Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Appel- en eierdieet

Voedingswaarde van gekookte eieren

 1. Volgens de Reader's Digest Association zijn appels en eieren voedingskrachtcentrales. Appels en eieren zijn gekoppeld aan het verminderen van het risico op kanker, hart- en vaatziekten, astma en diabetes. Eieren zijn gekoppeld aan de gezondheid van ogen, hart en hersenen, terwijl appels vitamine C, bètacaroteen en vezels aan uw dieet bijdragen. Eieren zijn hoogwaardige eiwitten met nuttige carotenoïden.

Voordelen van Choline

 1. Eieren zijn een rijke bron van de voedingsstof choline. Volgens de Universiteit van Californië in Berkeley is choline betrokken bij het verplaatsen van cholesterol door de bloedbaan en helpt het bij de stofwisseling van vet. Choline is een essentieel onderdeel van gezonde celmembranen en zenuwweefsel. De Reader's Digest Association beweert dat choline nuttig kan zijn bij het verminderen van de ophoping van vet in de lever en voor het herstellen van neurologische schade.

Betekenis van eiwitten

 1. Een groot ei levert ongeveer 6 g eiwit en alle essentiële aminozuren, waardoor het een compleet eiwit is. Essentiële aminozuren zijn vereist voor eiwitten en moeten voortdurend worden vervangen in uw dieet. Spieren, organen, weefsels, hormonen en enzymen zijn allemaal samengesteld uit eiwitten.

Overwegingen voor eieren

 1. De American Heart Association beveelt volwassenen aan hun cholesterolinname te beperken tot 200 mg per dag. Een groot ei bevat ongeveer 210 mg, dat meestal in de dooier wordt gevonden. Het wordt aanbevolen dat volwassenen niet meer dan vier eidooiers per week consumeren. Personen met een risico op hartziekten moeten andere dierlijke producten met mate consumeren om het cholesterolgehalte onder controle te houden. Overweeg om een ​​heel ei of dooier te vervangen door twee eiwitten om een ​​vergelijkbare hoeveelheid eiwit in uw dieet te krijgen.

Voordelen van glasvezel

 1. Verschillende soorten appels over de hele wereld. De meest populaire keuzes zijn Golden Delicious, Granny Smith, Jonathon, McIntosh, Red Delicious, Rome, Stayman en York. Appels zijn een goede bron van vezels. De huiden zijn bijzonder rijk aan een oplosbare vezel die pectine wordt genoemd. In 'Foods That Harm Foods That Heal' wordt pectine toegeschreven aan het helpen van lagere cholesterolwaarden in het bloed. De oplosbare vezel absorbeert water in het darmkanaal en helpt constipatie voorkomen.

Betekenis van fytochemicaliën

 1. Appels bevatten fytochemicaliën zoals quercetine, catechine, phloridzin en chlorogenic zuur. In "The 150 Healthiest Foods on Earth" zegt auteur en voedingsdeskundige Jonny Bowden dat appels het op één na hoogste niveau van antioxiderende kracht hebben van alle andere vruchten vanwege de concentratie fytochemicaliën. Hart- en vaatziekten en kanker zijn gerelateerd aan oxidatieve stress, die uw cellen en DNA beschadigt. Antioxidanten helpen de vernietigende effecten van oxidatie te bestrijden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407