Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Appelazijn voor zonnebrandverzorging?

Overzicht

 1. Geraspte aardappel, karnemelk en pepermunt zijn allemaal volksremedies voor het ongemak veroorzaakt door zonnebrand. Gewoonlijk staat op deze lijst appelazijn.

 2. Hoewel het contra-intuïtief lijkt om een ​​zure stof op de huid te steken die door te veel zon is ontstoken, is het een remedie waar veel mensen bij zweren.

 3. Zonneproducten worden vaak gezien als een teken van schoonheid en vitaliteit. Maar in werkelijkheid vertegenwoordigt die koperkleurige schade aan de genetische materie in de cellen van je huid. Na verloop van tijd kan de schade leiden tot huidkanker.

Gebeuren?

 1. Wanneer u tijd in de zon doorbrengt, verhoogt uw lichaam de productie van melanine om uw huid tegen ultraviolette straling te beschermen. Melanine is het pigment dat kleur geeft aan je huid, haar en ogen.

 2. Uw huid zal echter uiteindelijk een punt bereiken waarop de melanine niet snel genoeg kan worden geproduceerd. Dit veroorzaakt schade aan het genetische materiaal in uw huid.

 3. In reactie daarop bevorderen gezonde cellen ontstekingen om de beschadigde huidcellen te verwijderen. Dit wordt de UV-stressrespons genoemd. Je lichaam genereert nieuwe vervangende cellen, die kunnen leiden tot huidkanker.

 4. Hoe snel u zonnebrand krijgt, is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder uw huidskleur en het tijdstip van de dag. Als je heel eerlijk bent, kun je al na 15 minuten blootstelling aan middagzon verbrand worden.

 5. Ongeveer drie of vier uur na blootstelling aan de zon verwijden de bloedvaten in uw huid zich en veroorzaken de roodheid die gepaard gaat met zonnebrand.

 6. Het volledige effect van uw zonnebrand wordt mogelijk niet langer dan 24 uur waargenomen. Zonnebrand piekt normaal 24 tot 36 uur na blootstelling en geneest binnen drie tot vijf dagen.

Azijn kan helpen

 1. Er zijn verschillende manieren waarop u appelazijn kunt gebruiken om zonnebrand te behandelen. Hoewel de meeste methoden aanbevelen om appelazijn te verdunnen voordat je het op de huid aanbrengt, zijn er geen betrouwbare bronnen die een specifieke verhouding tussen azijn en water bieden.

 2. Zorg ervoor dat de azijn goed is verdund, omdat hoge concentraties een branderig gevoel kunnen veroorzaken.

 3. Sommige methoden die u kunt proberen zijn:

Zijn eigen brandwonden

 1. Apple-cider wordt aangeprezen als een haarreiniger, gezichtstoner, wratverminderaar en behandeling van acne. Het heeft enkele antimicrobiële voordelen. Maar van onverdunde appelazijn is bekend dat het zijn eigen brandwonden veroorzaakt, dus zorg ervoor dat het goed verdund is.

 2. In 2012 was er één melding van een achtjarig jongetje met chemische brandwonden nadat appelazijn op zijn geïnfecteerde plek op zijn been was aangebracht.

Wat artsen zeggen

 1. Mayo Clinic en de American Academy of Dermatology adviseren om een ​​vurige zonnebrand te temmen met koud kraanwater, met behulp van kompressen of door te baden. Ze raden ook aan een vochtinbrengende crème, aloë vera-gel of vloeistof of hydrocortisoncrème te gebruiken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407