Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 Voordelen van een bottenbouillon snel: sterkere darm, huid + meer

Pindakaasvoeding: gezond pindakaas consumeren

 1. Inmiddels bent u misschien bekend met bottenbouillon en al dit aloude traditionele voedsel dat het te bieden heeft - collageen, aminozuren en tal van sporenmineralen, alleen voor starters. Misschien wil je nu dingen naar een hoger niveau tillen en snel een bottenbouillon proberen, maar weet je niet precies hoe je dit veilig kunt doen. Zoals je zult leren, is bottenbouillon een van de meest voedzame, geneeskrachtige voedingsmiddelen voor het spijsverteringsstelsel en daarom een ​​geweldige manier om een ​​gezondere manier van eten te starten of symptomen te helpen oplossen die verband houden met een slechte spijsvertering en andere gezondheidsproblemen.

 2. Hoewel het al duizenden jaren over de hele wereld wordt geconsumeerd, wordt bottenbouillon gemaakt van dierlijke delen die in moderne tijden normaal worden weggegooid. Deze omvatten botten en merg, huid en voeten, pezen en ligamenten, die allemaal niet op zichzelf eetbaar zijn maar voedingsstoffen bevattende toevoegingen toevoegen aan langzaam sudderende bouillon. Bottenbouillon wordt gedurende meerdere dagen langzaam gekookt - normaal gesproken met groenten, een zuur en verse kruiden naast dierlijke delen - waardoor alle ingrediënten hun opgeslagen voedingsstoffen kunnen vrijgeven. window.onload = function () {hellobar ("contentUpgrades"). show (531686);}; De voordelen van het consumeren van bottenbouillon omvatten:

Wat is een bottenbouillon snel?

 1. Een bottenbouillon betekent snel dat u meerdere keren per dag bottenbouillon consumeert, maar niet veel ander vast voedsel. Vasten is niet voor iedereen, en soms kunnen bepaalde soorten risico's met zich meebrengen, omdat ze weinig voedingsstoffen consumeren vanwege de sterk verminderde calorie-inname. Als je echter een goede kandidaat bent, is het consumeren van bottenbouillon ideaal voor een snelle omdat het boordevol belangrijke macronutriënten en micronutriënten zit, waaronder aminozuren (die eiwitten vormen) zoals glycine, arginine en proline; vitamines en mineralen; collageen; elektrolyten; en zelfs antioxidanten zoals glucosamine. (1)

 2. De meeste mensen kunnen het beste vasten gedurende een periode van drie tot vier dagen, gedurende deze tijd dagelijks enkele liters bottenbouillon consumerend en veel problematisch voedsel elimineren. Een van de dingen die ervoor zorgt dat een bottenbouillon snel onderscheidt van andere soorten vasten, is dat het een ideale manier is om meer collageen te verkrijgen, een soort eiwit dat nodig is om gezond weefsel in het hele lichaam te maken. Collageen wordt gevonden in het slijmvlies van het spijsverteringskanaal, in de botten in het beenmerg, in de huid en in de weefsels die gewrichten, pezen, ligamenten en kraakbeen vormen. (2) Binnen collageen zijn andere speciale voedingsstoffen, waaronder aminozuren zoals proline en glycine, plus gelatine - die allemaal wijdverbreide voordelen hebben.

Voordelen van de bottenbouillon snel

 1. Bottenbouillon consumeren is een effectieve manier om uw toevoer van de antioxidant glutathione te stimuleren, een van de krachtigste ontgiftende stoffen in het lichaam. Glycine is een voorloper die nodig is voor de productie van glutathion, waardoor de lever overtollige chemicaliën, opgeslagen hormonen en ander afval wegspoelt. (9) Andere mineralen, zuren en elektrolyten kunnen ook ontgiftingsprocessen stimuleren, waaronder azijnzuur (te vinden in appelazijn, dat vaak wordt toegevoegd aan recepten voor bottenbouillon), magnesium en sulfaat.

 2. Bottenbouillon kan de in de darm levende nuttige bacteriën verhogen, die sterk gecorreleerd zijn met een sterkere immuniteit (om nog maar te zwijgen van vele andere gezondheidsaspecten, zoals hormonale balans en gewichtsregulatie). Goede bacteriën in de darm (vaak probiotica genoemd) kunnen bepaalde genen inschakelen die helpen bij het reguleren van ontstekingen en het verminderen van talloze soorten ongewenste symptomen. Het consumeren van bottenbouillon samen met gefermenteerd voedsel is een van de oudste manieren om de gezondheid in het algemeen te verbeteren.

