Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 Verbazingwekkende voordelen van Tempeh

7 Verbazingwekkende voordelen van Tempeh

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 03 mei 2019

Wat is Tempeh?

 1. Tempeh is een sojaproduct uit Indonesië dat wordt gemaakt via een gecontroleerd gistingsproces. Hoewel het al generaties lang een traditioneel basisvoedsel is in die regio, is het pas sinds kort populair in de rest van de wereld. De opkomst van veganisme heeft vlees en eiwitvervangend voedsel zeer gewenst gemaakt, en tempeh heeft consistentie en duurzaamheid waardoor het op veel verschillende manieren kan worden gemanipuleerd.

 2. Tempeh wordt beschouwd als een zeer gezond voedsel, vooral in verband met gastro-intestinale effecten en het heeft een zeer aardse smaak. Het is echter ook erg goed in het absorberen van de smaken van andere voedingsmiddelen, afhankelijk van het recept dat je erin doet. Dit product is van nature glutenvrij, maar sommige producenten garanderen mogelijk geen glutenvrije omstandigheden in de verwerkingsfabrieken. Dit sojaboonproduct is er in verschillende soorten, elk met verschillende hoofdingrediënten, waaronder sojabonen, sojapulp, cassave vezel, zwarte sojabonen, pinda's, droesem van kokosnoot, gerst of haver.

Tempeh Nutrition

 1. Dit sojaproduct is buitengewoon heilzaam in termen van voedingsstoffen, omdat het extreem rijk is aan eiwitten, met ongeveer 18 gram eiwit op elke 100 gram van dit sojaproduct. Het biedt ook geen cholesterol en geen suiker, maar het bevat ongeveer 200 calorieën per portie van 100 gram. Deze vleesvervanger is ook rijk aan mangaan, fosfor, magnesium, niacine, koper, ijzer en kalium.

Tempeh-voordelen

  Hoe Tempeh koken?

  1. Nadat je een cake met tempeh hebt gekocht, is het belangrijk om te weten hoe je deze moet gebruiken.

  Verschil tussen Tofu en Tempeh

  1. Hoewel beide vegetarische producten afkomstig zijn van sojabonen, zijn ze niet noodzakelijkerwijs hetzelfde.

  Bijwerkingen van Tempeh

  1. De belangrijkste bijwerkingen van tempeh hebben betrekking op het volgende:

  2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

  3. De belangrijkste bijwerkingen van tempeh hebben betrekking op het volgende:

  4. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407