Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Aloë Vera Plant gebruiken: voordelen, risico's en meer

De onderste regel

 1. Als u iets koopt via een link op deze pagina, kunnen we een kleine commissie verdienen. Hoe dit werkt.

Wat is Aloë Vera?

 1. Aloë vera is een medicinale plant die al duizenden jaren wordt gebruikt om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen. Het is meestal veilig om Vera ook rechtstreeks van de plant te gebruiken of je kunt het in gelvorm kopen.

 2. Aloë vera-crèmes, gels en zalven bevatten de heldere gel in aloë veraleaves. Deze producten kunnen lokaal worden aangebracht om verschillende huidaandoeningen te behandelen. Aloë wordt verkocht in capsule of vloeibare vorm om intern in te nemen om de gezondheid en het welzijn te bevorderen.

 3. Lees verder om te leren hoe u aloë vera en de potentiële voordelen en risico's kunt gebruiken.

Hoe de plant te oogsten

 1. Het is relatief eenvoudig om een ​​aloëplant te oogsten voor gel en sap. Je hebt een volwassen plant nodig die minstens een paar jaar oud is. Dit zorgt voor een hogere concentratie van de actieve ingrediënten.

 2. U wilt ook een paar weken wachten voordat u bladeren van dezelfde plant snijdt. Misschien wilt u een paar planten in rotatie hebben als u van plan bent vaak aloë te oogsten.

 3. Uw aloëplant oogsten voor gel en sap:

 4. Als u gladde aloëgel wilt, kunt u na het scheiden van het aloë van het buitenste deel van het blad het aloë in een blender doen en vervolgens de substantie zeven om de pulp te verwijderen.

 5. U kunt verse aloëgel rechtstreeks op uw huid aanbrengen of een recept volgen om een ​​zelfgemaakt schoonheidsproduct te maken. Het kan ook worden toegevoegd aan eten, smoothies en drankjes.

 6. Om aloë-sap te maken, gebruikt u 1 kop vloeistof voor elke 2 eetlepels aloë-gel. Voeg andere ingrediënten toe, zoals fruit, en gebruik een blender of keukenmachine om je drankje te mixen.

 7. Als u van plan bent om de verse plakjes aloëgel te consumeren, blijft deze een paar dagen in de koelkast, maar het is het beste om het zo snel mogelijk te consumeren. Je kunt aloë vera-gel altijd in de vriezer bewaren als je niet meteen klaar bent om het te gebruiken.

Aloë gebruiken

 1. Er zijn tal van manieren waarop u aloë vera kunt gebruiken, zowel lokaal als intern.

 2. Vanwege zijn kalmerende, hydraterende en koelende eigenschappen wordt aloë vera vaak gebruikt om brandwonden te behandelen.

 3. Een onderzoek uit 2013 met 50 deelnemers wees uit dat mensen die aloë vera-gel gebruikten om oppervlakkige en gedeeltelijke brandwonden te behandelen betere resultaten vertoonden dan de groep die een 1 procent zilveren sulfadiazinecrème gebruikte.

 4. De aloë vera-groep vertoonde eerdere wondgenezing en pijnverlichting. Bovendien had Aloë Vera het voordeel dat het goedkoop was.

 5. Meer onderzoek is nodig, maar het beschikbare bewijs suggereert dat aloë gel gunstig kan zijn voor de genezing van brandwonden.

 6. Als u zonnebrand of een andere milde brandwond heeft, breng dan een paar keer per dag aloë vera aan op het gebied. Als u een ernstige brandwond heeft, zoek dan medische hulp voordat u aloë aanbrengt.

 7. Het gebruik van aloë vera kan uw spijsverteringskanaal ten goede komen en maagklachten, waaronder het prikkelbare darm syndroom (IBS), kalmeren en genezen.

 8. In een beoordeling in 2018 werden drie onderzoeken met 151 mensen bekeken. Resultaten van de studies toonden aan dat Aloë Vera de symptomen van PDS significant verbeterde in vergelijking met een placebo. Er zijn geen nadelige effecten gemeld, maar er is meer onderzoek nodig met een grotere onderzoeksomvang.

 9. Bovendien kan aloë vera de groei van H. pylori-bacteriën remmen, die in uw spijsverteringskanaal worden aangetroffen en tot zweren kunnen leiden.

 10. Aloë vera tandpasta en mondwater zijn natuurlijke opties voor het verbeteren van mondhygiëne en het verminderen van tandplak.

 11. Uit de resultaten van een onderzoek uit 2017 bleek dat mensen die een aloë vera-tandpasta gebruikten, significante verbeteringen in hun mondgezondheid vertoonden.

 12. De studie omvatte 40 adolescenten die in twee groepen waren verdeeld. Elke groep gebruikte een aloë vera-tandpasta of een traditionele tandpasta met triclosan tweemaal daags.

 13. Na 30 dagen bleek de aloë tandpasta effectiever te zijn dan de triclosan tandpasta bij het verlagen van het gehalte aan candida, plaque en gingivitis.

