Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 Voordelen van feta-kaasvoeding - de gezondste kaas, zelfs anti-kanker

Laatste gedachten

 1. Ik heb goed nieuws! Niet alle kaas is slecht voor je - dus als je een kaasliefhebber bent, zorg er dan voor dat je de gezondste kaas kiest die er is: feta.

 2. Kaas is een heerlijke, hartige toevoeging aan veel gerechten, maar met de toename van de populariteit van verwerkte zuivelproducten is het een product geworden dat veel mensen vermijden bij het volgen van een gezond dieet.

 3. Feta-kaas is gemaakt van schapen- of geitenmelk (vaak gecombineerd) en is een voedingsstofrijke optie om de smaak te krijgen waarnaar u op zoek bent, zonder schuldgevoel. Feta is gemakkelijker te verteren en veel minder allergeen en ontstekend dan kaas uit koemelk, wat bemoedigend is voor diegenen onder u die mogelijk gevoelig zijn voor zuivelproducten. window.onload = function () {hellobar ("contentUpgrades"). show (525574);}; Zoals de meeste voedingsmiddelen is het veel beter rauw. Als je kunt, vermijd fetakaas gemaakt van gepasteuriseerde melkproducten. Het is belangrijk om te onthouden dat fetakaas, rijk aan natrium en verzadigd vet, spaarzaam moet worden gebruikt, en niet elke dag.

Feta Cheese Nutrition Feiten

 1. Het woord "feta", dat door Grieken wordt gebruikt om deze extreem populaire kaas te beschrijven, komt van het Italiaanse woord fetta, wat "plak" betekent. Hoewel de Europese Unie nu specifieke kwalificaties voor feta heeft, is het mogelijk om "feta" -kaas te vinden in andere delen van de wereld die is gemaakt van koeien- of buffelmelk. window.onload = function () {hellobar ("contentUpgrades"). show (531384);}; Feta is een zachte gepekelde kaas gekenmerkt door weinig tot geen gaten, een pittige smaak en geen schil. De voeding van fetakaas hangt af van welk merk en type feta u precies krijgt. Traditionele feta wordt gemaakt van pure schapenmelk, of een combinatie van schapen- en geitenmelk (en niet meer dan 30 procent geitenmelk).

 2. Een portie feta-kaas (met een gewicht van ongeveer 28 gram) bevat: (1)

7 voordelen van feta-kaasvoeding

 1. Geassocieerd met lage niveaus van ijzer, foliumzuur of vitamine B12, kan bloedarmoede op natuurlijke wijze worden behandeld met bepaalde voedingsmiddelen en aanvulling van de tekort aan voedingsstoffen. Daarom kan de vitamine B12 (en kleine hoeveelheid ijzer) in feta-kaas dienen als onderdeel van een dieet om bloedarmoede te bestrijden. (7)

 2. Misschien een van de meest intrigerende voordelen van feta-kaasvoeding? Het zijn kankerbeschermende effecten. Als een rijke bron van calcium, kun je met feta profiteren van onderzoek dat suggereert dat calcium (in combinatie met vitamine D) het lichaam helpt beschermen tegen verschillende soorten kanker. (2)

 3. Vergeet niet dat magnesium van vitaal belang is voor calciumabsorptie. Als je een magnesiumtekort hebt, absorbeert je lichaam het calcium dat je verbruikt niet goed, wat betekent dat je niet alle voordelen voor de gezondheid krijgt.

 4. Maar het is niet alleen calcium in fetakaasvoeding dat beschermt tegen kanker! Het eiwit alfa-lactalbumine is ook in deze Griekse kaas te vinden, en wanneer het bindt aan calcium- en zinkionen, is gesuggereerd dat het antibacteriële en antitumor eigenschappen heeft.

 5. U weet waarschijnlijk al dat calcium goed is voor uw botten. Wie heeft tenslotte nog nooit gehoord van de campagne "Got Milk" uit de jaren 90? Landen met een hoge zuivelconsumptie hebben echter ook een hoge incidentie van osteoporose - dus wat is er aan de hand, en waarom zou feta een van de antwoorden kunnen zijn op de calcium- en zuivelvraag?

