Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Amandelmeel: het glutenvrije, hart-gezonde meelalternatief

Laatste gedachten

 1. Mensen houden van amandelmeel omdat het een glutenvrije bloem is en het is ook een geweldige keuze voor iedereen met een koolhydraatarm dieet. Als je een paleodieet volgt of zonder granen wilt bakken, is amandelmeel ook een must-have in je voorraadkast. Deze bloem is gemaakt van amandelen en alleen amandelen, die eerst worden geblancheerd om de schil te verwijderen en vervolgens worden gemalen tot een zeer fijne consistentie.

 2. Zoals we weten, is de voeding voor amandelen zeer indrukwekkend. Het geweldige van amandelmeel is dat het gewoon gemalen amandelen zijn, zodat het alle voordelen voor de gezondheid van de oorspronkelijke amandel biedt. Eén kopje van deze bloem bevat ongeveer 90 amandelen en biedt meer dan 100 procent van de dagelijkse behoefte aan vitamine E. Het is super veelzijdig en kan in allerlei soorten gebakken voedsel worden gebruikt. Het bevat een krachtige hoeveelheid voeding, in tegenstelling tot een typische glutenrijke, overdreven bewerkte bloem die niets goeds is voor je gezondheid.

 3. Wetenschap heeft aangetoond dat amandelen een natuurlijke krachtpatser zijn als het gaat om de gezondheid van het hart, het bloedsuikerbeheer en zelfs sommige soorten kanker. Studies hebben ook aangetoond dat de amandelen waaruit het meel van dezelfde naam bestaat, zelfs beter zijn dan complexe koolhydraten als het gaat om afvallen en een slankere taille behouden. (1) Laten we eens kijken of deze geweldige bloem werkt als een gezondere bloemoptie.

5 gezondheidsvoordelen van amandelmeel

 1. Meer dan 65 procent van het vet in amandelmeel is enkelvoudig onverzadigd, wat uitstekend is voor het handhaven van een gezond cholesterolgehalte en een goede algehele gezondheid van het hart. Bovendien vinden wetenschappers dat amandelconsumptie het risico op coronaire hartziekten kan verminderen door de bloedvaten gezond te houden.

 2. Studieonderwerpen consumeerden gedurende een maand dagelijks 50 gram amandelen en de resultaten waren zeer positief voor hun hartgezondheid. Of je nu hele amandelen, amandelmeel of amandelmeel eet, dit onderzoek uit het Verenigd Koninkrijk laat zien dat het eten van amandelen het niveau van antioxidanten in de bloedbaan aanzienlijk verhoogt, de bloedstroom verbetert en de bloeddruk verlaagt. Al deze gezondheidsmarkers zijn de sleutel tot een goed functionerend hart en kunnen de kans op hartaandoeningen verminderen. (2)

 3. Onderzoekers van de University of California hebben een onderzoek uitgevoerd om het effect van amandelen en amandelmeel op darmkankercellen te evalueren. Ze ontdekten dat hele amandelen en amandelfracties afwijkende cryptische foci verminderen in een diermodel van darmkanker. Afwijkende cryptische foci zijn clusters van abnormale buisachtige klieren in de bekleding van de dikke darm en het rectum en zijn enkele van de vroegste colonveranderingen die kunnen leiden tot darmkanker.

 4. Volgens de auteurs van de studie suggereren de resultaten dat amandelconsumptie het risico op darmkanker en het hoge gezonde vetgehalte van amandelen kan verminderen, is gerelateerd aan het vermogen tegen kanker. (3) Dit onderzoek laat zien waarom amandelen tot de beste kankerverwekkende voedingsmiddelen behoren die er zijn.

 5. Een studie uit 2006, gepubliceerd in het Journal of Nutrition, toonde aan dat amandelen voor gezonde personen postprandiale glycemie (bloedglucosewaarden na de maaltijd), de aanwezigheid van insuline in het bloed en oxidatieve schade verlagen. Onderzoekers gaven proefpersonen gecontroleerde maaltijden op basis van amandelen, aardappelen, rijst of brood. Ze ontdekten dat de bloedsuikerspiegel en insuline van de deelnemers daalden na het eten van de amandelmaaltijd. Antioxidantspiegels in het bloed namen ook toe na de amandelmaaltijd. (4)

 6. Over het algemeen zijn amandelen een slimme keuze als onderdeel van een laag glycemisch, diabetisch dieetplan, dat kan helpen de incidentie van diabetes en het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.

