Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Alles wat u moet weten over eigeel

Alles wat u moet weten over eigeel

 1. Maar meer gericht onderzoek geeft aan dat hoge cholesterolwaarden in het bloed minder worden beïnvloed door cholesterolhoudend voedsel, zoals eieren, dan individuele factoren, zoals etniciteit, geslacht, hormonaal functioneren en algehele voeding .

 2. Net als eiwitten hebben eierdooiers een hoog eiwitgehalte en bevatten veel essentiële vitamines, mineralen, vetten en gezonde calorieën.

Wat zijn de voordelen

 1. Eieren zijn goedkope, met voedingsstoffen gevulde, gemakkelijk te bereiken en te bereiden voedsel, waardoor ze voor veel mensen wereldwijd een uitstekend voedingsbestanddeel zijn. Eieren zijn ook erg veelzijdig. En de consumptie van eieren is meestal niet in strijd met de meeste religieuze of morele richtlijnen.

 2. Het samen eten van eiwitten en dooiers in een heel ei bevat ook de juiste balans van eiwitten, vet en calorieën waardoor de meeste mensen zich voller en tevredener voelen tijdens de maaltijd.

 3. Uit een onderzoek uit 2015 bleek dat zwaarlijvige Mexicaans-Amerikaanse vrouwen die na de zwangerschap regelmatig eieren aten hogere algemene scores op de index voor gezond eten kregen dan degenen die dat niet deden, wat suggereert dat eieren mogelijk een rol spelen bij gezond eten patronen.

 4. Mogelijke verdere voordelen voor de gezondheid van eierdooiers zijn:

 5. Meer recent zijn onderzoekers begonnen met het onderzoeken van het potentieel van verschillende immuunstimulerende verbindingen in eidooiers die immunoglobulinen worden genoemd.

 6. Een onderzoek uit 2017 wees uit dat vrouwelijke muizen die de eierdooiervoedingsstof anti-VacA IgY consumeerden minder kans hadden om geïnfecteerd te raken door Helicobacter pylori, een bacterie die vaak darminfectie veroorzaakt.

Nutrition

 1. De hoeveelheid voeding in elke eierdooier is afhankelijk van de grootte van het ei, hoe het is grootgebracht en verwerkt en welke soort het is. En de uiteindelijke voedingswaarde van eidooiers varieert sterk, afhankelijk van hoe ze worden bereid. Het koken van hele eieren in olie kan bijvoorbeeld het vet- en cholesterolgehalte van een eiergerecht verdubbelen, zelfs verdrievoudigen.

 2. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) heeft een rauwe eierdooier uit één standaard, groot (17 gram) ei in de Verenigde Staten:

 3. Eierdooiers bevatten ten minste zeven essentiële mineralen, waaronder:

 4. Eierdooiers bevatten veel vitamines, vooral vet en in water oplosbare vitamines.

 5. De onderstaande tabel geeft het vitaminegehalte weer van een grote (17 g) eierdooier.

 6. Eierdooiers bevatten ook veel verbindingen, vitamines en andere voedingsstoffen waarvan bekend is dat ze gezondheidsvoordelen hebben, waaronder de preventie van verschillende langdurige en infectieziekten.

 7. Per eenheidsgrootte worden eend, kwartel en scharreleieren beschouwd als grotere hoeveelheden van de belangrijkste voedingsstoffen dan conventionele kippeneieren.

Dooier versus eiwit

 1. Eierdooiers bevatten gemiddeld 43 procent van het totale eiwitgehalte van het ei.

 2. En bijna alle in water oplosbare en in vet oplosbare vitamines en mineralen in eieren worden in de dooier gevonden. Verschillende studies hebben geconcludeerd dat het consumeren van hele eieren veel grotere voordelen heeft dan het eten van eiwitten alleen.

 3. Uit een onderzoek uit 2017 bleek bijvoorbeeld dat jonge mannen die hele eieren aten onmiddellijk na weerstandsoefeningen een hoger spiermetabolisme hadden dan degenen die alleen eiwitten consumeerden.

 4. Het feit dat het grootste deel van de voeding van een ei in de dooier zit, is niet verwonderlijk. Biologisch gezien zijn eierdooiers ontworpen als de primaire bron van voedingsstoffen voor een groeiend embryo.

Veilig eidooiers eten

 1. De meest voorkomende gezondheidsproblemen bij eieren is voedselvergiftiging door de bacterie Salmonella. Pluimvee draagt ​​van nature Salmonella en kan hun eieren besmetten met de bacteriën.

 2. Salmonella-infecties kunnen zeer ernstig zijn, vooral voor jonge kinderen, mensen met immuunaandoeningen en mensen ouder dan 65 jaar. Maar na een paar basale veiligheidsmaatregelen bij het kopen, bewaren, hanteren en het koken van eieren vermindert het risico op Salmonella-vergiftiging aanzienlijk.

 3. Tips voor veilig omgaan met eieren zijn onder meer:

 4. Over het algemeen blijft het verband tussen eidooiers en chronische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, hoge cholesterol, hoge bloeddruk en aandoeningen die de bloedsomloop beïnvloeden, zoals diabetes, onduidelijk.

 5. Artikel laatst herzien door wo 27 december 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 7. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407