Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Amandelolie voor haar: voordelen en toepassingen voor langer, sterker haar

Overzicht

 1. Amandelolie komt van het persen van de zaden van de amandelboom (amandelnoten) en het extraheren van olie uit wat eruit komt. Amandelen worden in veel oude culturen gewaardeerd vanwege hun helende en gezondheidseigenschappen, waaronder een hoog eiwitgehalte, omega-9-vetzuren en vitamine E. Deze eigenschappen suggereren dat amandelolie de glans en sterkte van je haar kan verbeteren. Zoete amandelolie is de olie die het meest wordt verkocht en wordt aanbevolen voor gebruik als haarproduct. Blijf lezen om erachter te komen of zoete amandelolie iets is dat je moet proberen om je haar er gezond uit te laten zien.

Voordelen van amandelolie voor het haar

 1. Amandelolie is een verzachtend middel, wat betekent dat het gaten in je haar op cellulair niveau kan opvullen. Daardoor voelt je haar zachter aan. Het gebruik van amandelolie op je haar geeft het na verloop van tijd een zachtere textuur. Zodra amandelolie is opgenomen in je haarverzorgingsroutine, merk je misschien ook dat je haar gemakkelijker door te kammen en te stylen is.

 2. Als u bepaalde oliën gebruikt om het haar te behandelen, kan dit minder snel breken en gespleten punten verminderen. De smerende eigenschappen van notenolie, zoals amandelolie, verminderen wrijving tijdens het haarstylen. Een onderzoek naar Braziliaanse notenolie (waarvan vele oliezuur en linolzuur bevatten, net als zoete amandelolie) toonde verbetering van de veerkracht van het haar wanneer het werd behandeld met kleine hoeveelheden olie-ingrediënten.

 3. Er zijn geen klinische onderzoeken die aantonen dat amandelolie effectief is om het haar te laten groeien. Maar dit is wat we wel weten: amandelolie kan het haar sterker maken en minder vatbaar voor gespleten haarpunten, wat betekent dat je haargroei niet wordt vertraagd door haar te verliezen dat beschadigd raakt. Amandelolie bevat grote hoeveelheden vitamine E, een natuurlijke antioxidant. Wanneer antioxidanten de omgevingsstress rond je haar bestrijden, ziet je haar er jonger en gezonder uit.

 4. Amandelolie kan ook worden gebruikt als behandeling voor schilferige hoofdhuid (seborrheic dermatitis) en hoofdhuidpsoriasis. Hoewel we geen studies hebben die aantonen hoe amandelolie deze aandoeningen behandelt, wordt amandelolie al eeuwenlang gebruikt voor de behandeling van droge hoofdhuidaandoeningen in de Chinese en Ayurvedische geneeskunde. Door een kleine hoeveelheid amandelolie rechtstreeks op je hoofdhuid te wrijven, wordt de bloedtoevoer naar het gebied verhoogd en worden krachtige antioxidanten in de huid op je hoofd gebracht.

Gebruikt

 1. Je kunt amandelolie rechtstreeks op je haar aanbrengen en een kleine hoeveelheid tussen je handpalmen wrijven voordat je het aanbrengt. Als u op zoek bent naar glans en zachtheid, let dan op de uiteinden van uw haar. Masseer de olie in het uiteinde van de haarschacht en laat de olie op je haar na het stylen.

 2. Je kunt ook amandelolie als ingrediënt in een conditionerend haarmasker gebruiken. Meng 2 delen kokosolie op kamertemperatuur met 1 deel zoete amandelolie en een romig, natuurlijk conditionerend middel, zoals avocado. Breng dit krachtige haarmasker aan op schoon, droog haar en laat het maximaal 40 minuten zitten.

 3. Sommige mensen gebruiken amandelolie in een capsule of vloeibare vorm als een oraal supplement. We weten niet of dit rechtstreeks van invloed is op de gezondheid van je haar. Maar het geeft je wel een grote dosis eiwitten, vitamine E en omega-9-vetzuren die je algehele gezondheid kunnen verbeteren. Je vindt amandelolie-supplementen in bijna elke natuurvoedingswinkel.

Potentiële risico's en bijwerkingen

 1. Amandelolie is over het algemeen veilig voor iedereen om op zijn huid te gebruiken. Iedereen die een ernstige notenallergie heeft, mag geen amandelolie op zijn haar of voor een ander doel gebruiken, omdat de allergische reactie die het veroorzaakt ernstig kan zijn.

 2. Doe geen pure amandelolie op je haar voordat je gaat stylen. De olie wordt rond uw haarzakje warm en kan uw hoofdhuid of de haarschacht zelf verbranden.

De afhaalmaaltijden

 1. Het gebruik van amandelolie op je haar om kracht en glans te vergroten, is voor de meeste mensen een laag risico en werkt waarschijnlijk. Er zijn beperkte studies beschikbaar om aan te tonen hoe amandelolie het haar conditioneert en versterkt, dus er is meer onderzoek nodig. Maar van de actieve voedingsstoffen en eigenschappen van amandelolie is aangetoond dat het haar er sterker, zachter en glanzender uitziet. Als een bijkomend voordeel, is amandelolie zacht voor je hoofdhuid en ruikt geweldig nadat het is aangebracht.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407