 7. Een gerandomiseerde, 24 weken durende studie gepubliceerd in het International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorders evalueerde de effecten van amandelen versus complexe koolhydraten op 65 volwassenen met overgewicht of obesitas. De helft van de deelnemers aan de studie consumeerde een caloriearm dieet plus drie ons amandelen per dag. De andere helft van de groep at elke dag een caloriearm dieet plus hun keuze van complexe koolhydraten. Beide groepen consumeerden exact dezelfde hoeveelheid calorieën en eiwitten.

 8. Toen de studie werd afgesloten, vertoonden de amandeleters een 62 procent grotere afname in gewicht, een 50 procent grotere afname van de tailleomtrek en een 56 procent grotere afname van vetmassa in vergelijking met de koolhydraten- consumerende groep. Onderzoekers concludeerden ook dat hun bevindingen suggereren dat een caloriearm dieet inclusief amandelen gezondheidsproblemen (zoals obesitas) geassocieerd met metabool syndroom verbetert. (5)

 9. De combinatie van gezonde vetten, macronutriënten en micronutriënten maakt amandelmeel een uitstekende energiebooster. In het bijzonder bevat de bloem energiemakers zoals riboflavine, mangaan en koper. De riboflavine (vitamine B2) in amandelen speelt een essentiële rol bij de productie van energie, de vorming van rode bloedcellen, de cellulaire functie, groei en ontwikkeling. (6)

 10. Het bevat ook de sporenelementen mangaan en koper. Deze twee mineralen zijn cruciale cofactoren van een enzym genaamd superoxide-dismutase. Dit sleutelenzym deactiveert vrije radicalen in de mitochondriën (generatoren in onze cellen), die ervoor zorgen dat onze energie blijft stromen. (7) Wanneer je amandelmeel gebruikt als onderdeel van een over het algemeen gezond recept, smaakt het niet alleen goed, maar het kan ook een stabiele bron van brandstof zijn die je bloedsuikerspiegel niet zal doen stijgen.

Amandelmeel versus kokosmeel versus tarwemeel

 1. Het is echt vrij onmogelijk om te zeggen of amandel- of kokosmeel gezonder of beter is dan het andere. Het hangt echt af van je behoeften en doelen, maar ik raad absoluut amandel- en kokosmeel aan boven tarwebloem. Amandelmeel is extreem gezond, maar bevat iets meer calorieën en vet dan kokosmeel, terwijl het minder koolhydraten en gram vezels bevat. Het hogere calorie- en vetgehalte is geen slechte zaak, en dit maakt het een uitstekende keuze voor mensen met een koolhydraatarm dieet, ketogeen dieet of dieet met een hoger vetgehalte.

 2. Als uw eerste prioriteit een koolhydraatarm dieet is, dan is amandelmeel een perfecte keuze voor u. Als je je niet zo druk maakt over koolhydraten, kun je kiezen voor kokosmeel, dat iets meer koolhydraten heeft, of je kunt kiezen voor tarwebloem, dat een veel grotere hoeveelheid koolhydraten heeft dan amandel- en kokosmeel. Voor een portie van een kwart kopje heeft een typisch amandelmeel zes gram koolhydraten, terwijl kokosnoot ongeveer 16 gram heeft en tarwemeel voor alle doeleinden ongeveer 24 gram.

 3. Als u op zoek bent naar een glutenvrije bloem, kunt u kiezen voor amandel- of kokosmeel, omdat ze allebei volledig glutenvrij zijn. Je wilt absoluut geen tarwebloem, dat gluten bevat.

 4. Amandelmeel is een bijzonder goede bron van vitamine E. Het bevat ook ijzer, mangaan, magnesium, kalium, calcium en andere mineralen. Kokosmeel is een goede bron van ijzer, mangaan, koper en verschillende andere mineralen. Tarwemeel voor alle doeleinden bevat weinig ijzer- en B-vitamines, terwijl een echte volkorenbloem rijker is aan voedingsstoffen.

