Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Alkalisch dieet met zoete aardappelen

Overwegingen

 1. Voorstanders van het zure alkalische dieet raden aan om minimaal 80 procent alkalisch voedsel te eten, zoals zoete aardappelen, en niet meer dan 20 procent zuurvormend voedsel om uw lichaam te helpen een gezond pH-niveau te handhaven. Het idee is dat het eten van teveel zuurvormend voedsel je bloed zuurder maakt en gezondheidsproblemen veroorzaakt. Je lichaam is echter erg goed in het reguleren van de pH, dus het enige dat echt toeneemt, is de pH van je urine. Omdat het voornamelijk uit voedzaam voedsel bestaat, kan het zure alkalische dieet nog steeds enkele gezondheidsvoordelen hebben.

Acid Vs. Alkalisch voedsel

 1. Zuurvormend voedsel omvat gefrituurd voedsel, vet voedsel, verwerkt en rood vlees, zuivelproducten, brood van tarwe en gist en veel kruiden en sauzen. Vis, gevogelte, eieren en de meeste granen zijn ook zuurvormende voedingsmiddelen, net als suikerhoudende voedingsmiddelen, koffie, chocolade, thee, alcohol en cola's. Alkalische voedingsmiddelen omvatten de meeste groenten en fruit, noten, linzen, tofu en tempeh. Kokoswater, bruine rijstmelk, amandelmelk, boekweit, haver, gierst, bruine rijst en quinoa zijn ook alkalisch vormende voedingsmiddelen.

 2. Een overzichtsartikel gepubliceerd in het Journal of Environmental and Public Health in 2012 merkte op dat alkalische diëten de botgezondheid, cognitie en geheugen kunnen verbeteren en uw risico op hartaandoeningen, hoge bloeddruk en beroertes kunnen verlagen. . Deze voordelen zijn ten minste gedeeltelijk te wijten aan de verhoogde consumptie van groenten en fruit die wordt aanbevolen in het alkalische dieet.

Zoete Aardappelen - Alkalisch of Zuur?

 1. Bak uw zoete aardappel of kook het, en het is toegestaan ​​op het alkalische dieet. Als je er zoete frietjes van maakt, is dat een ander verhaal. Je moet ook zoete of geglaceerde zoete aardappelen uit blik vermijden, of ze tellen als onderdeel van je 20 procent zuurvormende voedingsmiddelen voor de dag.

Andere voordelen van zoete aardappelen

 1. Zoete aardappelen zijn voedzaam, waarbij elke kop gebakken zoete aardappel 26 procent van de dagelijkse waarde voor vezels levert, 769 procent van de DV voor vitamine A, 65 procent van de DV voor vitamine C en 50 procent van DV voor mangaan, evenals aanzienlijke hoeveelheden koper, kalium, fosfor, magnesium en veel van de B-vitamines.

Serveersuggesties

 1. Een zoete aardappel bakken of in de magnetron zetten is een eenvoudige manier om een ​​van deze groenten te bereiden. Je kunt ook zoete aardappel, appel, wortel en linzen gebruiken om een ​​voedzame soep te maken; braad een mix van zoete aardappelen en bieten met een vleugje knoflookpoeder als bijgerecht; of meng zoete aardappelen met zwarte bonen, ei, haver en kruiden om vegetarische hamburgers te maken voor uw hoofdgerecht.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407