Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 Voordelen van cryotherapie: hoe cryotherapie uw gezondheid kan verbeteren

Overzicht

 1. Cryotherapie, wat letterlijk "koude therapie" betekent, is een techniek waarbij het lichaam enkele minuten wordt blootgesteld aan extreem koude temperaturen.

 2. Cryotherapie kan op slechts één gebied worden geleverd, of u kunt kiezen voor cryotherapie voor het hele lichaam. Gelokaliseerde cryotherapie kan op een aantal manieren worden toegediend, waaronder via ijspakken, ijsmassage, koelvloeistofsprays, ijsbaden en zelfs via sondes toegediend in weefsel.

 3. De theorie voor cryotherapie van het hele lichaam (WBC) is dat door het lichaam enkele minuten in extreem koude lucht te dompelen, u een aantal gezondheidsvoordelen kunt krijgen. Het individu zal in een gesloten kamer of een kleine behuizing staan ​​die zijn lichaam omringt maar bovenaan een opening voor zijn hoofd heeft. De behuizing daalt tot tussen 200-300degF negatief. Ze blijven twee tot vier minuten in de lucht met extreem lage temperatuur.

 4. U kunt profiteren van slechts één sessie cryotherapie, maar het is het meest effectief bij regelmatig gebruik. Sommige atleten gebruiken cryotherapie twee keer per dag. Anderen gaan dagelijks gedurende 10 dagen en daarna eenmaal per maand.

Voordelen van cryotherapie

 1. Cryotherapie kan migraine helpen behandelen door de zenuwen in de nek af te koelen en te verdoven. Eén studie toonde aan dat het aanbrengen van een nekomslag met twee bevroren ijspakketten op de halsslagaders in de nek de migraine-pijn aanzienlijk verminderde bij de geteste. Er wordt gedacht dat dit werkt door het bloed te koelen dat door intracraniële vaten stroomt. De halsslagaders liggen dicht bij het huidoppervlak en zijn toegankelijk.

 2. Veel atleten gebruiken al jaren cryotherapie om blessures te behandelen, en een van de redenen waarom is dat het pijn kan verdoven. De kou kan zelfs een geïrriteerde zenuw verdoven. Artsen behandelen het getroffen gebied met een kleine sonde in het nabijgelegen weefsel. Dit kan helpen bij het behandelen van beknelde zenuwen of neuromen, chronische pijn of zelfs acute verwondingen.

 3. De ultra-koude temperaturen in cryotherapie over het hele lichaam kunnen fysiologische hormonale reacties veroorzaken. Dit omvat de afgifte van adrenaline, noradrenaline en endorfines. Dit kan een positief effect hebben op mensen met stemmingsstoornissen zoals angst en depressie. Eén studie toonde aan dat cryotherapie voor het hele lichaam effectief was bij kortetermijnbehandeling voor beide.

 4. Gelokaliseerde cryotherapiebehandeling is niet het enige dat effectief is bij het behandelen van ernstige aandoeningen; een studie wees uit dat cryotherapie van het hele lichaam de pijn bij mensen met artritis aanzienlijk verminderde. Ze vonden dat de behandeling goed werd verdragen. Het maakte ook meer agressieve fysiotherapie en ergotherapie mogelijk. Dit heeft uiteindelijk revalidatieprogramma's effectiever gemaakt.

 5. Gerichte, gelokaliseerde cryotherapie kan worden gebruikt als behandeling tegen kanker. In deze context wordt het 'cryochirurgie' genoemd. Het werkt door kankercellen te bevriezen en ze te omringen met ijskristallen. Het wordt momenteel gebruikt voor de behandeling van enkele laagrisico-tumoren voor bepaalde soorten kanker, waaronder prostaatkanker.

 6. Hoewel meer onderzoek nodig is om de effectiviteit van deze strategie te evalueren, is de theorie dat cryotherapie van het hele lichaam kan helpen bij het voorkomen van Alzheimer en andere vormen van dementie. Er wordt gedacht dat dit een effectieve behandeling kan zijn, omdat de anti-oxidatieve en anti-inflammatoire effecten van cryotherapie de ontstekings- en oxidatieve stressreacties die optreden bij Alzheimer kunnen helpen bestrijden.

 7. Atopische dermatitis is een chronische inflammatoire huidziekte met kenmerkende symptomen van een droge en jeukende huid. Omdat cryotherapie de antioxidantspiegels in het bloed kan verbeteren en tegelijkertijd ontstekingen kan verminderen, is het logisch dat zowel lokale als lichaamscryotherapie kan helpen bij de behandeling van atopische dermatitis. Een andere studie (bij muizen) onderzocht het effect op acne, gericht op de talgklieren.

Risico's en bijwerkingen

 1. De meest voorkomende bijwerkingen van elk type cryotherapie zijn gevoelloosheid, tintelingen, roodheid en irritatie van de huid. Deze bijwerkingen zijn bijna altijd tijdelijk. Maak een afspraak met uw arts als ze niet binnen 24 uur oplossen.

 2. Gebruik cryotherapie nooit langer dan wordt aanbevolen voor de therapiemethode die u gebruikt. Voor cryotherapie van het hele lichaam zou dit meer dan vier minuten zijn. Als u thuis een ijspak of ijsbad gebruikt, mag u het ijs nooit langer dan 20 minuten op het gebied aanbrengen. Wikkel ijspakketten in een handdoek zodat je je huid niet beschadigt.

 3. Diegenen met diabetes of andere aandoeningen die hun zenuwen aantasten, mogen geen cryotherapie gebruiken. Ze kunnen het effect mogelijk niet volledig voelen, wat kan leiden tot verdere zenuwbeschadiging.

Tips en richtlijnen voor cryotherapie

 1. Als u aandoeningen heeft die u met cryotherapie wilt behandelen, zorg er dan voor dat u deze bespreekt met de persoon die u helpt of uw behandeling toedient. Het is altijd een goed idee om uw arts te raadplegen voordat u enige vorm van therapie gebruikt.

 2. Draag droge, losse kleding bij cryotherapie op het hele lichaam. Neem sokken en handschoenen mee om te beschermen tegen bevriezing. Beweeg tijdens de behandeling indien mogelijk om uw bloed te laten stromen.

 3. Als u cryochirurgie krijgt, zal uw arts vooraf specifieke preparaten met u bespreken. Dit kan inhouden dat u 12 uur van tevoren niet eet of drinkt.

Takeaway

 1. Er is voldoende anekdotisch bewijs en er is onderzoek dat beweert dat cryotherapie gezondheidsvoordelen kan bieden, maar cryotherapie voor het hele lichaam wordt nog steeds onderzocht. Omdat het nog steeds wordt onderzocht, neem contact op met uw arts of zorgverlener om te beoordelen of dit geschikt is voor u.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407