Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Amarant Grain Nutrition

Laten we sla eten

 1. Amarant is een pseudokorrelgraan, wat betekent dat het tot een andere plantensoort behoort dan traditionele granen zoals tarwe en haver, maar een vergelijkbaar voedingsprofiel heeft. Hoewel afkomstig uit Midden-Amerika, wordt het op verschillende manieren over de hele wereld gegeten. Amarant maakt een goed volkoren bijgerecht of een warme ontbijtgranen. Je kunt het graan ook laten knappen en eten als popcorn. Hoe je je amarant ook eet, het opnemen ervan in je dieet biedt een aantal voedingsvoordelen.

Bevredigende bron van calorieën

 1. Wanneer u uw calorie-inname bekijkt om gewicht te verliezen of een gezond gewicht te behouden, wilt u uw dieet vullen met caloriearm voedsel dat aan uw eetlust voldoet. Amarant, met 251 calorieën in een portie van 1 kop, is zo'n voedingsmiddel. Je eet elke dag ongeveer hetzelfde gewicht aan voedsel, volgens de British Nutrition Foundation. Voedingsmiddelen zoals amarant bevatten weinig calorieën in vergelijking met hun gewicht - ook wel energierijk voedsel genoemd - dus het vult je sneller met minder calorieën.

High Carb, High Fiber

 1. Amarant is een goede bron van zowel koolhydraten als vezels. Een portie gekookte korrel van 1 kopje bevat 46 gram koolhydraten en 5 gram vezels. De vezel in de amarant kan ook helpen bij gewichtsbeheersing. Vezel in voedsel verhoogt de verzadiging en helpt de honger onder controle te houden. Het eten van meer dan 14 gram vezels per dag kan je helpen je dagelijkse calorie-inname met 10 procent te verminderen, volgens een artikel in het tijdschrift 'Nutrition Review'. Voor een betere gezondheid moeten vrouwen streven naar 25 gram vezels per dag, terwijl mannen 38 gram moeten krijgen. Voor mensen ouder dan 50 is de dagelijkse behoefte aan vezels 21 gram voor vrouwen en 30 gram voor mannen.

Complete proteïne

 1. Een kopje gekookte amarant bevat 9 gram eiwit. In tegenstelling tot andere granen is amarant een complete bron van eiwitten, wat betekent dat het alle essentiële aminozuren bevat - net als vlees en gevogelte. Eiwit in voedingsmiddelen zoals amarant is nodig om uw lichaam te helpen de eiwitten in uw cellen, spieren en organen op te bouwen en te behouden. Volgens de door het Institute of Medicine vastgestelde aanbevolen voedingswaarde hebben vrouwen 46 gram eiwit per dag nodig en mannen 56 gram per dag.

Gezonde vetbron

 1. Als volkoren behoudt de amarant zijn kiem, die een bron is van gezonde onverzadigde vetten, waaronder de enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten. Een portie gekookte amarant van 1 kop bevat 4 gram totaal vet. Het vervangen van je verzadigde vette voedingsmiddelen, zoals rood vlees en boter, door voedingsmiddelen die rijk zijn aan onverzadigde vetten zoals die gevonden in amarant, kan helpen het cholesterolgehalte te verlagen, volgens de American Heart Association.

Vitaminen en mineralen

 1. Amarant is een goede bron van een aantal essentiële vitamines en mineralen die u nodig hebt voor een goede gezondheid, waaronder B-vitamines, calcium, ijzer en zink. De B-vitamines helpen je lichaam om het voedsel dat je eet om te zetten in energie, en maken ook bloedcellen. Als een goede bron van calcium, helpt amarant je botten en tanden gezond en sterk te houden. Het ijzer in het graan helpt bij het transport van zuurstof door uw lichaam en het zink helpt uw ​​lichaam om wonden te genezen.

 2. Amarant is een goede bron van een aantal essentiële vitamines en mineralen die u nodig hebt voor een goede gezondheid, waaronder B-vitamines, calcium, ijzer en zink. De B-vitamines helpen je lichaam om het voedsel dat je eet om te zetten in energie, en maken ook bloedcellen aan. Als een goede bron van calcium, helpt amarant je botten en tanden gezond en sterk te houden. Het ijzer in het graan helpt bij het transport van zuurstof door uw lichaam en het zink helpt uw ​​lichaam om wonden te genezen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407