 5. Kokosmeel heeft minder algeheel vet in de vorm van een verzadigd vet, laurinezuur genaamd, wat geweldig is voor het immuunsysteem. Amandelmeel bevat veel omega-6 meervoudig onverzadigde vetzuren, die in grote hoeveelheden ontstekend kunnen zijn.

 6. Tarwebloem bevat minder vet dan amandel- en kokosmeel, maar de combinatie van veel koolhydraten en vetarm maakt tarwebloem een ​​slechte keuze voor iedereen die de bloedsuikerspiegel laag wil houden. Als je diabetes hebt of gewoon bezorgd bent over het handhaven van een laag glycemisch dieet, is amandel- of kokosmeel absoluut betere keuzes dan tarwebloem. Amandelmeel bevat nauwelijks één gram suiker per portie, terwijl kokosmeel ongeveer vier gram suiker en meer koolhydraten bevat - dus amandelmeel is de slimste keuze voor diabetici.

 7. Kokosmeel en amandelmeel bevatten beide een aanzienlijke hoeveelheid vezels. Kokosmeel bevat voornamelijk inulinevezel, wat moeilijk kan zijn voor het spijsverteringsstelsel van sommige mensen, omdat het een FODMAP is, een klasse koolhydraten die snel in de dikke darm fermenteren en voor sommige mensen gas- en spijsverteringsproblemen kunnen veroorzaken. Ondertussen worden amandelen beschouwd als een gematigde FODMAP, maar amandelmeel bevat fytinezuur, dat in grote hoeveelheden een bekende darmirritatie is. De belangrijkste potentiële irritatie van de tarwebloem is gluten.

 8. Als het gaat om de spijsvertering, zult u zich misschien beter voelen bij het gebruik van amandelmeel in plaats van kokosmeel of vice versa. Als je een heel zwak spijsverteringsstelsel hebt, kan het zijn dat ze alle drie problemen veroorzaken. (8)

Gebruiken en koken met amandelmeel

 1. U kunt amandelmeel kopen bij uw plaatselijke supermarkt, gezondheidswinkel of online. Bij de aankoop van amandelmeel mag het eigenlijk maar één ingrediënt bevatten: amandelen. Wanneer je amandelmeel aan gebakken goederen toevoegt, maakt het ze vochtiger en geeft het een geweldige nootachtige smaak. Gebakken producten gemaakt met amandelmeel hebben de neiging calorierijk te zijn.

 2. Amandelmeelkoekjes, amandelmeelmuffins, amandelmeelbrood ... de lijst gaat maar door voor wat u kunt doen met amandelmeel. Het wordt voornamelijk gebruikt in gebakken producten, maar kan ook worden gebruikt om broodkruimels te vervangen in een gezondere versie van kipaanbiedingen. Het is ook geweldig voor het coaten van vis.

 3. Amandelmeel kan meestal tarwebloem in een recept vervangen in een een-op-een-verhouding. Als u echter amandelmeel door tarwebloem vervangt, houd er dan rekening mee dat u waarschijnlijk extra ei of een ander bindmiddel nodig heeft om het recept succesvol te maken. Weet ook dat je eindresultaat platter zal zijn als je amandelmeel gebruikt in plaats van tarwe.

 4. Wanneer u amandelmeel gebruikt bij het bakken, laat u dan niet schrikken door de textuur van uw beslag. Amandelmeelbeslag is meestal dikker dan meel op basis van tarwe, evenals andere glutenvrije meel. Weersta het toevoegen van meer vloeistof aan het mengsel of u zult waarschijnlijk eindigen met een eindproduct dat niet doorbakt. Je verspilt ook kostbare bloem.

 5. Als u een cake maakt, is amandelmeel de beste keuze voor een lichte textuur. Als je recept echter vergevingsgezinder is (zoals brownies of koekjes), maakt het eigenlijk niet uit of je voor amandelmeel of bloem kiest.

