Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Aardappelpreisoepvoeding

Waarschuwingen

 1. Aardappelpreisoep is een gerecht met kippenbouillon op smaak gebracht met kruiden. Prei gebakken in boter of vet wordt toegevoegd, evenals gekookte stukjes aardappel. In sommige versies bevat de soepbouillon ook een kleine hoeveelheid zware room of crème fraiche. Deze soep biedt een scala aan voedingsvoordelen.

Calorieën

 1. LIVESTRONG's voedseldatabase MyPlate Deze hoeveelheid kan variëren, afhankelijk van of de soep room bevat en de verhouding tussen soepbouillon en groenten. Een lunch van standaardformaat bevat 300 tot 600 calorieën, dus combineer je soep met een sandwich of salade voor een voedzame, vullende lunch.

Fat

 1. Een kopje aardappelspreisoep bevat 1,5 tot 11 gram vet. Het voegt misschien niet veel gram vet toe aan uw dagelijkse limiet, idealiter 44 tot 78 gram. Elke portie haalt 20 tot 36 procent van zijn calorieën uit vet. Probeer de consumptie van vetten te beperken tot 20 tot 35 procent van je dagelijkse calorieën.

 2. Regelmatig meer vet innemen dan nodig is voor uw lichaamsfuncties, kan leiden tot obesitas en een verhoogd risico op medische aandoeningen zoals diabetes en hartaandoeningen. Verzadigd vet is bijzonder gevaarlijk; consumeer niet meer dan 15 gram per dag. Een portie aardappelspreisoep heeft tot zeven gram verzadigd vet.

Koolhydraten

 1. De aardappelen in aardappelspreisoep dienen als een gezonde bron van koolhydraten. Elke portie van één kop bevat 15 tot 24 gram van deze macronutriënt, hoewel de hoeveelheid kan variëren vanwege de hoeveelheid aardappelen in de soep.

 2. Zorg ervoor dat u elke dag minstens 130 gram koolhydraten in uw maaltijdplan opneemt - ze dienen als de belangrijkste energiebron van uw lichaam en breken glucose af voor brandstof. De koolhydraten in deze soep zijn voornamelijk complexe koolhydraten, die langzaam verteren en zelfs het energieniveau gedurende de dag bevorderen, in plaats van een snelle piek.

Protein

 1. Een portie aardappelpreisoep van 1 kop biedt kleine hoeveelheden eiwit - twee tot drie gram per portie. Dit is slechts 3,5 tot 4,3 procent van het bedrag dat u elke dag nodig heeft.

 2. Combineer indien mogelijk een kopje van deze soep met een eiwitrijke sandwich of een salade met eiwitten zoals kip of garnalen. Je kunt ook eiwit aan de soep zelf toevoegen in de vorm van tofu of kalkoen. Eiwit dient ook als een energiebron voor uw lichaam en het helpt uw ​​lichaam cellen en weefsels te maken en te repareren.

Sodium

 1. Afhankelijk van of u kiest voor ingeblikt of zelfgemaakt, kan een portie aardappelspreisoep maximaal 500 milligram natrium bevatten. Hoewel je in je maaltijdplan natrium nodig hebt om je lichaam te helpen functioneren, verbruik je in de meeste gevallen veel meer dan nodig.

 2. De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention meldt dat de gemiddelde Amerikaan 3.436 mg per dag binnenkrijgt, maar dat u slechts 150 mg tot 500 mg nodig heeft. Aanbevolen wordt uw dagelijkse consumptie te beperken tot 1500 mg om medische aandoeningen zoals hoge bloeddruk te voorkomen.

Meer over MyPlate

 1. LIVESTRONG MyPlate calorie-tracker-app voor iPhone en Android heeft miljoenen mensen geholpen om op een gezonde manier af te vallen - door ondersteuning te krijgen van een actieve gemeenschap tijdens het volgen van hun eten en sporten. MyPlate is altijd een best beoordeelde app en biedt de nieuwste technologie in een gebruiksvriendelijke tool met miljoenen voedingsmiddelen en recepten, in-app workouts van 5 minuten en een krachtige ondersteuningscommunity.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407