 3. De aminozuren in bottenbouillon werken als remmende neurotransmitters voor de productie van chemicaliën en hormonen die ons helpen slapen, helder denken, gemotiveerd blijven, informatie onthouden en beslissingen nemen. Een hogere inname van glycine bijvoorbeeld, is gebleken dat mensen die niet kunnen slapen betere rust krijgen, de symptomen van angst verminderen, mentale prestaties verbeteren en zelfs het geheugen verbeteren.

 4. Voordat we ingaan op de voordelen van het eten van bottenbouillon, laten we het eerst hebben over de vele voordelen van vasten. Vasten, wanneer het goed en door de juiste mensen wordt gedaan, heeft aangetoond een betere gezondheid te bevorderen door:

 5. Nu hoe een bottenbouillon specifiek u kan helpen:

 6. 1. Verbetert spijsverteringsfuncties

 7. Bottenbouillon is een van de beste natuurlijke bronnen van collageen, een soort eiwit dat nodig is om weefsel te vormen dat de binnenkant van het maagdarmkanaal vormt. Collageen beschermt en kalmeert de voering van het spijsverteringskanaal en kan helpen bij het genezen van het lekkende darmsyndroom, IBS-symptomen, de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa en zure reflux. Het is aangetoond dat patiënten met IBD minder collageen produceren in hun spijsverteringsstelsel. (5) Verhoogde innames kunnen helpen slijmvliezen in de GI-voering te versterken en te normaliseren, kleine knooppunten sluiten en voorkomen dat geïnverteerde voedseldeeltjes en chemicaliën uit de darm in de bloedbaan lekken.

 8. Wanneer collageen wordt afgebroken, wordt gelatine gevormd, waarvan bekend is dat het mensen helpt om te gaan met voedselallergieën en gevoeligheden voor voedingsmiddelen, zoals koeienmelk en gluten. Gelatine in bottenbouillons bevat "voorwaardelijke" aminozuren genaamd arginine, glycine, glutamine en proline, die bepaalde anti-verouderingseffecten hebben. (6) Gelatine en deze aminozuren in collageen bevorderen het probiotische evenwicht en de groei, helpen eiwitten af ​​te breken, het lekkende darmsyndroom en symptomen van auto-immuunziekten te verminderen, en nog veel meer.

 9. 2. Laat je huid gloeien

 10. Collageen helpt weefsels te vormen in de huid die het kracht, gladheid, elasticiteit en een jeugdig uiterlijk geven. Studies hebben zelfs aangetoond dat hogere inname van collageen wordt geassocieerd met verbeteringen in huidbarrièrefuncties, verhoogde hydratatie en vermindering van tekenen van veroudering op de huid, waaronder rimpels, fijne lijntjes en verslapping. (7)

 11. En hoewel u waarschijnlijk binnen enkele dagen geen verbetering opmerkt, is het ook bekend dat een hogere collageeninname het uiterlijk van cellulitis vermindert. Cellulitis ontwikkelt zich door gebrek aan bindweefsel, dat is gemaakt van collageen.

 12. 3. Levert belangrijke mineralen

 13. Sommige vasten leveren niet enkele van de belangrijkste sporenmineralen die we nodig hebben voor voortdurende energie, immuniteit, spijsvertering en meer. Omdat bottenbouillon is gemaakt van dierlijke botten en delen die geconcentreerde bronnen zijn van talloze mineralen, biedt het essentiële voedingsstoffen, mineralen en elektrolyten, waaronder calcium, fosfor, magnesium, natrium, kalium, sulfaat en fluoride. Dit kan helpen bij het voorkomen van een verstoorde elektrolytenbalans, uitdroging die kan optreden tijdens een snelle, vermoeidheid, hersenmist, humeurigheid en spierkrampen of zwakte.

