Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Appelazijn voor keelpijn: voordelen en huismiddeltjes

Overzicht

 1. Virussen, bacteriën en zelfs allergieën kunnen keelpijn veroorzaken. De meeste keelpijn lost vanzelf op, maar thuisbehandeling kan u helpen zich beter te voelen terwijl u herstelt.

 2. Sommige mensen beweren dat appelazijn (ACV) kan helpen om een ​​zere keel te verzachten. ACV is een gefermenteerde vloeistof gemaakt van gemalen appels. Er zijn echter weinig wetenschappelijke gegevens om deze bewering te staven.

 3. Onderzoek heeft aangetoond dat ACV antibacteriële eigenschappen heeft, dus het kan helpen bij keelpijn veroorzaakt door bacteriële infecties. Bacteriële infecties vereisen echter meestal antibiotica. Virussen veroorzaken de meeste keelpijn, geen bacteriën. Antibiotica kunnen geen virale infecties behandelen.

 4. Ondanks het ontbreken van wetenschappelijke gegevens is er anekdotisch bewijs dat ACV voor sommige mensen kan helpen keelpijn te verlichten.

Zelfgemaakte ACV-remedies en hun gebruik

 1. Er zijn veel ACV-remedies gepromoot als keelpijnverlichters. Misschien wilt u experimenteren om te zien welke voor u het beste werken. Hier zijn een paar die je thuis kunt proberen:

 2. Probeer 1 eetlepel ACV en 2 eetlepels honing te mengen in een grote mok warm water. De honing kan ook helpen bij het onderdrukken van hoest.

 3. Voeg 1 tot 2 theelepels ACV en citroensap toe aan warm water met een zakje groene thee. De groene thee kan ontstekingen helpen verminderen en is ook rijk aan antioxidanten. Citroen is ook een goede bron van vitamine C.

 4. Maak een warme thee door 1 tot 2 theelepels ACV te mengen met gelijke delen honing en kokosolie. Voeg naar smaak gemalen gember toe en meng met water.

 5. Voeg 1 tot 2 theelepels ACV en zout toe aan warm water. Gorgel 20 tot 30 seconden twee tot drie keer per dag voor keelpijnverlichting.

 6. Voeg 1 theelepel ACV, cayennepeper en een gezonde klodder keel kalmerende honing toe aan warm water. Je kunt ook kalmerende zoethoutwortelthee proberen in plaats van water. De pittige cayennepeper kan helpen ontstekingen te verminderen.

En griepsymptomen)

 1. Net zoals er geen wetenschappelijk bewijs is voor het vermogen van ACV om keelpijn te verzachten of te genezen, is er ook geen definitief bewijs dat het andere aandoeningen helpt, zoals keelpijn, verkoudheid of griep. Voorstanders van huismiddeltjes van ACV beweren echter dat het de volgende voordelen heeft:

Bijwerkingen en risico's van appelazijn

 1. ACV wordt als veilig beschouwd zolang het wordt verdund wanneer het wordt geconsumeerd.

 2. Onverdunde ACV kan brandwonden veroorzaken en schade aan uw slokdarm en maagwand veroorzaken. Mensen met zure oprispingen, maagzweren of die vaak last hebben van brandend maagzuur mogen geen ACV gebruiken. Te veel ACV kan ook leiden tot erosie van het tandglazuur.

Wanneer u naar uw arts gaat

 1. ACV kan helpen bij het verlichten van keelpijnsymptomen en kan zelfs de oorzaak van keelpijn verlichten. Als uw symptomen echter niet binnen een paar dagen verbeteren of als ze verergeren, raadpleeg dan uw arts. Zoek medische hulp als uw keelpijn gepaard gaat met griepsymptomen, zoals hoge koorts en spierpijn.

De afhaalmaaltijden

 1. Anekdotisch bewijs geeft aan dat ACV nuttig kan zijn bij het verminderen van keelpijnsymptomen. Wetenschappelijke gegevens ontbreken echter.

 2. Toch wilt u misschien ACV proberen om te zien of het helpt bij het verlichten van het ongemak dat gepaard gaat met een zere keel. Zorg ervoor dat u het altijd verdunt voordat u het inneemt. ACV kan anders schadelijk zijn.

 3. Anekdotisch bewijs geeft aan dat ACV nuttig kan zijn bij het verminderen van keelpijnsymptomen. Wetenschappelijke gegevens ontbreken echter.

 4. Toch wilt u misschien ACV proberen om te zien of het helpt bij het verlichten van het ongemak dat gepaard gaat met een zere keel. Zorg ervoor dat u het altijd verdunt voordat u het inneemt. ACV kan anders schadelijk zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407