Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Amandelboter versus pindakaas: wat is beter voor u?

Aanbevolen eten

 1. Als het gaat om notenboters, is het moeilijk om pindakaas in populariteit te verslaan, gezien het feit dat 90 procent van de keukenkasten pindakaas in hun schappen in de VS heeft, volgens The National Peanut Board . Hoewel pindakaas een gezonde keuze is voor notenboters, geeft amandelboter zeker pindakaas voor zijn geld. Het vergelijken van de voordelen van amandelboter met pindakaas kan je overtuigen dat je van amandelboter een nietje in je voorraadkast moet maken.

Rijk aan hart-gezonde vetten

 1. Zowel pindakaas als amandelboter zijn goede bronnen van het hart-gezonde enkelvoudig onverzadigde vet. Amandelboter is echter een iets betere bron, met 5,2 gram per eetlepel versus 4,2 gram per eetlepel in pindakaas, volgens USDA National Nutrient Database.

 2. Als onderdeel van een gezond voedingspatroon, kunnen voedingsmiddelen die rijk zijn aan enkelvoudig onverzadigde vetten helpen het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen, volgens de American Heart Association. Ze kunnen ook uw risico op hartaandoeningen en beroertes verminderen.

Betere bron van vezels

 1. Net als enkelvoudig onverzadigd vet is amandelboter ook een iets betere bron van vezels dan pindakaas. Een eetlepel amandelboter bevat 1,6 gram vezels, terwijl pindakaas 0,8 gram bevat.

 2. De meeste Amerikanen krijgen volgens de Academie voor voedings- en dieetleer niet genoeg vezels binnen hun dieet, dus elk klein beetje helpt. Voldoen aan je dagelijkse vezelbehoeften, die varieert van 21 tot 38 gram vezels per dag, afhankelijk van je leeftijd en geslacht, kan je risico op chronische ziekten, zoals hartaandoeningen, verlagen en het gemakkelijker voor je maken om een ​​gezond gewicht te behouden, zegt EN.

Significante bron van vitamine E

 1. Amandelboter heeft vier keer meer vitamine E dan pindakaas. Vitamine E is een in vet oplosbare vitamine die bekend staat om zijn antioxiderende eigenschappen. Als antioxidant biedt vitamine E cellen bescherming tegen vrije radicalen. Deze moleculen kunnen een rol spelen bij de ontwikkeling van hartziekten en kanker, zegt NIH. Naast de bescherming van uw cellen, is vitamine E ook belangrijk voor de gezondheid van het immuunsysteem.

Vitaminen en mineralen vergelijken

 1. Bij het vergelijken van amandelboter versus pindakaas bevatten beide mineralen die essentiële voedingsstoffen zijn die uw lichaam nodig heeft om goed te functioneren; ze bevatten calcium, ijzer, kalium en zink, zegt KidsHealth.

 2. Van de twee notenboters is amandelboter een betere bron van calcium, die de gezondheid van de botten ondersteunt. Amandelboter bevat ook meer ijzer, belangrijk voor het transport van zuurstof in je lichaam, en kalium, nodig voor het handhaven van de vochtbalans in je spieren. Amandelboter is ook de winnaar met zinkgehalte, dat het immuunsysteem ondersteunt en ziekte helpt voorkomen, evenals hulpmiddelen bij het genezen van wonden.

 3. Pindakaas is nog steeds een gezonde keuze met een hoger gehalte aan selenium en sommige B-vitamines, waaronder niacine, folaat en vitamine B-6, dan amandelboter.

Pas op voor zout en suiker

 1. Welke notenboter u ook besluit te kopen, lees het etiket op het gebied van suiker en zout. Verschillende merken variëren in de hoeveelheden die worden toegevoegd. Zoek naar een notenboter die minimaal wordt verwerkt zonder toegevoegde suikers, gehydrogeneerde olie en conserveermiddelen. Kies idealiter een natuurlijk product dat alleen noten en minimaal zout bevat om te profiteren van de pinda- en cashewvoeding die notenboters te bieden hebben.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407