 14. 4. Helpt spierverspilling te voorkomen

 15. Het is mogelijk om tijdens snel vasten wat gewicht te verliezen, wat echt te wijten kan zijn aan spierverlies (en dus kracht). Gelukkig krijg je tijdens een snelle bottenbouillon nog steeds aminozuren, zoals glycine en proline, die helpen de afbraak van waardevol eiwitweefsel in spieren te voorkomen. Sterker nog, een bottenbouillon kan je misschien zelfs helpen met spierherstel, gewrichtspijn verminderen (omdat collageen de symptomen van artritis bestrijdt) en zelfs gespannen spieren op natuurlijke wijze ontspannen. (8)

 16. Glycine is een belangrijk aminozuur voor het daadwerkelijk opbouwen van spierkracht, het inleiden van voedingsstoffen in cellen die worden gebruikt voor energie, het regelen van de bloedsuikerspiegel en zelfs het synthetiseren van menselijk groeihormoon. Omdat glycine een rol speelt in het proces van gluconeogenese, dat plaatsvindt in de lever, kan het cellen voorzien van een energiebron, zelfs wanneer er weinig calorieën of koolhydraten worden geconsumeerd. Dit kan op zijn beurt sarcopenie en spierverspilling helpen voorkomen naarmate we ouder worden.

 17. 5. Helpt bij het ontgiften van de lever en het spijsverteringsstelsel

 18. 6. Verhoogt de immuniteit

 19. 7. Kan de slaap verbeteren, geheugenherkenning

 20. Bottenbouillon is ook een geweldige manier om belangrijke elektrolyten te verkrijgen, waaronder kalium, magnesium en natrium. Deze helpen energie in stand te houden en zijn belangrijk voor spier-, zenuw-, spijsverterings- en cognitieve functies. Van magnesium is bijvoorbeeld bekend dat het hoofdpijn, rusteloosheid, spierspasmen tijdens de slaap, spierpijn en spijsverteringsproblemen helpt verminderen.

Wie zijn de beste kandidaten voor een bottenbouillon snel?

 1. Hoe weet u of een bottenbouillon snel geschikt is voor u? De mensen die het meest kunnen profiteren van het vasten met bottenbouillon omvatten:

 2. Veel mensen die succes hebben gehad met andere soorten vasten of protocollen, waaronder het GAPS-dieet of een specifiek koolhydraatdieet, zullen waarschijnlijk ook baat hebben bij het snel proberen van een bottenbouillon. Dit zijn slechts twee voorbeelden van dieetverwijderingsprotocollen die ernstige voordelen bieden voor mensen die worstelen met gecompromitteerde spijsvertering en immuunsystemen. Bottenbouillon is een populaire aanvulling op een genezend dieet omdat het heel gemakkelijk te metaboliseren is, vrij van veel voorkomende allergeeningrediënten en een rijke bron van voedingsstoffen die u gemakkelijk kunt missen bij het elimineren van bepaalde voedingsmiddelen.

 3. Protocollen zoals een FODMAP-dieet of SCD-dieet werken door de meest lastige koolhydraten en veel voorkomende voedselallergieën te elimineren, terwijl specifieke soorten koolhydraten worden toegevoegd die de meeste mensen gemakkelijk kunnen verteren en metaboliseren, samen met veel voedzame groenten, gezonde vetten, schone eiwitten, verse kruiden en bouillons / bouillons. (10) Snel een bottenbouillon kan eigenlijk een geweldige manier zijn om een ​​ander soort dieet op gang te brengen dat helpt de symptomen van inflammatoire darmziekten te beheersen, zoals die veroorzaakt door de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, prikkelbare darmsyndroom en SIBO-symptomen.

 4. Bottenbouillon kan in vrijwel elk genezingsdieetprogramma worden opgenomen als een effectieve manier om het spijsverteringsstelsel te genezen, de gisting in de darm te verminderen, de ophoping van gas te verminderen en de doorlaatbaarheid en ontsteking van de darm te voorkomen. Tijdens het GAPS-dieet wordt het zelfs aanbevolen om bij elke maaltijd een kopje bottenbouillon te drinken, en de introfase (meestal het meest beperkte deel) bestaat uit het eten van voornamelijk zelfgemaakte bottenbouillon (tot een hele liter per dag) met niet- zetmeelrijke groenten, vlees, vis en zelfgemaakt gefermenteerd voedsel.

