Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Aardappelpuree op een diabetisch dieet

Gezonde alternatieven

 1. Volgens de North Carolina Potato Association consumeert de gemiddelde volwassene elke dag ongeveer één aardappel en zijn aardappelen het tweede meest geconsumeerde voedsel in Amerika na zuivelproducten. Een kant van aardappelpuree bij een maaltijd kan een Amerikaans nietje zijn, maar als je diabetes hebt, kun je je zorgen maken over het koolhydraatgehalte van dit populaire bijgerecht. U kunt aardappelpuree opnemen als onderdeel van uw diabetische dieet, en de bereiding en portie helpen u uw bloedsuiker onder controle te houden.

Koolhydraten en aardappelpuree

 1. Diabetes treedt op wanneer uw lichaam uw bloedsuikerspiegel niet effectief kan regelen. Koolhydraten beïnvloeden de bloedsuikerspiegel, dus het maaltijdplan van de American Diabetes Association beveelt aan dat mensen met diabetes hun koolhydraatinname beperken tot 45 procent van hun totale calorieën, of 45 tot 60 gram koolhydraten per maaltijd. Fruit, groenten, granen, brood en toegevoegde suiker dragen allemaal bij aan het totale koolhydraatgehalte van uw maaltijd. Een kop aardappelpuree bereid met volle melk levert 174 calorieën en 37 gram koolhydraten, tussen 62 en 82 procent van de totale aanbevolen koolhydraten voor een volledige maaltijd.

De glycemische index

 1. Aardappelpuree scoort ook hoog op de glycemische index, een hulpmiddel dat de impact van een voedingsmiddel op de bloedsuikerspiegel meet. Onverwerkt, vezelrijk voedsel, zoals volle granen en de meeste groenten en fruit, zijn meestal glycemisch voedsel omdat vezels de snelheid van de bloedsuikerspiegel vertragen. Verwerking en koken verhoogt vaak de glycemische index van voedingsmiddelen. Hoog-glycemische voedingsmiddelen hebben een rating van 70 of hoger. De glycemische indexdatabase van de Universiteit van Sydney meldt dat aardappelpuree een glycemische index van 83 heeft. Instant puree heeft een glycemische index van 87, volgens Harvard Health Publications. Als u het glycemische indexdieet volgt om uw diabetes onder controle te houden, eet dan kleine porties hoogglycemisch voedsel, zoals aardappelpuree, en breng ze in evenwicht met voedsel met een lage glycemische waarde in uw maaltijd.

Bereiding van aardappelpuree

 1. Bij het maken van aardappelpuree voor een diabetisch dieet tellen de ingrediënten. Diabetes verhoogt uw risico op hartaandoeningen, dus houd uw aardappelshart gezond door vetrijke ingrediënten te vermijden. Gewone aardappelen bevatten een onbeduidende hoeveelheid vet, minder dan 0,5 gram per kleine aardappel, maar volle melk, boter en kaas bevatten veel verzadigd vet, wat uw cholesterolgehalte in het bloed kan verhogen. Van de 10 gram totaal vet in 1 kop aardappelpuree bereid met volle melk en boter, is 7 gram afkomstig van verzadigd vet. De voedingsrichtlijnen voor Amerikanen 2010 beveelt volwassenen aan minder dan 10 procent van hun calorieën te consumeren uit verzadigd vet, maar mensen met hartfactoren moeten hun inname verlagen tot 7 procent of minder. Vet bevat 9 calorieën per gram, dus 7 procent van een gemiddeld dieet met 2000 calorieën is gelijk aan 15,5 gram verzadigd vet per dag.

Een gezonder bijgerecht

 1. U kunt nog steeds zo nu en dan genieten van aardappelpuree op een diabetisch dieet, maar beperk uw portie. Breng in plaats van boter je aardappels op smaak met kruiden en specerijen. Sla het zout over omdat een hoog natriumdieet leidt tot hypertensie, een risicofactor voor hartaandoeningen. Voor variëteit, puree zoete aardappelen. Een zoete aardappel met schil heeft een glycemische index van 44, waardoor het een laag-glycemisch voedsel is. Je kunt zelfs de aardappelen helemaal overslaan en geprakte bloemkool proberen. Een kopje rauwe bloemkool bevat slechts 5 gram koolhydraten en 2 gram vezels, waardoor het een gezonde keuze is voor iedereen die een diabetisch dieet volgt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407