Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Alternatieven voor caloriearm en koolhydraatarm brood

Modicum van mineralen

 1. Brood opgeven kan de moeite waard zijn om het gewicht te verliezen en uw gezondheid te verbeteren. Maar soms wil je gewoon een broodje eten. Nou, er zijn veel koolhydraatarme, caloriearme alternatieven voor je gebruikelijke brood. Sommige werken goed als vervanging voor je hamburgerbroodje en andere als basis voor je koolhydraatarme pizza.

Bladgroenten als broodalternatieven

 1. Wie heeft een burgerbroodje nodig als u een slablad kunt gebruiken? Supergroen in zowel calorieën als koolhydraten, bladgroenten vormen een perfecte wrap voor uw kalkoen- of rundvleesburger of koolhydraatarm vleeswaren. Een slablad heeft 4 tot 5 calorieën en minder dan 1 gram "netto" koolhydraten - dit zijn totale koolhydraten minus de vezel. Eén romaine slablad heeft bijvoorbeeld 1 gram koolhydraten en 0,6 gram vezels, wat betekent dat het 0,4 gram netto koolhydraten bevat.

 2. Hoewel romaine en groene bladsla goed werken, moet u zich niet beperken tot alleen sla. Boerenkool, snijbiet en collards werken ook met respectievelijk 8, 9 en 12 calorieën per portie en 1 gram koolhydraten of minder.

Koolhydraatarme tortilla's, wraps en flatbread

 1. Niet zo laag in calorieën als sla, koolhydraatarme tortilla's en wraps vormen ook een goed alternatief voor brood. Wikkel een tortilla rond eieren voor een ontbijt onderweg, gebruik er een als broodsandwich of maak een low-carb burrito voor het diner. Deze broden vormen ook een uitstekende basis voor een koolhydraatarme pizza; voeg gewoon je favoriete koolhydraatarme tomatensaus, kaas en pepperoni toe. Voedingsinformatie varieert afhankelijk van merk en type, dus lees het voedseletiket om er een te vinden die bij uw plan past. Koolhydraatarme tortilla's bevatten 70 tot 80 calorieën en 3 tot 6 gram netto koolhydraten per tortilla. Wraps en flatbreads bevatten iets meer calorieën en netto koolhydraten met 100 tot 130 calorieën en 8 tot 9 gram netto koolhydraten per stuk.

Oopsiebrood maken

 1. Oopsie brood is gemaakt van alleen eieren en roomkaas en is een alternatief zonder koolhydraten voor uw gebruikelijke sneetjes brood. Eiwit wordt opgeklopt om luchtigheid te creëren, terwijl de dooiers en roomkaas smaak geven. Het beslag wordt op een bakplaat gelegd en in de oven gebakken. Voeg sesam of lijnzaad toe om de smaak te variëren zonder koolhydraten toe te voegen. Een snee heeft ongeveer 90 calorieën en 1 gram netto koolhydraten. Gebruik oopsiebrood voor broodjes, hamburger of hotdogs of zelfs als een koolhydraatarme broodbasis voor een zoet dessert zoals aardbeien en room.

Zelfgemaakt koolhydraatarm brood of Naan

 1. Als u uw brood knapperig wilt, maak dan een knapperig knapperig brood van sesam- en zonnebloemzaden, kaas, psylliumpoeder en eieren. Bak op laag vuur tot ze knapperig en droog zijn. Deze "crackers" hebben slechts 1 gram netto koolhydraten per portie. Top met plakjes avocado's en tomaten voor een heerlijke koolhydraatarme snack.

 2. Gebruik natuurlijk koolhydraatarm kokosmeel, samen met psylliumschil, bakpoeder, zout en water, je eigen naanbrood, een flatbread die je vaak in de Indiase keuken vindt. Een snee heeft 2 gram netto koolhydraten. Serveer met je favoriete koolhydraatarme Indiase gerecht zoals kip garam masala of tandoori kip.

 3. Als u uw brood knapperig wilt, maak dan een knapperig knapperig brood van sesam- en zonnebloemzaden, kaas, psylliumpoeder en eieren. Bak op laag vuur tot ze knapperig en droog zijn. Deze "crackers" hebben slechts 1 gram netto koolhydraten per portie. Top met plakjes avocado's en tomaten voor een heerlijke koolhydraatarme snack.

 4. Gebruik natuurlijk koolhydraatarm kokosmeel, samen met psylliumschil, bakpoeder, zout en water, je eigen naanbrood, een flatbread die je vaak in de Indiase keuken vindt. Een snee heeft 2 gram netto koolhydraten. Serveer met je favoriete koolhydraatarme Indiase gerecht zoals kip garam masala of tandoori kip.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407