Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Aanbevolen dieet voor het intrekken van alcohol

Dingen om te vermijden na abortus

 1. Eten is misschien het verst van je geest wanneer je lichaam alcohol onttrekt, maar alcohol beïnvloedt hoe je lichaam voedingsstoffen metaboliseert en gebruikt, waardoor eten een belangrijk onderdeel van je herstel is. In het begin kun je misschien niet veel eten, maar naarmate je symptomen verbeteren, is het belangrijk dat je een uitgebalanceerd dieet eet dat een verscheidenheid aan voedingsmiddelen uit alle voedselgroepen bevat om voedingstekorten aan te vullen.

Focus eerst op hydratatie

 1. Onttrekking van alcohol kan verschillende symptomen veroorzaken, waaronder vermoeidheid, angst, depressie, verlies van eetlust, misselijkheid of braken. Symptomen, die meestal 24 tot 72 uur duren, kunnen uw vermogen en eetlust verminderen. Alcohol is uitdrogend, wat je slechte gevoelens kan verergeren. Als je niet kunt eten, zorg er dan voor dat je veel vloeistoffen drinkt om je lichaam te helpen bij het rehydrateren en ontdoen van je alcoholtoxines. Naast water zijn sap, bouillon, ijsblokjes en gelatine goede keuzes voor rehydratatie door alcoholonttrekking.

Begin met een uitgebalanceerd dieet

 1. Zoals getolereerd, moet u vast voedsel hervatten en een uitgebalanceerd dieet beginnen te eten. Zelfs als je goed eet tijdens het drinken, schaadt alcohol de eiwitvertering en vetabsorptie, wat de voedingsstatus beïnvloedt. Een uitgebalanceerd dieet omvat een verscheidenheid aan voedingsmiddelen uit alle voedselgroepen in de juiste hoeveelheden om aan uw caloriebehoeften te voldoen om een ​​gezond gewicht te behouden. Het is een dieet dat veel groenten en fruit bevat; volkoren; magere eiwitbronnen, zoals gevogelte, vis of bonen; en magere zuivelproducten. Het eten van een verscheidenheid aan voedingsmiddelen uit alle voedselgroepen zorgt ervoor dat je lichaam alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt.

Ontvang uw Bs

 1. Naast het beïnvloeden van eiwitten en vet in uw dieet, remt alcohol ook het vermogen van uw lichaam om een ​​aantal B-vitamines te absorberen, waaronder thiamine, foliumzuur en vitamine B12. Zorg ervoor dat u uw dieet vult met voedselbronnen die rijk zijn aan deze voedingsstoffen om de gezondheid te helpen verbeteren. Goede bronnen van thiamine, die helpt bij het omzetten van koolhydraten in energie, zijn eieren, bonen, erwten, noten en verrijkte broden en granen. Foliumzuur en vitamine B12 zijn nodig voor het maken van nieuwe cellen. Meer bladgroenten en fruit eten kan je inname van foliumzuur verhogen, terwijl vlees, eieren en melk goede bronnen van vitamine B12 zijn.

Vetoplosbare vitamineopslag aanvullen

 1. Als uw lichaam geen vet kan opnemen, absorbeert het niet de in vet oplosbare vitamines A, D, E en K. Vitamine A speelt een rol bij de gezondheid van het oog en het immuunsysteem; bronnen zijn onder meer vis, melk en wortelen. Vitamine D is belangrijk voor de gezondheid van de botten en het drinken van verrijkte melk en het eten van vette vis zoals zalm kan uw lichaam helpen aan zijn behoeften aan deze vitamine te voldoen. Vitamine E is een antioxidant die uw gezonde cellen beschermt tegen schade; goede bronnen zijn plantaardige oliën en amandelen. Goede keuzes voor vitamine K, die nodig is voor bloedstolling, zijn bladgroenten en olijfolie.

Krijg je mineralen

 1. Tekorten aan mineralen, waaronder calcium, ijzer, magnesium en zink, kunnen ook voorkomen als u gedurende lange tijd te veel alcohol drinkt. Calcium en magnesium zijn beide belangrijk voor de gezondheid van de botten. Zuivelproducten en bladgroenten zijn goede bronnen van calcium, terwijl volle granen, noten, fruit en groenten u kunnen helpen aan uw magnesiumbehoeften te voldoen. U hebt ijzer nodig om zuurstof door uw lichaam te transporteren. Vlees, bonen en rozijnen kunnen u helpen aan uw ijzerbehoeften te voldoen. Zink helpt bij wondgenezing en immuunsysteem; rundvlees, bonen en amandelen kunnen zink in uw lichaam aanvullen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407