Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Appelazijn voor zure reflux: werkt het?

En zure reflux

 1. Appelazijn wordt meestal gemaakt van gemalen appels. Bacteriën en gist worden toegevoegd om de vloeistof te fermenteren. In het begin lijkt de vloeistof op een harde appelcider vanwege het alcoholgehalte. Meer gisting verandert de alcohol in azijn.

 2. Biologische en rauwe appelazijn mogen beide natuurlijk gisten. Deze vloeistoffen zijn niet gefilterd en hebben meestal een bruinachtig, troebel uiterlijk. Dit proces laat de 'moeder' van de appel achter.

 3. De moeder is een spinnenwebachtige substantie die aan de onderkant van alle flessen biologische appelazijn voorkomt. Niet-organische appelazijn is gepasteuriseerd en de moeder van appel is verwijderd.

 4. Er wordt gedacht dat de moeder rijk is aan enzymen, eiwitten en pectine. Hierdoor worden organische rassen als de gouden standaard beschouwd wanneer ze worden gebruikt voor de behandeling van gezondheidsproblemen, zoals zure terugvloeiing.

Zijn de voordelen van appelazijn?

 1. Het azijnzuur in appelazijn kan verschillende gezondheidsvoordelen bieden.

 2. Voor sommige mensen kan zure reflux het gevolg zijn van te weinig maagzuur. Voorstanders van deze remedie beweren dat appelazijn nuttig kan zijn omdat het meer zuur in het spijsverteringskanaal introduceert. Dit zuur is ook effectief tegen verschillende soorten bacteriën en werkt als een antimicrobieel middel.

 3. Appelazijn kan ook mensen met diabetes helpen hun bloedsuiker te beheersen. Inname van azijn kan de insulinegevoeligheid van uw lichaam verhogen. Hierdoor kan de insuline glucose door uw lichaam verplaatsen en uw bloedsuikerspiegel verlagen.

Zegt het onderzoek

 1. Appelazijn kan zure reflux verbeteren bij mensen die geen medicijnen gebruiken en met een minimaal risico. Maar hoewel er veel anekdotisch bewijs is, is er zeer beperkt onderzoek.

 2. Geen enkel onderzoek ter ondersteuning van deze claim is gepubliceerd in een medisch tijdschrift. Een afstudeerscriptie vond echter dat rauwe of ongefilterde appelazijn zuurbranden kan voorkomen.

 3. Meer onderzoek is nodig om te bepalen of appelazijn een consistente en gerenommeerde manier is om zure reflux te behandelen.

Om appelazijn te gebruiken om zure reflux te behandelen

 1. U kunt proberen appelazijn te gebruiken om de symptomen van zure terugvloeiing te verlichten, maar er is geen garantie dat het zal werken. Er wordt gedacht dat dit huismiddeltje je maag-pH in balans brengt door maagzuur te neutraliseren.

 2. Het wordt algemeen geaccepteerd als veilig om een ​​kleine hoeveelheid appelazijn te consumeren. Verdun het met water. Dit zou een branderig gevoel, veroorzaakt door het zuur in de azijn, moeten verlichten.

 3. Verdunning kan ook helpen voorkomen dat het zuur het glazuur op uw tanden beschadigt. Drink dit indien mogelijk met een rietje om dit te voorkomen.

 4. Veel mensen vinden de smaak van appelazijn scherp of zuur. U kunt overwegen om honing naar smaak toe te voegen.

En waarschuwingen

 1. Sommige mensen kunnen bijwerkingen ervaren na het nuttigen van appelazijn. Deze kunnen omvatten:

 2. Deze bijwerkingen kunnen erger zijn als u onverdunde of grote hoeveelheden appelazijn gebruikt.

Behandelingsopties voor zure terugvloeiing

 1. Conventionele behandelingen voor zure reflux omvatten recept- en vrij verkrijgbare medicijnen en veranderingen in levensstijl.

 2. Medicijnen die worden gebruikt om reflux te behandelen, zijn onder meer:

 3. Veranderingen in levensstijl die zure reflux kunnen helpen, zijn onder meer:

 4. Soms zijn conventionele behandelingen niet voldoende. Ernstige complicaties van zure reflux kunnen oesofageale littekens of zweren zijn.

 5. Om deze complicaties te voorkomen, kan uw arts een operatie aanbevelen die fundoplicatie wordt genoemd. Bij deze procedure wordt het bovenste deel van uw maag rond de onderste slokdarm gewikkeld. Dit versterkt de slokdarmsfincter om reflux te voorkomen.

U kunt nu doen

 1. Hoewel anekdotisch bewijs suggereert dat appelazijn een nuttige remedie kan zijn, is er geen stevige medische basis voor deze behandeling. Als u deze optie verkent, vergeet dan niet:

 2. Winkel voor appelazijn.

 3. Werk samen met uw arts om een ​​behandelplan op te stellen dat het beste bij u past, of het nu gaat om veranderingen in levensstijl, medicijnen of een huismiddeltje.

 4. Hoewel anekdotisch bewijs suggereert dat appelazijn een nuttige remedie kan zijn, is er geen stevige medische basis voor deze behandeling. Als u deze optie verkent, vergeet dan niet:

 5. Winkel voor appelazijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407