Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Amandelen of pistachenoten en gezondheid

Aanbevelingen

 1. Amandelen en pistachenoten zijn twee soorten noten die zeer gunstig voor uw gezondheid kunnen zijn. Ze bevatten aanzienlijke hoeveelheden verschillende voedingsstoffen en het eten ervan kan ook uw hartgezondheid en cholesterolgehalte verbeteren. Omdat noten echter ook veel calorieën bevatten, moet u ze met mate consumeren om te voorkomen dat u aankomt. Een handvol per dag amandelen of pistachenoten kan u de voedingsvoordelen bieden terwijl u uw taille in toom houdt.

Vitaminen en voedingsstoffen

 1. Amandelen bevatten magnesium, vitamine E en ijzer, en ze hebben meer calcium dan elke andere noot. Zowel amandelen als pistachenoten zijn, net als veel andere soorten noten, goede bronnen van eiwitten. Ze bevatten ook enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten, dit zijn de "goede" soorten vet, en het omruilen van verzadigde vetten met noten kan je gezondheid verbeteren. Deze noten bevatten ook vezels, die bulk toevoegen aan uw dieet en kunnen helpen uw spijsverteringsstelsel effectiever te laten functioneren, evenals u helpen af ​​te vallen.

Gezondheid van het hart

 1. Noten zoals amandelen en pistachenoten zijn een essentieel onderdeel van een gezond dieet. Door ze dagelijks te eten, kunt u het risico verkleinen dat u bloedstolsels krijgt die kunnen leiden tot een hartaanval en kunt u ervoor zorgen dat de voering van uw bloedvaten gezond is. Amandelen en pistachenoten zijn rijk aan omega-3-vetzuren, die helpen bij het reguleren van uw hartritme, naast andere essentiële functies. Ze bevatten ook l-arginine, wat de flexibiliteit van uw vaatwanden kan verbeteren, waardoor ze minder vatbaar zijn voor het ontwikkelen van stolsels.

Cholesterol

 1. De enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten in amandelen en pistachenoten kunnen uw hoge cholesterolgehalte helpen verbeteren. Noten een onderdeel van uw hart-gezonde voeding maken, zal de lipoproteïne met lage dichtheid of "slechte" cholesterol in uw bloed verlagen. Dit kan op zijn beurt ook helpen bij het voorkomen van hartziekten, omdat hoge LDL-waarden tot de belangrijkste oorzaken van de aandoening behoren. Het krijgen van voldoende hoeveelheden vezels kan ook uw cholesterol verlagen, en de plantensterolen in noten kunnen dit ook verbeteren.

Portiegrootte

 1. Houd er rekening mee dat hoewel het vet in noten van het "goede" type is, amandelen en pistachenoten nog steeds veel vet en calorieën bevatten. De Food and Drug Administration beveelt aan om elke dag een handvol noten of 1,5 oz te eten om de gezondheid van uw hart te verbeteren. Eet pistachenoten en amandelen die rauw en ongezouten zijn; het consumeren van noten bedekt met suiker of zout kan hun gezondheidsvoordelen schaden. Je kunt ook je salade of ontbijtgranen besprenkelen met gehakte noten om je te helpen dat handjevol per dag te krijgen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407