Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Allergie voor zuurdesembrood

Slimmere keuzes maken

 1. De uitgesproken zure smaak maakt zuurdesem een ​​smakelijk brood. Maar als je er ziek van wordt, kun je allergisch zijn voor een van de ingrediënten. Alleen een arts kan een voedselallergie diagnosticeren. Als u vermoedt dat u ziek wordt van zuurdesembrood, raadpleeg dan uw arts.

Wat zit er in Zuurdesembrood

 1. Zoals de meeste broodrecepten bestaat zuurdesembrood uit bloem, zout en water. Wat zuurdesem echter anders maakt dan ander brood is de zuurdesemstarter, die het brood helpt rijzen en wordt gebruikt in plaats van droge gist. De starter gebruikt bloem, water en een warme omgeving om de gist te helpen groeien die van nature op de bloem zit. De gist vergist de bloem en het water en creëert een bubbels, zure pasta die is verwerkt in de broodbereidende ingrediënten om het te laten rijzen.

Allergie voor meel

 1. Als u een allergische reactie heeft na het eten van een snee zuurdesembrood, kan dit te wijten zijn aan de bloem die is gebruikt om het te maken. Zuurdesembrood wordt meestal gemaakt van tarwebloem. Tarwe is een van de acht meest voorkomende voedselallergenen in de Verenigde Staten, volgens Food Allergy Research and Education. Symptomen die u kunt ervaren bij een tarweallergie zijn netelroos, jeukende mond of oren, misselijkheid, braken, diarree, buikpijn, hoesten, niezen of ademhalingsproblemen. Als u allergisch bent voor tarwe, kunt u nog steeds genieten van zuurdesembrood als het is gemaakt met andere meel, zoals rogge, rijst of amarant.

Glutenallergie

 1. Een reactie op zuurdesembrood kan ook te wijten zijn aan een allergie voor gluten, een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge en gerst. Symptomen van een glutenallergie zijn vergelijkbaar met een allergie voor tarwe. Er is echter een ernstiger ziekte gerelateerd aan glutenallergie, coeliakie genaamd. Wanneer mensen met coeliakie voedingsmiddelen met gluten eten, zoals zuurdesembrood, reageert hun immuunsysteem door het spijsverteringsstelsel aan te vallen, waardoor schade wordt veroorzaakt die leidt tot malabsorptie. Als u allergisch bent voor gluten, kunt u uw zuurdesembrood maken met glutenvrije bloem zoals amarant, maïs of quinoa in plaats van tarwe, rogge of gerst.

Allergie voor gist

 1. U kunt ook allergisch zijn voor de gist die wordt gebruikt om het zuurdesembrood te maken. Als u allergisch bent voor de gist in het brood, kunt u dezelfde symptomen ervaren als bij een allergie voor tarwe of gluten. Als het een gistallergie is, kun je mogelijk geen soorten zuurdesembrood eten of voedsel dat gist bevat, inclusief al het gezuurd brood, wijn, bier en azijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407