 6. Allereerst is het waar - calcium ondersteunt uw botten. Het verhoogt de piekbotmassa, vooral bij kinderen en tieners, in de twintig. Hoe groter je piekbotmassa, hoe minder risico je hebt op osteoporose en andere aandoeningen waarbij botmassa verloren gaat.

 7. Melk kan echter uw botten beschadigen, omdat gepasteuriseerde koemelk een van de slechtste plaatsen is om het meeste calcium te krijgen, vanwege de gewoonte om acidose te veroorzaken (een hoog zuurgehalte in het lichaam ). Zoek in plaats daarvan andere voedingsmiddelen met een hoog calciumgehalte (zoals feta) en probeer meer alkalisch voedsel in uw dieet op te nemen, zoals peterselie, spinazie en courgette.

 8. Een ander eiwit dat voorkomt in feta-kaasvoeding wordt histidine genoemd. Dit eiwit werd aanvankelijk alleen als belangrijk beschouwd voor de gezondheid van kinderen, maar werd later ook bij volwassenen essentieel gevonden. (3)

 9. Wanneer histidine wordt gecombineerd met vitamine B6 (ook gevonden in feta-kaas), ondergaat het een moleculair proces om histamine te worden. Die verbinding maakt deel uit van het ontstekingsproces. Hoewel het over het algemeen belangrijk is om voedingsmiddelen die ontstekingen veroorzaken uit uw dieet te verwijderen, is een kleine mate van ontsteking wat uw immuunsysteem in staat stelt om ziekten te bestrijden.

 10. Spaarzaam eten van feta-kaas, gecombineerd met een dieet met veel antioxidanten om te beschermen tegen schade door overmatige ontsteking, kan zorgen voor een gezond immuunsysteem dat klaar is om ziekten te bestrijden zoals het oorspronkelijk was ontworpen. (Bovendien bevat feta-kaas als bonus probiotica, die ook uw immuunsysteem helpen infecties en ziekten te bestrijden!)

 11. Een ander goed ding over fetakaasvoeding is dat het u nuttige probiotica biedt! (4) Probiotica zijn de bacteriën die uw darm bekleden. Als ze uit hun dak gaan, wordt je lichaam een ​​broedplaats voor bacteriën, gisten, schimmels, parasieten en vele andere zeer ongure dingen.

 12. Niet alleen zijn probiotica immuniteitsboosters, ze stellen u in staat om een ​​gezonde darm te behouden en veel spijsverteringsproblemen te voorkomen die veel voorkomen in een stressvolle levensstijl, vooral bij mensen die regelmatig GGO's, suikerhoudende voedingsmiddelen consumeren en worden blootgesteld tegen antibiotica en andere gevaarlijke chemicaliën.

 13. Feta-kaas is een goede bron van vitamine B2 of 'riboflavine'. Vitamine B2 staat al lang bekend als een natuurlijke remedie tegen hoofdpijn, inclusief migraine. (5) Een dieet rijk aan vitamine B2 (en indien nodig riboflavinesupplementen) kan dienen als een preventieve methode om migraine en andere vormen van chronische hoofdpijn te beperken.

 14. Riboflavine is goed voor meer dan een deel van uw noggin! Studies tonen aan dat mensen wiens voeding rijk is aan vitamine B2, een lager risico lopen op degeneratieve oogziekten zoals staar, keratoconus en glaucoom (die allemaal worden geassocieerd met veroudering). (6)

 15. Bloedarmoede houdt verband met een probleem met de hemoglobinecel die zuurstof door het lichaam transporteert. Wanneer uw lichaam niet in staat is om voldoende zuurstof naar de cellen en weefsels te krijgen, wordt het zwak en vermoeid.

