Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Alfalfa voor haar: zijn er voordelen voor uw haar en hoe het te gebruiken

Overzicht

 1. Alfalfa is een bloeiende plant in de erwtenfamilie. De plant wordt over de hele wereld gekweekt. De bladeren, spruiten en zaden zijn in sommige culturen gebruikt om medicijnen te maken.

 2. Alfalfa komt in een gedroogde kruidenvorm, als thee en in capsules. Het is te vinden in bijna elke drogisterij of supermarkt.

 3. Alfalfa is rijk aan vitamine A, C, E en K. Er zijn mensen die geloven dat alfalfa kan worden gebruikt om het haar gezonder en sterker te maken. Sommigen beweren dat het haaruitval kan stoppen als het als supplement wordt gebruikt. Er is echter niet veel onderzoek bij mensen of dieren naar hoe en of alfalfa echt kan helpen bij de algehele gezondheid van het haar.

Voordelen van alfalfa voor haar

 1. Alfalfa wordt beschouwd als een "superfood" omdat het vol zit met de vitamines die uw lichaam nodig heeft om nieuwe cellen te genereren en uw immuunsysteem te stimuleren. Dankzij de diepe wortels kan het tonnen vitamines opzuigen terwijl het groeit.

 2. Alfalfa kan van bijzonder belang zijn als u haarverlies ervaart. Het verband tussen voeding en haaruitval is goed gedocumenteerd in de medische literatuur. Als u niet voldoende vitamines binnenkrijgt, wijst uw lichaam de energie die het zou gebruiken om gezonde haar- en huidcellen te produceren toe aan uw spijsvertering en cardiovasculaire systemen.

 3. Door alfalfasupplementen te nemen of alfalfaspruiten in uw dieet op te nemen, kunt u ervoor zorgen dat uw lichaam heeft wat het nodig heeft om gezonde cellen voor uw haar en lichaam te produceren. Maar als je al goed gevoed bent, merkt de Mayo Clinic op dat supplementen misschien geen verschil maken.

 4. Alfalfa bevat veel antioxidanten, zoals de meeste kruiden. Antioxidanten bestrijden de omgevingsfactoren waardoor je haar en huidcellen er voortijdig verouderd uit kunnen zien. Dit staat bekend als oxidatieve stress. Het gebruik van alfalfa voor haar kan de oxidatieve stress op je haarcellen verstoren en een glanzende, jeugdige uitstraling herstellen.

Hoe alfalfa te gebruiken voor haar

 1. Een manier om de maximale versheid en voedingswaarde van alfalfa te consumeren, is om het als sap te drinken. Gebruik hiervoor een keukenmachine of fruitpers.

 2. De smaak van alfalfasap alleen is erg sterk. Het verdunnen van de smaak met een ander soort sap kan het drankje smakelijker maken. Probeer een half kopje luzernespruiten met wortelsap, appelsap of spinaziesap te combineren voor een krachtige en gezonde cocktail.

 3. Sommige mensen drinken graag alfalfathee. U kunt alfalfa-thee kopen bij uw plaatselijke natuurvoedingswinkel of online. Je kunt ook gedroogde alfalfa in een theezakje of theebal doen en het in heet water trekken voor hetzelfde effect. Het drinken van alfalfa thee eenmaal per dag zou voldoende moeten zijn om een ​​voedingswaarde van de vitamines in de alfalfa te bereiken.

 4. Alfalfa-supplementen zijn zonder recept verkrijgbaar. Alfalfa-supplementen kunnen eenmaal daags worden ingenomen als een manier om:

 5. De Amerikaanse Food and Drug Administration controleert de zuiverheid of kwaliteit van supplementen niet. Praat met uw arts voordat u begint met alfalfasupplementen. Controleer ook de individuele doseringsaanbeveling voor het supplement dat u koopt. Het verschilt per fabrikant.

Potentiële risico's en bijwerkingen

 1. Alfalfa vormt voor de meeste mensen geen groot risico. Maar er zijn enkele overwegingen waar u rekening mee moet houden voordat u het probeert.

 2. Luzerne kan zich gedragen als het hormoon oestrogeen. Dit kan voor sommige mensen schadelijke bijwerkingen veroorzaken. Vermijd alfalfa als u borstvoeding geeft, zwanger bent of zwanger probeert te worden. Het gebruik van alfalfa samen met anticonceptiepillen kan ook interfereren met hoe effectief uw anticonceptie is.

 3. De hoge niveaus van vitamine K in alfalfa betekenen dat het wordt ingenomen met bloedverdunners zoals warfarine (Coumadin). Geneesmiddelen die de gevoeligheid voor zonlicht verhogen, kunnen ook interageren met alfalfa. Dit kan ertoe leiden dat u nog gevoeliger bent voor zonlicht dan u al bent.

 4. Als u supplementen of medicijnen gebruikt om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden, houd er dan rekening mee dat alfalfa ook de bloedsuikerspiegel verlaagt. Het gebruik van alfalfa samen met een kruiden- of receptgeneesmiddel dat de bloedsuikerspiegel regelt, kan ervoor zorgen dat uw bloedsuiker te laag wordt.

 5. Als u kankerbehandeling krijgt of andere medicijnen gebruikt, neem dan eerst contact op met uw zorgverlener.

De afhaalmaaltijden

 1. Alfalfa is ongelooflijk rijk aan voeding. Het heeft een unieke combinatie van vitamines, antioxidanten en immuunversterkende eigenschappen. Er is echter heel weinig onderzoek gedaan naar hoe alfalfa kan worden gebruikt als supplement voor haar.

 2. Als u zich zorgen maakt over haarverlies, follikelzwakte of droog haar, kunt u alfalfasupplementen of thee proberen als een huismiddeltje. Voordat u begint met het gebruik van alfalfa-supplementen, moet u de mogelijke bijwerkingen begrijpen. Overleg met uw arts om ervoor te zorgen dat alfalfasupplementen geen invloed hebben op de medicijnen die u momenteel gebruikt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407