 14. Mensen die de aloë vera-tandpasta gebruikten, vertoonden een betere algehele mondgezondheid zonder nadelige effecten.

 15. Het gebruik van verse aloë op uw gezicht kan helpen acne op te lossen. U kunt ook aloëproducten kopen die zijn ontworpen voor acne, waaronder reinigingsmiddelen, toners en crèmes. Deze kunnen het extra voordeel hebben dat ze ook andere effectieve ingrediënten bevatten.

 16. Acneproducten gemaakt met aloë kunnen minder irriterend zijn voor de huid dan traditionele acnebehandelingen.

 17. Een klein onderzoek uit 2014 wees uit dat een crème die conventionele acnemedicatie combineert met aloë vera-gel aanzienlijk effectiever was dan acnemedicatie alleen of een placebo bij de behandeling van milde tot matige acne.

 18. In deze studie werden verbeteringen waargenomen in lagere ontstekingsniveaus en minder laesies in de groep die de combinatiecrème gedurende een periode van acht weken gebruikte.

 19. Als u anale kloven heeft, kan het aanbrengen van een aloë vera-crème meerdere keren per dag op het getroffen gebied de genezing bevorderen.

 20. Uit een onderzoek uit 2014 bleek dat het gebruik van een crème met poeder van aloë vera-sap effectief was bij de behandeling van chronische anale kloven. Mensen gebruikten de aloëcrème drie keer per dag gedurende zes weken.

 21. Verbeteringen werden getoond in pijn, bloeding bij defecten en wondgenezing. Deze resultaten waren aanzienlijk verschillend van die van de controlegroep. Hoewel dit onderzoek veelbelovend is, zijn verdere studies nodig om dit onderzoek uit te breiden.

Is aloe vera veilig?

 1. Het is veilig voor de meeste mensen om aloë vera lokaal te gebruiken voor kleine zorgproblemen. Over het algemeen wordt het goed verdragen, hoewel huidirritaties en allergische reacties mogelijk zijn. Gebruik nooit aloë vera of ernstige snijwonden of brandwonden.

 2. Let op hoe uw lichaam op aloë reageert. Let op als u gevoeligheden of bijwerkingen ervaart. Gebruik geen aloë als u allergisch bent voor knoflook, uien of tulpen. Vermijd aloë vera binnen twee weken na een geplande operatie.

 3. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven en kinderen jonger dan 12 jaar, moeten het orale gebruik van aloë vera vermijden.

 4. Volg de doseringsinformatie zorgvuldig wanneer u intern aloë vera-gel of latex gebruikt. Beperk uw gebruik tot korte perioden. Neem na een paar weken gebruik een pauze van minimaal een week. Koop altijd van een gerenommeerd merk om veiligheid en kwaliteit te garanderen.

 5. Het laxerende effect van aloë vera-latex kan diarree en buikkrampen veroorzaken. Deze effecten kunnen de opname van orale geneesmiddelen remmen en de effectiviteit ervan verminderen.

 6. Neem geen aloë vera intern als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

 7. Mogelijke bijwerkingen van Aloë Vera zijn:

 8. Neem contact op met uw arts voordat u aloë vera gebruikt als u ook de volgende medicijnen gebruikt, omdat aloë vera hiermee kan interageren:

Hoe zorg je voor een aloë vera-plant

 1. Je kunt aloëplanten vinden in tuincentra, bloemenwinkels en zelfs online. Ze zijn meestal vrij eenvoudig te kweken, mits ze voldoende zonlicht en warmte hebben.

 2. Aloëplanten hebben ongeveer zes tot acht uur zonlicht per dag nodig. Jongere planten hebben minder direct zonlicht nodig dan volwassen planten. Meestal worden aloëplanten gekweekt in warmere klimaten, maar ze kunnen binnen worden gekweekt tijdens koudere maanden.

 3. Geef je aloë-plant water als de grond ongeveer twee centimeter onder het oppervlak droog is. U kunt met uw vinger bepalen hoe droog de grond is.

 4. Afhankelijk van uw klimaat, moet u mogelijk eenmaal per week of zelfs minder water geven. Vergis altijd aan de kant van minder om te veel water geven, waardoor de uiteinden van de aloëbladeren bruin kunnen worden.

 5. Zorg ervoor dat uw plantpot afvoeropeningen aan de onderkant heeft om overtollig water weg te laten lopen.

 6. Houd de gezondheid van uw plant in de gaten, zodat u eventuele problemen kunt opmerken en dienovereenkomstig kunt behandelen.

De afhaalmaaltijden

 1. Aloë vera-planten zijn relatief gemakkelijk te verzorgen en te verwerken, en er zijn veel mogelijke toepassingen voor de plant.

 2. Aloë is over het algemeen veilig voor de meeste mensen, maar als u een onderliggende gezondheidstoestand heeft of medicijnen gebruikt of kruiden gebruikt, neem dan contact op met uw arts voordat u aloë gebruikt, omdat deze zou kunnen reageren met andere medicijnen en stoffen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407