De geschiedenis en veldslagen van feta-kaas

 1. De vroegste gedocumenteerde verwijzing naar de productie van feta-kaas was in Griekenland, in de 8e eeuw voor Christus. De technologie beschreven in Homer's Odyssey om deze kaas te maken van schapen- en geitenmelk is eigenlijk vergelijkbaar met de methode die moderne herders gebruiken. Populair in het oude Griekenland, feta-kaas was van vitaal belang voor de Griekse gastronomie.

 2. Wat we tegenwoordig beschouwen als feta-kaas werd voor het eerst vastgelegd in het Byzantijnse rijk onder de naam 'prosphatos', wat 'vers' betekent. Het is pekelopslag en marketing werd later uitgelegd door een Italiaanse bezoeker van het eiland Kreta.

 3. Feta-kaas is interessant genoeg de afgelopen decennia een bron van nogal wat juridische strijd geweest. Binnen de Europese Unie had Denemarken op een gegeven moment gecreëerd wat ze "feta-kaas" noemden, maar gemaakt van geblancheerde koemelk. Sinds 2002, ter ere van de oplossing van die zaak, beschouwt de EU de term "feta" als een PPO of "beschermd product van oorsprong" van Griekenland.

 4. Een andere recente overeenkomst in 2013 tussen de EU en Canada beschermt de naam "feta-kaas" tegen gebruik, behalve wanneer het gaat om schapen- / geitenkaas die uit Griekenland is geïmporteerd. Canadese fabrikanten moeten hun soortgelijke product nu labelen als "feta-achtige kaas."

 5. Deze geschillen kwamen hoofdzakelijk voort uit het argument dat de specifieke rassen van schapen en geiten in Griekenland echte feta zijn onderscheidende aroma en smaak geven.

Hoe te gebruiken + recepten

 1. Feta wordt meestal gebruikt als topping voor salades en andere soorten voedsel. Je kunt feta-kaas rauw of gekookt gebruiken. Veel recepten vragen om feta-kaasbrokjes, maar je zult ook veel recepten vinden die plakjes feta gebruiken.

 2. Een van onze beste recepten met feta is mijn geroosterde bietensalade. Het is een eenvoudige salade met antioxidantrijke bieten, met feta-kaas als topping.

 3. U kunt ook genieten van feta in veel mediterrane dieetrecepten, waaronder komkommerrollups. Leg gewoon wat rauwe feta-kruimels op gesneden komkommer bedekt met hummus, samen met rode pepers.

 4. Honger naar gegrilde kaas? Dan stel ik voor om feta te gebruiken als onderdeel van dit broodje Avocado-gegrilde kaas. Geloof me, je zult echt blij zijn dat je deed.

 5. Hoewel feta-kaas aanzienlijk minder allergeen is dan kaas die is afgeleid van koemelk, is het nog steeds mogelijk allergisch te zijn voor geiten- of schapenmelk. Ongeveer 90 procent van de mensen met een gediagnosticeerde koemelkallergie vindt ook dat hun lichaam dezelfde eiwitten in geitenmelk herkent.

 6. Als u echter gevoelig bent maar niet allergisch voor koemelk, zult u waarschijnlijk vinden dat producten zoals feta een geweldig alternatief zijn!

 7. Een andere mogelijke waarschuwing bij het eten van feta-kaas is voor mensen met histamine-intolerantie. (8) Nogmaals, histamine is een vitaal eiwit in kleine doses om uw lichaam te helpen infecties te bestrijden, maar teveel ervan veroorzaakt overmatige ontsteking. Mensen die lijden aan histamine-intolerantie hebben, in tegenstelling tot de meeste mensen, het heel moeilijk om histamine af te breken wanneer het in hoge niveaus in het lichaam voorkomt en kunnen allergie-achtige symptomen ervaren bij het consumeren van voedsel dat het histamine-eiwit bevat.

 8. Als u symptomen ervaart zoals netelroos, zweten of zwelling na het nuttigen van fetakaas of andere geiten- / schapenmelkproducten, stop dan met eten en raadpleeg onmiddellijk uw arts.

 9. Lees verder: 8 gezondheidsvoordelen van het mediterrane dieet

 10. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407