Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Appel en pindakaas: voeding, calorieën en voordelen

Take Home Message

 1. Weinig snacks zijn meer bevredigend dan een zoete, frisse appel gecombineerd met een hartige lepel pindakaas.

 2. Sommige mensen vragen zich echter af of dit klassieke snack-time duo net zo voedzaam als lekker is.

 3. Dit artikel onderzoekt alles wat u moet weten over appels en pindakaas als snack, inclusief voedingsinformatie, aanbevolen portiegrootte en mogelijke gezondheidsvoordelen.

Een evenwichtige en voedzame snack

 1. Appels en pindakaas zijn stuk voor stuk voedingssterren op zich. Wanneer ze worden gecombineerd, creëren ze een ideale balans van voedingsstoffen die moeilijk te verkrijgen is onder de populaire snacks van vandaag.

 2. Appels bieden een bron van volwaardige koolhydraten en vezels, terwijl pindakaas extra vezels plus een flinke dosis gezonde vetten en eiwitten biedt.

 3. Bovendien bevatten beide een verscheidenheid aan vitamines, mineralen en gezondheidsbevorderende plantaardige stoffen.

 4. Een middelgrote appel (182 gram) biedt de volgende voedingsstoffen (1):

 5. Een enkele appel levert ongeveer 17% van de ADH voor vezels. Deze voedingsstof speelt een vitale rol bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering en immuunfunctie (2).

 6. Appels staan ​​ook bekend als een rijke bron van plantaardige stoffen die een rol kunnen spelen bij het verminderen van stress en ontstekingen in uw lichaam (3).

 7. Hoewel pinda's technisch gezien een peulvrucht zijn, lijkt hun voedingsprofiel sterk op dat van een noot. Ze worden dus vaak samengevoegd met noten.

 8. Pindakaas, evenals andere notenboters, is een geweldige manier om een ​​aanvullende boost van eiwitten en gezond vet toe te voegen aan meer koolhydraatrijke maaltijden en snacks, zoals appels.

 9. Meer dan 75% van de calorieën in pindakaas is afkomstig van vet, waarvan het meeste enkelvoudig onverzadigd vet is.

 10. Enkelvoudig onverzadigde vetten zijn waarschijnlijk het best bekend om hun rol bij het beschermen en bevorderen van de gezondheid van het hart (4).

 11. Hieronder ziet u de voedingswaarde voor een portie van 2 eetlepels (32 gram) pindakaas (5):

 12. Merk op dat niet alle soorten pindakaas qua voedingswaarde equivalent zijn. Zoek naar merken die geen toegevoegde suikers of oliën bevatten, omdat deze additieven de totale voedingswaarde van het product kunnen verminderen.

 13. Het enige dat uw pindakaas zou moeten bevatten zijn pinda's, en misschien een beetje zout.

Gezondheidsvoordelen

 1. Appels en pindakaas zijn meer dan alleen een smakelijke snackcombo - ze kunnen ook uw gezondheid ten goede komen.

 2. Ontsteking is een grondoorzaak van een verscheidenheid aan chronische ziekten, waaronder hartaandoeningen en diabetes (6).

 3. Appels zijn een rijke bron van flavonoïden, chemische verbindingen waarvan bekend is dat ze een sterk ontstekingsremmend potentieel hebben (7).

 4. Meerdere reageerbuis- en dierstudies hebben aangetoond dat flavonoïden in fruit zoals appels kunnen helpen markers van ontstekingen te verminderen, waardoor de ontwikkeling van ontstekingsziekten mogelijk wordt belemmerd (8).

 5. In één onderzoek ondervonden deelnemers die drie porties rood vlees, verwerkt vlees of geraffineerde granen per week vervingen door drie porties noten, zoals pinda's, aanzienlijk lagere bloedspiegels van ontstekingschemicaliën ( 6).

 6. Regelmatig heel fruit en noten eten - zoals appels en pindakaas - kan bijdragen tot een betere bloedsuikerspiegel.

 7. Een groot onderzoek wees uit dat een hogere inname van vers fruit werd geassocieerd met een aanzienlijk lager risico op het ontwikkelen van diabetes. Onder degenen die al diabetes hadden, werd fruitconsumptie geassocieerd met minder complicaties gerelateerd aan hun diagnose (7).