 6. Als u denkt dat u amandelmeel gewoon kunt vervangen door kokosmeel of vice versa, moet u weten dat kokosmeel veel meer vocht opzuigt dan amandelmeel. Dus als u kokosmeel gebruikt, heeft het recept in het algemeen meer natte ingrediënten nodig om een ​​droog eindproduct te voorkomen. Terwijl kokosmeel een meer neutrale, lichtzoete smaak heeft, smaken amandelmeel en amandelmeel precies zoals ze beide zijn: amandelen. Deze amandelsmaak kan een smakelijke en interessante toevoeging zijn aan allerlei recepten.

 7. Het is het beste om amandelmeel in de koelkast te bewaren om de versheid tussen het gebruik te behouden.

Recepten voor amandelmeel

 1. Amandelmeel is geweldig voor het maken van koekjes, cakes en andere gebakken producten. Het is ook nuttig in verschillende maaltijden of zelfs als coating voor dingen zoals kipaanbiedingen. Een van mijn favoriete manieren om amandelmeel te gebruiken, zit in mijn voedzame amandelmeelpannekoekenrecept.

 2. Andere geweldige manieren om amandelmeel te gebruiken zijn:

 3. De gezonde dessertopties gaan maar door, maar je kunt ook amandelmeel gebruiken als glutenvrij meel in hoofdgerechten, zoals mijn recept met spekkorstkippen.

Amandelmeel voedingsfeiten en herkomst

 1. Een amandel is het zaad van de vrucht die groeit op amandelbomen, een bladverliezende boom met geurende witte tot lichtroze bloemen. Het zaad van de amandelvrucht is wat we de amandelnoot noemen, maar in botanische termen wordt het eigenlijk als een steenvrucht beschouwd.

 2. De termen amandelmeel en amandelmeel worden vaak door elkaar gebruikt. De bloem van de noot is echter meestal veel fijner gemalen en heeft een meer uniforme consistentie in vergelijking met amandelmeel.

 3. Wat is amandelmeel? Amandelmeel is eigenlijk een grovere versie van amandelmeel die bijna altijd wordt gemaakt van amandelen met hun schil intact, wat resulteert in vlekken van de amandelhuiden in de maaltijd. Producten met het label amandelmeel zijn gemaakt van geblancheerde amandelen, wat betekent dat de schil wordt verwijderd.

 4. Een kwart kopje (28 gram) van een typisch amandelmeel bevat ongeveer: (9, 10)

 5. Amandelmeel bevat ook aanzienlijke hoeveelheden mangaan, riboflavine, fosfor en koper.

 6. Als uw lichaam niet gewend is om grote hoeveelheden vezels te verwerken, kan amandelmeel leiden tot een maagklachten en / of een opgeblazen maag. Als u een low-FODMAP-dieet volgt, bevat amandelmeel een matige hoeveelheid FODMAP's, dus het wordt aanbevolen om de portiegrootte te beperken.

 7. Als u allergisch bent voor amandelen, moet u zeker amandelmeel en bloem en producten die een van beide bevatten, vermijden. Een amandelallergie maakt meestal deel uit van een algemene boomnootallergie, waaronder cashewnoten, walnoten, paranoten en anderen.

 8. Amandelmeel is een gezond en veelzijdig bakbestanddeel. Of je nu een paleo-dieet, koolhydraatarm dieet, diabetisch dieet, glutenvrij dieet volgt of gewoon op zoek bent naar meer voeding in je bloem, amandelmeel is zeker het proberen waard. Het is geweldig in koekjes, cakes en brood, maar het kan ook worden gebruikt in plaats van broodkruimels voor vis, kip en meer.

 9. Amandelmeel bevat weinig calorieën, maar het voedingsprofiel maakt het de calorie-inname zeker waard. Met mate geconsumeerd, biedt amandelmeel je alle ongelooflijke gezondheidsvoordelen van amandelen, zoals het verhogen van de gezondheid van de haard en het energieniveau terwijl je kanker en extra kilo's op je taille afweert. Ik raad ten zeerste aan om amandelmeel te proberen en te gebruiken in combinatie met andere voedzame, glutenvrije bloem zoals kokosnoot.

 10. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407