Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Alcohol en gewicht: 8 manieren om te drinken vertraagt ​​gewichtsverlies

De onderste regel

 1. Versterkte wijn is wijn die een gedistilleerde geest zoals brandewijn bevat.

 2. Veel voorkomende variëteiten zijn port, sherry en vermout. Ze verschillen in smaak op basis van hun ingrediënten en gistingsgraad.

 3. Hoewel matige inname van versterkte wijn voordelen voor de gezondheid kan bieden, kan teveel drinken schadelijk zijn voor uw gezondheid.

 4. Daarom is het het beste om uw inname te beperken en te genieten van versterkte wijn als incidentele traktatie als onderdeel van een goed afgerond, gezond dieet.

Overzicht

 1. Alcohol drinken is een favoriet tijdverdrijf voor mensen, zowel sociaal als cultureel.

 2. Sommige studies suggereren dat alcohol gezondheidsvoordelen kan hebben. Rode wijn kan bijvoorbeeld uw risico op hartaandoeningen verlagen.

 3. Alcohol speelt echter ook een grote rol bij gewichtsbeheersing. Iedereen die die laatste koppige kilo's wil laten vallen, wil misschien overwegen hun avondglas wijn over te slaan.

 4. Hier zijn acht manieren waarop alcohol uw gewichtsverlies kan belemmeren en wat u in plaats daarvan moet drinken.

Uw gewichtsverlies

 1. Alcoholische dranken worden vaak "lege" calorieën genoemd. Dit betekent dat ze je lichaam van calorieën voorzien, maar heel weinig voedingsstoffen bevatten.

 2. Er zijn bijna 155 calorieën in één blik bier van 12 ounce en 125 calorieën in een glas rode wijn van 5 ounce. Ter vergelijking: een aanbevolen middagsnack moet tussen de 150 en 200 calorieën bevatten. Een avondje uit met verschillende drankjes kan leiden tot het consumeren van een paar honderd extra calorieën.

 3. Dranken met mixers, zoals vruchtensap of frisdrank, bevatten nog meer calorieën.

 4. Er zijn ook andere elementen die gewichtstoename kunnen veroorzaken buiten het caloriegehalte.

 5. Wanneer alcohol wordt geconsumeerd, wordt het eerst verbrand als brandstof voordat uw lichaam iets anders gebruikt. Dit omvat glucose uit koolhydraten of lipiden uit vetten.

 6. Wanneer uw lichaam alcohol gebruikt als primaire energiebron, worden de overtollige glucose en lipiden, helaas voor ons, als vetweefsel of vet.

 7. De primaire rol van uw lever is om te fungeren als het "filter" voor vreemde stoffen die uw lichaam binnendringen, zoals drugs en alcohol. De lever speelt ook een rol in het metabolisme van vetten, koolhydraten en eiwitten.

 8. Overmatig alcoholgebruik kan leiden tot wat bekend staat als alcoholische leververvetting.

 9. Deze aandoening kan uw lever beschadigen en de manier beïnvloeden waarop uw lichaam koolhydraten en vetten metaboliseert en opslaat.

 10. Veranderingen in de manier waarop uw lichaam energie uit voedsel opslaat, kunnen het erg moeilijk maken om af te vallen.

 11. De "bierdarm" is niet alleen een mythe.

 12. Voedingsmiddelen rijk aan eenvoudige suikers, zoals die gevonden worden in snoep, frisdrank en zelfs bier, bevatten ook veel calorieën. Extra calorieën worden als vet opgeslagen in het lichaam.

 13. Het consumeren van voedingsmiddelen en dranken met veel suiker kan snel leiden tot gewichtstoename.

 14. We kunnen niet kiezen waar al dat extra gewicht terechtkomt. Maar het lichaam heeft de neiging om vet op te hopen in de buikstreek.

 15. Zelfs de meest die-hard dieetfan zal moeite hebben om de drang om in te graven te bestrijden als hij dronken is.

 16. Alcohol verlaagt remmingen en kan leiden tot slechte besluitvorming in de hitte van het moment - vooral als het gaat om voedselkeuzes.