 8. Meerdere onderzoeken hebben ook aangetoond dat regelmatige inname van noten, inclusief pinda's, helpt om een ​​matige bloedsuikerspiegel te handhaven na de maaltijd (8).

 9. Appels met pindakaas zijn een uitstekende snackkeuze voor een gezonde bloedsuikerspiegel.

 10. Zowel appels als pindakaas bevatten veel vezels, waardoor uw spijsverteringskanaal optimaal blijft functioneren.

 11. Vezel helpt bij de regelmaat van de darm en ondersteunt de groei van gezonde darmbacteriën (9, 10).

 12. Bovendien kan voldoende vezelinname helpen bij het voorkomen en behandelen van bepaalde spijsverteringsstoornissen, zoals darmkanker en zure oprispingen (11, 12).

 13. Onderzoek suggereert dat een hogere inname van fruit en noten, zoals appels en pindakaas, geassocieerd is met een verminderd risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen (13, 14).

 14. Fruit en noten kunnen zelfs een rol spelen bij de behandeling van bepaalde risicofactoren voor hartaandoeningen, zoals hoge bloeddruk en ontsteking (13, 14).

 15. Bovendien bevatten beide voedingsmiddelen een aanzienlijke hoeveelheid vezels, die u kunnen helpen een gezond cholesterolgehalte te handhaven (15).

 16. Onderzoek wijst uit dat fruit en noten elk hun eigen anti-zwaarlijvigheidseffecten hebben, waardoor appels en pindakaas een goede snackoptie zijn voor diegenen die een paar pond willen afwerpen (16, 17).

 17. Verschillende voedingscomponenten van fruit en noten, zoals vezels en eiwitten, spelen een rol bij het vergroten van het gevoel van volheid en kunnen leiden tot een vermindering van de totale calorie-inname.

 18. Dus, het uitwisselen van minder voedzame snackopties voor appels en pindakaas kan een goede manier zijn om je te helpen je doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken terwijl je je nog steeds vol en tevreden voelt.

Hoeveel moet u eten?

 1. De hoeveelheid pindakaas en appels die u moet eten, is volledig afhankelijk van de unieke voedingsstoffen en caloriebehoeften van uw lichaam.

 2. Hoewel deze combinatie een zeer gezonde snackoptie is, is het belangrijk om het evenwicht te bewaren door verschillende voedingsmiddelen uit elke voedselgroep te eten.

 3. Te veel van het goede kan meer kwaad dan goed doen. Dit is vooral het geval als je hierdoor meer dan je caloriebehoeften eet. Het is ook een probleem als je geen ander voedsel eet om de voedingsstoffen te leveren die appels en pindakaas missen.

 4. Een enkele portie pindakaas is meestal ongeveer 2 eetlepels (32 gram), terwijl een portie appel zich ongeveer vertaalt naar een kleine of middelgrote appel (150-180 gram).

 5. Samen bevatten deze voedingsmiddelen ongeveer 283 calorieën, 8 gram eiwit, 16 gram vet en 7 gram vezels (1, 5).

 6. Voor de meeste mensen is een portie van elk een goede plek om te beginnen. Het is een geweldige middagsnack om hongergevoelens af te weren die tussen lunch en diner kunnen opkruipen.

 7. Als je erg actief bent of het gevoel hebt dat je iets substantieels nodig hebt, kun je de portie gemakkelijk vergroten of er een volledige maaltijd van maken door deze te combineren met een kom met vegetarische granen of voorgerecht salade.

 8. Wees gewoon attent en let op de signalen van de honger en volheid van uw lichaam, zodat u het niet onbedoeld overdrijft.

De onderste regel

 1. De combinatie van appel en pindakaas is een klassieke snack die heerlijk en voedzaam is.

 2. Zowel appels als pinda's zitten boordevol voedingsstoffen die uw gezondheid op verschillende manieren bevorderen, waaronder het verminderen van ontstekingen, het bevorderen van de gezondheid van het hart en het regelen van de bloedsuikerspiegel.

 3. De hoeveelheid van deze snack die u moet consumeren, hangt af van uw persoonlijke voedingsbehoeften. Het is het beste wanneer het wordt opgenomen in een uitgebalanceerd en gezond dieet dat veel verschillende soorten fruit, groenten, volle granen, noten, peulvruchten en magere eiwitten bevat.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407