. Papaya is ook een rijke bron van essentiële vitamines en mineralen, waaronder:

 5. Probeer dit recept voor groene papaya vissoep om alle gezonde voordelen van deze superfruit te combineren met andere gezonde en smaakvolle ingrediënten, waaronder rode snapper, lente-uitjes, knoflook en gember.

 6. Hoewel rijpe of gekookte papaja meestal veilig is, hebben zowel traditie als wetenschap opgemerkt dat onrijpe of semi-rijpe papaja tijdens de zwangerschap gevaarlijk kan zijn.

 7. Papaya bevat baarmoeder-stimulerende eigenschappen en door dierstudies hebben onderzoekers vastgesteld dat grote doses kunnen leiden tot ongecontroleerde weeën en een hoog risico kunnen zijn, afhankelijk van iemands oestrogeenspiegels. Een "grote dosis" voor iemand die 150 pond weegt, zou ongeveer 27,2 gram papaja zijn.

Maak je eigen soeptraditie

 1. Veel van de hierboven vermelde soeprecepten hebben als doel de belangrijkste voedingsstoffen voor de bevalling na de bevalling te hebben.

 2. Zoals Swick zegt: "In tijden van ziekte of stress kunnen [!sommige belangrijke aminozuren

 3. Als de bovenstaande recepten u niet bevallen, kunt u ook uw eigen collageenrijke bottenbouillons en hartige groentesoepen maken.

 4. Dit zijn de fundamenten om uw eigen stevige, gezonde soep te laten sudderen.

 5. U kunt dezelfde genezende voordelen krijgen als u kookt met vooraf gemaakte bottenbouillon of zelf maakt.

 6. Gebruik voor een heldere, licht smakende bouillon kip, rundvlees of visgraten als basis. Varkensvlees of lamsvlees kunnen ook worden gebruikt, hoewel ze misschien een meer gamey, rijke smaak geven.

 7. Als je je eigen soepen maakt, suggereert Swick "op zoek naar wild of biologisch, door grasland verhoogd, vrije uitloop, antibioticum en hormoonvrij vlees en botten wanneer je maar kunt."

 8. Hier is een voedende optie: het recept van Yang's Nourishing Kitchen voor het genezen van ossenstaartsoep. Geïnspireerd door de traditionele Chinese geneeskunde, zit deze gezonde soep boordevol gember, champignons, gojibessen en wortelgroenten.

 9. Een andere snelle receptoptie voor drukke ouders is de "geboortebouillon" van kip en ei van Jessica Austin, een geboortedoula. Met behulp van in de winkel gekochte kippenbouillon verpakt deze soep eiwitten en collageen in een kom. Als je dit eenmaal per dag drinkt, kun je je lichaam helpen bij weefselherstel en ondersteuning van de gewrichten in de periode na de bevalling.

 10. "Vergelijkbaar met vlees, met alle groenten die u aan soepen en stoofschotels toevoegt, zult u profiteren van de voedingswaarde van de groenten en van het verlies aan voedingsstoffen dat u tegenkomt bij het stomen of kookmethoden, "zegt Swick.

 11. Van groentebouillon is ook bekend dat het vooral nuttig is voor nieuwe moeders die herstellen van een C-sectie omdat het een gezonde spijsvertering bevordert, waardoor het lichaam zich op zijn beurt kan concentreren op genezing.

 12. "Al deze groenten kunnen helpen om een ​​gezond gezichtsvermogen te ondersteunen, ontstekingen te bestrijden en uw lichaam te voorzien van een overvloed aan minerale co-factoren."

 13. Probeer dit recept voor groentebouillon als basis voor groentesoep, of drink als thee.

 14. Als het bereiden van batches soep te tijdrovend wordt, raadt High een eenvoudigere route aan. "Bespreek met uw arts de optie om uw prenatale vitamine 1 tot 2 maanden na de bevalling voort te zetten."

 15. Emilia Benton is een freelance schrijver en redacteur gevestigd in Houston, Texas. Ze is ook een negenvoudige marathonloper, fervent bakker en frequente reiziger.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407