Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Anemie Chocolate

Stap 7

 1. In het verleden werd chocolade beschouwd als 'het voedsel van de goden', alleen voor de elite om ervan te genieten. Tegenwoordig kan iedereen genieten van de bitterzoete smaak van chocolade, evenals de gezondheidsvoordelen die het biedt. Chocolade zit boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten, waarvan bekend is dat ze ontstekingen voorkomen en het risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen verminderen. Het eten van een kleine hoeveelheid donkere chocolade samen met ander ijzerrijk voedsel helpt milde gevallen van bloedarmoede door ijzertekort om te keren waarvoor geen medicatie nodig is voor de behandeling. Bloedarmoede door ijzertekort is een van de meest voorkomende vormen van bloedarmoede bij vrouwen, kinderen en ouderen.

Identificatie

 1. Bloedarmoede treedt op wanneer uw lichaam een ​​abnormaal laag aantal rode bloedcellen heeft. Er zijn verschillende soorten bloedarmoede, maar de meest voorkomende is bloedarmoede door ijzertekort. Bloedarmoede door ijzergebrek treedt op wanneer er onvoldoende ijzer in het lichaam aanwezig is als gevolg van hevige bloedingen of ondervoeding. IJzer is verantwoordelijk voor de productie van hemoglobine en draagt ​​zuurstof door het lichaam. Het verloop van de behandeling van bloedarmoede door ijzertekort is een combinatie van ijzertabletten en toenemende vitamine C en ijzer in het dieet. Vitamine C is nodig om de ijzeropname van uw lichaam te verhogen.

IJzer in chocolade

 1. Chocolade is van nature rijk aan mineralen en hoe zuiverder de chocolade, hoe meer mineralen deze bevat. Een reep melkchocolade bevat 5,2 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer, terwijl een reep pure chocolade 6,9 ​​procent ijzer bevat. Chocolade bevat ook flavanoïden, dit zijn voedingsstoffen voor planten die van nature planten beschermen tegen gifstoffen. De belangrijkste flavanoïden in chocolade zijn flavanolen. Volgens de Cleveland Clinic verbeteren flavanolen de bloedcirculatie naar de hersenen en het hart, wat welkom nieuws is voor mensen met een slechte bloedsomloop door bloedarmoede.

Overwegingen

 1. Ga voor pure chocolade. Donkere chocolade bevat meer antioxidanten dan melkchocolade en heeft een lager melk- en suikergehalte. Antioxidanten beschermen en herstellen de cellen tegen oxidatie veroorzaakt door vrije radicalen. Vrije radicalen zijn milieuverontreinigende stoffen die de cellen beschadigen en chronische ziekten zoals kanker veroorzaken. Kies donkere chocoladerepen die amandelen bevatten om uw goede vetinname te verhogen. Amandelen bevatten meervoudig onverzadigde vetten, die het slechte cholesterolgehalte verlagen, waardoor uw risico op hartaandoeningen vermindert.

Zorgen

 1. Behandel uw bloedarmoede niet zelf met chocolade; als u een juiste diagnose heeft gekregen van een medische professional, volg dan zijn instructies voor behandeling. Chocolade bevat niet genoeg ijzer om bloedarmoede door ijzergebrek te behandelen of genoeg B-vitamines om bloedarmoede door folaatgebrek of megalolastische bloedarmoede te behandelen. Onbehandelde bloedarmoede kan dodelijk zijn, dus neem supplementen of medicijnen die uw arts u heeft gegeven zoals geïnstrueerd.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407