Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Amandelen: een diabetesvriendelijke moer

Overzicht

 1. Amandelen kunnen hapgroot zijn, maar deze noten hebben een grote voedingsstoot. Ze zijn een uitstekende bron van verschillende vitamines en mineralen, waaronder vitamine E en mangaan. Ze zijn ook een goede bron van:

 2. In feite zijn "amandelen eigenlijk een van de hoogste eiwitbronnen onder boomnoten," zei Peggy O'Shea-Kochenbach, MBA, RDN, LDN, een diëtist en consultant in Boston.

Amandelen die gunstig zijn voor mensen met diabetes?

 1. Amandelen, hoewel uit voedingsoogpunt voordelig voor de meeste mensen, zijn vooral goed voor mensen met diabetes.

 2. "Onderzoek heeft aangetoond dat amandelen de stijging van glucose (bloedsuiker) en insulinespiegels na de maaltijd kunnen verminderen," zei O'Shea-Kochenbach.

 3. In een onderzoek uit 2011 ontdekten onderzoekers dat de consumptie van 2 ons amandelen werd geassocieerd met lagere niveaus van nuchtere insuline en nuchtere glucose. Dit bedrag bestaat uit ongeveer 45 amandelen.

 4. De sleutel in dit onderzoek is dat de deelnemers hun calorie-inname met voldoende verminderden om de toevoeging van de amandelen mogelijk te maken, zodat er geen extra calorieën werden geconsumeerd.

 5. Een onderzoek uit 2010 wees uit dat het eten van amandelen de insulinegevoeligheid bij mensen met prediabetes kan helpen verhogen.

 6. Amandelen bevatten veel magnesium. Experimentele studies hebben gesuggereerd dat magnesiuminname via de voeding het risico op diabetes type 2 kan verminderen.

 7. In een onderzoek uit 2012 ontdekten onderzoekers dat langdurige hoge bloedsuikerspiegels een verlies van magnesium via urine kunnen veroorzaken. Hierdoor kunnen mensen met diabetes een groter risico lopen op magnesiumtekorten. Meer informatie over tekorten aan mineralen.

 8. Amandelen kunnen uw risico op hartaandoeningen verminderen. Dit is belangrijk voor mensen met diabetes. Volgens de World Heart Federation lopen mensen met diabetes een hoger risico op hartaandoeningen.

 9. "Amandelen bevatten veel enkelvoudig onverzadigd vet," zei O'Shea-Kochenbach, "dat is hetzelfde soort vet dat we vaak horen in verband met olijfolie vanwege de voordelen voor de gezondheid van het hart."

 10. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) bevat een ons amandelen bijna 9 gram enkelvoudig onverzadigd vet.

 11. Noten zijn een calorierijke snack, maar ze lijken niet bij te dragen aan een grotere gewichtstoename wanneer ze met mate worden gegeten. Ze bevatten niet alleen gezonde vetten, maar ze geven je ook een voldaan gevoel.

Veel amandelen moet ik eten?

 1. Een paar amandelen kunnen je een heel eind helpen. Probeer vast te houden aan een portie van 1 ons, dat is ongeveer 23 amandelen. Volgens de USDA bevat 1 ons amandelen:

 2. Om hersenloos eten te voorkomen, probeer je amandelen in kleine bakjes of plastic zakjes te verdelen. Sommige bedrijven verkopen ook amandelen in pakketten met één portie voor een gemakkelijke 'grab-and-go'-optie.

 3. Winkel voor hele amandelen online.

De veelzijdige amandel

 1. De supermarkt biedt een schat aan amandelproducten, zoals amandelmelk, verschillende gearomatiseerde amandelen, amandelboter en meer.

 2. Lees het etiket Nutrition Facts bij het selecteren van een amandelproduct. Pas op voor natrium en suiker die uit bepaalde aroma's kunnen komen. Let ook op het koolhydraat- en suikergehalte in met chocolade bedekte noten.

 3. Zoek amandelmelk en amandelboter online.

 4. Ben je klaar om te genieten van de voordelen van amandelen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Amandelen zijn ongelooflijk veelzijdig, dus de mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

 5. Probeer voor het ontbijt gehakte, geschaafde of geschaafde amandelen op droge granen of havermout te strooien, wat extra voordelen heeft voor mensen met diabetes. Smeer amandelboter op een stuk toast of voeg een eetlepel toe aan je ochtend smoothie.

 6. Winkel voor geschaafde amandelen online.

 7. Als u een snack wilt kruiden, probeer dan hele amandelen toe te voegen aan de trailmix, of combineer ze met een geschikte portie van uw favoriete verse fruit. Amandelen zijn ook lekker zelf, en een geweldige manier om je door een middag ineenstorting te helpen.

 8. Geroosterd volkorenbrood, vezelrijk brood of appelschijfjes met amandelboter zijn geweldige opties voor mini-maaltijden.

 9. Voor het diner kunnen amandelen gemakkelijk worden toegevoegd aan een aantal voorgerechten. Probeer ze op salades, in een wokgerecht of op gekookte groenten te strooien, zoals in groene bonen amandine. Je kunt ze zelfs in rijst of andere graanbijgerechten roeren.

 10. Amandelen kunnen zelfs in het dessert worden geïntegreerd. Strooi ze bovenop bevroren yoghurt voor een extra crunch. Je kunt ook amandelmeel gebruiken in plaats van meel tijdens het bakken.

Om mee te nemen

 1. Amandelen bieden tal van voedingsvoordelen en smaak, vooral voor mensen met diabetes. Ze zijn veelzijdig en kunnen gemakkelijk worden toegevoegd aan een breed scala aan maaltijden. Ze bevatten veel calorieën, dus vergeet niet je aan de aanbevolen portiegroottes te houden om het meeste uit deze voedzame noot te halen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407