 17. De effecten van alcohol overtreffen zelfs de etiquette voor sociaal drinken.

 18. Uit een recente dierstudie bleek dat muizen die gedurende drie dagen ethanol kregen een significante toename van voedselinname vertoonden. Deze studie suggereert dat alcohol daadwerkelijk hongersignalen in de hersenen kan veroorzaken, wat leidt tot een verhoogde drang om meer voedsel te eten.

 19. Het is al lang bekend dat alcoholgebruik de niveaus van hormonen in het lichaam kan beïnvloeden, met name testosteron.

 20. Testosteron is een geslachtshormoon dat een rol speelt in veel metabole processen, waaronder spiervorming en vetverbranding.

 21. Eén onderzoek wees uit dat lage testosteronniveaus de prevalentie van het metabool syndroom bij mannen kunnen voorspellen. Het metabool syndroom wordt gekenmerkt door:

 22. Plus, lagere testosteronniveaus kunnen de kwaliteit van de slaap beïnvloeden, vooral bij oudere mannen.

 23. Een slaapmutsje voor het slapengaan klinkt misschien als een kaartje voor een goede nachtrust, maar misschien wilt u dit heroverwegen.

 24. Onderzoek suggereert dat alcohol kan leiden tot verhoogde perioden van waakzaamheid tijdens slaapcycli.

 25. Slaaptekort, hetzij door gebrek aan slaap of verminderde slaap, kan leiden tot een onbalans in de hormonen die verband houden met honger, verzadiging en energieopslag.

 26. Je sociale angst is niet het enige dat alcohol remt. Inname van alcoholische dranken kan ook een goede spijsvertering remmen.

 27. Alcohol kan stress veroorzaken op de maag en de darmen. Dit leidt tot verminderde spijsverteringsafscheidingen en beweging van voedsel door het kanaal.

 28. Spijsverteringsafscheidingen zijn een essentieel onderdeel van een gezonde spijsvertering. Ze breken voedsel af in de basis macro- en micronutriënten die door het lichaam worden opgenomen en gebruikt.

 29. Alcoholinname van alle niveaus kan leiden tot een verminderde spijsvertering en absorptie van deze voedingsstoffen. Dit kan grote invloed hebben op het metabolisme van organen die een rol spelen bij gewichtsbeheersing.

Voor gewichtsverlies

 1. Dit kan allemaal klinken alsof alcohol je kansen op dat strandlichaam verpest. Maar wees niet bang - het kijken naar je gewicht betekent niet noodzakelijkerwijs dat je alcohol volledig uit je dieet moet snijden.

 2. In plaats van te kiezen voor dranken met veel suiker of calorieën, geniet u in plaats daarvan van een aantal van deze opties voor 100 calorieën:

 3. Calorieën: 100 calorieën in 1,5 ons gedestilleerde 80-proof wodka

 4. Alternatieve cocktail: kies caloriearme mixers zoals sodawater en vermijd overdreven suikerrijke sappen.

 5. Calorieën: 100 calorieën in 1,5 ounces van 86-proof whisky

 6. Alternatieve cocktail: gooi de cola weg en neem je whisky op de rotsen voor een caloriearm alternatief.

 7. Calorieën: 115 calorieën in 90 gram gin

 8. Calorieën: 100 calorieën in 1,5 ons tequila

 9. Alternatieve cocktail: het beste deel van tequila is dat de gebruikelijke tequila "shot" alleen zout, tequila en limoen is.

 10. Calorieën: 100 calorieën in 1,5 gram cognac

 11. Alternatieve cocktail: deze drank kan het beste als een digestief na het eten worden geserveerd en een goede cognac moet langzaam worden genoten om van de subtiele fruitige zoetheid te genieten.

De onderste regel

 1. Hoewel het volledig uit je dieet halen van alcohol niet noodzakelijk de enige manier is om af te vallen, zijn er veel verbeteringen die kunnen worden aangebracht in je gezondheidsreis door simpelweg de drank te verminderen.

 2. U kunt genieten van een gezonder lichaam, verbeterde slaap, betere spijsvertering en minder van die overtollige "lege" calorieën.

 3. En als u van plan bent om te drinken, geniet dan van een wodka of whisky op de rotsen - en sla de frisdrank over!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407