Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Activiteiten voor volwassenen met ontwikkelingsstoornissen

Vezel- en bloedsuikerbalans

 1. Volwassenen met intellectuele en ontwikkelingsstoornissen (IDD) staan ​​voor veel uitdagingen. Hoewel sommigen kunnen werken en relatief zelfvoorzienend zijn, hebben anderen meer begeleiding, toezicht en zorg nodig. Recreatie en vrijetijdsbesteding, met name die welke sociale banden en vriendschappen bevorderen, zijn van cruciaal belang om de kwaliteit van leven bij mensen met IDD te ondersteunen. Verschillende activiteiten kunnen volwassenen met IDD helpen socialiseren, hun gevoelens uiten en gezonder blijven. Deze activiteiten zijn het meest succesvol wanneer ze zijn afgestemd op de vaardigheden en capaciteiten van een persoon.

Fysieke activiteit

 1. Oefening en lichamelijke activiteit kunnen volwassenen met IDD helpen hun potentieel te bereiken, zowel fysiek als mentaal. Zwemmen, dansen, sportlessen, bowlen en teamsporten zijn activiteiten die leuk en gezondheidsbevorderend kunnen zijn. Een studie gepubliceerd in het najaar 2005 nummer van "Therapeutic Recreation Journal" meldde een betere gezondheid, verbeterd sociaal en gezinsleven en verbeterde kwaliteit van leven bij studie deelnemers met een handicap die deelnamen aan georganiseerde en adaptieve recreatieve activiteiten, zoals alpineskiën en paardrijden. Volwassenen met IDD worden aangemoedigd om minstens 150 minuten per week deel te nemen aan leeftijdsafhankelijke oefeningen met een lage tot matige intensiteit, volgens de richtlijnen die zijn gepubliceerd in het aprilnummer van "Frontiers in Public Health". Volgens dit rapport kan het combineren van de oefening met groepsactiviteiten en sociale interactie de motivatie en het plezier van de deelnemers vergroten.

Muziektherapie

 1. Muziek gebruiken om de fysieke en emotionele gezondheid te verbeteren, ook wel muziektherapie genoemd, is een ander nuttig hulpmiddel voor volwassenen met IDD. Activiteiten kunnen zo simpel zijn als handen klappen of voeten op muziek tikken of deelnemen aan sing-a-longs. Het bespelen van percussie-instrumenten is een andere populaire muziekactiviteit, waarbij het ritme en de trillingen voelbaar zijn. Muziek stimuleert de zintuigen en kan helpen het mentale, sociale en emotionele welzijn van een individu te verbeteren. Hoewel traditionele muziektherapie is gericht op het werken met een individu, kunnen volwassenen met IDD baat hebben bij muziektherapie in een gemeenschapsomgeving, zoals handbell koor en koor, om een ​​gevoel van gemeenschap te helpen bevorderen en vriendschappen op te bouwen, volgens een rapport in november 2004 uitgave van "Voices: A World Forum for Music Therapy."

Kunsttherapie

 1. Volwassenen met IDD reageren vaak goed op kunsttherapie. Kunst biedt een manier om gevoelens en emoties te uiten, vooral wanneer de persoon niet in staat is - of niet bereid is deze aan anderen kenbaar te maken. Kunst stimuleert ook creativiteit en kan worden gebruikt om volwassenen van alle leeftijden te vermaken. Waterverf, canvas of stof schilderen, educatieve kleurboeken voor volwassenen, schroot boeken of sieraden maken van kralen zijn slechts enkele van de kunstactiviteiten die leuk en therapeutisch kunnen zijn voor volwassenen met IDD.

Natuuractiviteiten

 1. Mensen van alle leeftijden hebben de neiging om van natuuractiviteiten te genieten. Natuurwandelingen bieden de mogelijkheid om buiten te zijn en tegelijkertijd meer te leren over de omgeving. Speurtochten moedigen individuen aan om dingen in de natuur te vinden en te identificeren - planten, insecten, bomen, vogels en andere dieren in het wild. Zomerkampen, retraites of dagkampen voor volwassenen met IDD bieden een scala aan diensten, van therapeutisch paardrijden tot beroepsopleidingen. Recreatieve activiteiten in de buitenlucht zijn zwemmen, varen, vissen, wandelen, de natuur verkennen en deelnemen aan buitensportteamsporten.

Volgende stappen

 1. Volwassenen met IDD profiteren van sociale interactie: ze vormen vriendschappen en voelen zich onderdeel van de gemeenschap om hen heen. Veel activiteiten kunnen gericht zijn op het verbinden van volwassenen met IDD aan bestaande sociale netwerken zoals community muziek- en kunstprogramma's, oefenprogramma's of andere activiteiten die sociale relaties versterken en het emotionele welzijn verbeteren. Als u of iemand die u kent zou profiteren van meer gemeenschapsactiviteiten en ondersteuning, neem dan contact op met uw arts, maatschappelijk werker of gezondheidszorgteam voor begeleiding en doorverwijzingen.

 2. Beoordeeld door: Kay Peck, MPH, RD

 3. Volwassenen met IDD profiteren van sociale interactie: ze vormen vriendschappen en voelen zich onderdeel van de gemeenschap om hen heen. Veel activiteiten kunnen gericht zijn op het verbinden van volwassenen met IDD aan bestaande sociale netwerken zoals community muziek- en kunstprogramma's, oefenprogramma's of andere activiteiten die sociale relaties versterken en het emotionele welzijn verbeteren. Als u of iemand die u kent zou profiteren van meer gemeenschapsactiviteiten en ondersteuning, neem dan contact op met uw arts, maatschappelijk werker of gezondheidszorgteam voor begeleiding en doorverwijzingen.

 4. Beoordeeld door: Kay Peck, MPH, RDDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407