Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Als het gaat om gezonde groenten, is Heart of Palm praktisch Royalty

Gewichtsverlies

 1. Harten van palm zijn een soort groente die wordt geoogst uit een aantal soorten palmbomen. De eetbare kernen van de palmboomstammen zijn stevig en glad en worden beschreven als lijkend op de smaak van een artisjok. Hun frisse textuur maakt ze een ideale aanvulling op salades en roerbakmaaltijden. Palmharten bevatten ook nuttige voedingsstoffen en dragen bij aan een gezond voedingspatroon.

Laag in calorieën

 1. Een portie van 13 gram rauwe palmpalm levert 32 calorieën op, volgens de National Nutrient Database van het Amerikaanse Department of Agriculture. Als je een salade met palmharten bereidt, merk dan op dat veel saladedressings calorierijke oliën bevatten en een palmhartsalade rijkelijk bedekt met dressing wordt een calorierijk gerecht. Naast dat het weinig calorieën bevat, is een portie van 1 ons vetvrij en bevat het 1 gram eiwit.

Hoog in koolhydraten

 1. De meeste calorieën in palmharten zijn afkomstig van koolhydraten. Een portie van 1 ons heeft 7 gram totale koolhydraten, inclusief energieleverende complexe koolhydraten en natuurlijke suikers. Je krijgt ook 0,4 gram vezels, wat niet veel is, maar omdat de meeste Amerikanen amper de helft van hun aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels consumeren, helpt elk klein beetje. Voedingsvezels zijn het best bekend als ruwvoer dat je regelmatig houdt, maar het is ook essentieel voor het verlagen van cholesterol en het voorkomen van pieken in de bloedsuikerspiegel die kunnen leiden tot gewichtstoename en diabetes type 2.

Goede bron van kalium

 1. Kalium is letterlijk een voedingsstof waar je niet zonder kunt, omdat het je hartslag regelmatig houdt, spieren stimuleert en zenuwimpulsen activeert. Het biedt ook een ander gezondheidsvoordeel: kalium verlaagt de bloeddruk. In deze rol compenseert het het natrium in uw dieet, wat de bloeddruk verhoogt. Harten van palm zijn een goede bron van dit mineraal. Een portie van 1 ons bevat 506 milligram kalium. Omdat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid 4.700 milligram is, levert 1 ons 10 procent van uw dagelijkse kalium.

Helpt u meer vitamine B6 te krijgen

 1. Ongeveer 100 verschillende enzymen in uw lichaam hebben vitamine B6 nodig om hun werk te doen, volgens de National Institutes of Health. Sommige van deze banen omvatten het metabolisme van koolhydraten, eiwitten en vetten evenals de synthese van hemoglobine. Vanwege zijn rol bij het maken van hemoglobine kan een tekort aan vitamine B6 bloedarmoede veroorzaken. Je hebt ook vitamine B6 nodig om neurotransmitters te produceren die je humeur en slaapcyclus helpen reguleren. Als je een portie palm van 1 ounce eet, krijg je 0,23 milligram vitamine B6. Dat klinkt misschien als een kleine hoeveelheid, maar het is eigenlijk 18 procent van uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Gezonde manieren om harten van palm te eten

 1. Harten van palm zijn een veelzijdige groente en vooral nuttig in veganistisch koken. Vers of uit een pot, harten van palm kunnen in veel soorten gerechten worden gebruikt. Als u verse palmharten gebruikt, is een beetje voorbereidend werk misschien op zijn plaats. Maak een plak in de lengte en schil de taaie buitenlagen tot je de gevoelige kern bereikt. Eet rauwe palmharten of blancheer ze om ze malser te maken voordat je ze aan je gerecht toevoegt. Enkele ideeën over hoe ze te gebruiken zijn:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407