Een bottenbouillon snel doen, plus verschillende soorten vasten

 1. Bottenbouillon is eenvoudig te volgen, goedkoop en aanpasbaar aan uw behoeften en doelen. Ze hoeven niet veel dure supplementen te kopen, heel lang door te gaan zonder "normaal" te eten, of veel risico en investeringen. Hier zijn verschillende manieren om snel een bottenbouillon te proberen:

 2. Als u zich afvraagt ​​hoeveel bottenbouillon te drinken is, is ongeveer 12 ons de juiste portie. Je zou deze portie van 12 ons ongeveer vijf keer per dag moeten consumeren - 07.00 uur, 10.00 uur, 13.00 uur, 16.00 uur. en bijvoorbeeld 19.00 uur.

 3. Typen BB-snelheden:

Hoe zit het met onderhoud Snel een bottenbouillon volgen?

 1. Als u snel een bottenbouillon hebt voltooid, bent u in een betere conditie om een ​​gezondere manier van eten te beginnen die bepaalde voedingsmiddelen elimineert waarvan u zich misschien heeft gerealiseerd dat ze u ongemakkelijk maakten. Bovendien ben je op weg om een ​​sterker spijsverterings- en immuunsysteem te herstellen. Nadat de drie tot vier dagen van vasten voorbij zijn, is het het beste om dagelijks minstens één tot twee koppen bouillon te consumeren en ook gefermenteerde voedingsmiddelen / probiotische supplementen in uw dieet te houden om de resultaten te verlengen.

 2. In sommige opzichten kan een bottenbouillon snel werken als een eliminatiedieet, waardoor kan worden vastgesteld welk voedsel symptomen kan veroorzaken zoals een opgeblazen gevoel, weinig energie of diarree. Omdat bijvoorbeeld bottenbouillon FODMAP-voedingsmiddelen (zoals bepaalde granen en fruit) en veel voorkomende allergenen zoals gluten en zuivel elimineren, ondervindt u mogelijk verbeteringen in uw energie, heeft u minder hersenmist en ervaart u een betere spijsvertering - dit laat u weten dat het een goed idee is om deze voedingsmiddelen voor altijd buiten je dieet te houden. Natuurlijk is het niet duurzaam om lange tijd aan bottenbouillon te vasten, maar je kunt een botbouillon meerdere keren per jaar snel volgen als je het nuttig vindt om je spijsvertering een kickstart te geven en ongewenste symptomen op te lossen.

Voorzorgsmaatregelen over vasten

 1. Hoewel vasten veel voordelen heeft, zijn bepaalde mensen geen goede kandidaten voor een snelle bottenbouillon (of een andere vasten trouwens). Mensen die moeten vermijden snel een bottenbouillon te doen, zijn onder meer:

 2. Vergeet niet dat vasten voor elke persoon anders is, en er is geen concrete manier om er een te doen. Probeer uw gezond verstand te gebruiken en volg deze tips voor uzelf veilig:

 3. Een bottenbouillon betekent snel dat u meerdere keren per dag bottenbouillon consumeert, maar niet veel ander vast voedsel. De meeste mensen kunnen het beste vasten gedurende een periode van drie tot vier dagen, gedurende deze tijd dagelijks een paar liter bottenbouillon consumerend en veel problematisch voedsel elimineren. Een van de dingen die ervoor zorgt dat een bottenbouillon snel losstaat van andere soorten vasten, is dat het een ideale manier is om meer collageen te verkrijgen, een soort eiwit dat nodig is om gezond weefsel in het hele lichaam te maken.

 4. Net zoals er in het algemeen veel voordelen van vasten zijn, zijn er veel voordelen van een bottenbouillon snel, waaronder het verbeteren van de spijsvertering, het laten gloeien van je huid, het leveren van belangrijke mineralen, het voorkomen van spierafbraak, het ontgiften de lever en het spijsverteringsstelsel, het stimuleren van de immuniteit en het verbeteren van slaap, geheugen en cognitie.

 5. Hoe weet u of een bottenbouillon snel geschikt is voor u? De mensen die het meest kunnen profiteren van het vasten met bottenbouillon omvatten:

 6. Mensen die snel een bottenbouillon moeten vermijden, zijn onder meer:

 7. Vergeet natuurlijk niet om naar je lichaam te luisteren, en als een bottenbouillon snel goed past, is het veilig om een ​​paar keer per jaar te doen. Zorg ervoor dat je niet meer dan drie tot vier dagen vastt.

 8. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407