Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Aardappelpuree-dieet

Meer Kamut consumeren

 1. Hoewel aardappelen zelf extreem weinig vet en calorieën bevatten, kunnen aardappelpuree een belangrijke bron van vet, verzadigd vet, calorieën en natrium zijn. Als je de hoeveelheid vet, verzadigd vet en calorieën in je aardappelpuree wilt verminderen, overweeg dan magere melk in plaats van hele en plantaardige olie in plaats van boter.

Macronutriënten

 1. Een portie zelfgemaakte aardappelpuree van 1 kop gemaakt met volle melk en boter bevat ongeveer 237 calorieën, 35,3 gram koolhydraten, 8,9 gram vet, 5,5 gram verzadigd vet, 3,9 gram eiwit , 3,1 gram vezels, 666 mg natrium en 23 mg cholesterol, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw. De calorieënsamenstelling is ongeveer 59 procent koolhydraten, 34 procent vet en 7 procent eiwit.

Vitaminen

 1. Dezelfde portie aardappelpuree levert 27 procent van de door het Institute of Medicine aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B-6, 20 procent pantotheenzuur, 15 procent thiamine, 14 procent vitamine C en niacine, 9 procent van vitamine A, 7 procent van riboflavine en 6 procent van vitamine B-12. Vitaminen B-6 en B-12, pantotheenzuur, thiamine, niacine en riboflavine zijn in water oplosbare B-complexe vitamines die een vitale rol spelen bij het metabolisme, de functie van het centrale zenuwstelsel, het gezichtsvermogen en de gezondheid van de huid, en hormoon, rode bloedcellen en DNA vorming. Vitamine C, een andere in water oplosbare vitamine, is essentieel voor het eiwitmetabolisme, wondgenezing, immuunfunctie en ijzerabsorptie, volgens de National Institutes of Health Office van voedingssupplementen. Vitamine A is een in vet oplosbare vitamine die een integraal onderdeel is van een gezond gezichtsvermogen, botgroei, celdeling en differentiatie en immuunfunctie. Aardappelpuree bevat ook sporen van andere vitamines.

Mineralen

 1. Een portie aardappelpuree van 1 kop levert 13 procent van de fosfor en kalium, 9 procent van het magnesium en 5 procent van het zink dat volwassenen dagelijks zouden moeten consumeren. Deze mineralen helpen de botgezondheid, immuunfunctie, wondgenezing, zenuwfunctie, spiercontrole, celdeling, eiwit- en DNA-synthese en hartritme en bloeddrukregulatie. Aardappelpuree bevat kleinere hoeveelheden andere mineralen.

Overwegingen

 1. Hoewel aardappelen een belangrijke bron van veel vitamines en mineralen zijn, biedt een portie aardappelpuree slechts 4 procent van het calcium; 3 procent van de vitamine D, ijzer en selenium; en 2 procent van de vitamine E die volwassenen elke dag zouden moeten consumeren. Een portie bevat ook 37 procent van het verzadigde vet, 29 procent van het natrium, 11 procent van het totale vet en 8 procent van het cholesterol dat de Mayo Clinic-website voor volwassenen per dag aanbeveelt, maar heeft slechts tussen 8 procent en 15 procent van de vezel volwassenen moeten dagelijks consumeren.

Waarschuwing

 1. Hoewel aardappelen een gezonde aanvulling kunnen zijn op een goed uitgebalanceerd dieet en zelfs boterachtige aardappelpuree hun plaats hebben, kan geen dieet worden overwogen dat één voedsel of soort voedsel benadrukt met uitsluiting van anderen. gezond of veilig. Raadpleeg uw arts voordat u begint met een dieet om af te vallen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407