Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Apple Cider Vinegar gebruiken voor constipatiehulp

Overzicht

 1. Bijna iedereen ervaart van tijd tot tijd constipatie. Als uw stoelgang minder frequent is dan normaal, of als de ontlasting moeilijk te passeren is, kunt u constiperen.

 2. Nadat u enkele dagen zonder stoelgang bent gegaan, wordt uw ontlasting harder en beweegt niet zo goed in uw spijsvertering.

 3. Er zijn verschillende huismiddeltjes die zijn gebruikt om constipatie te helpen verlichten. Sommige mensen beweren dat drinken of weken in appelazijn (ACV) kan helpen spijsverteringsproblemen te behandelen. Meer informatie over deze remedie en hoe deze wordt gebruikt.

Om constipatie te behandelen

 1. Appelazijn is een azijn gemaakt van het gefermenteerde appelsap. Het is een populair aangeprezen huismiddeltje voor een aantal voorwaarden.

 2. Er is echter geen wetenschappelijk onderzoek dat beweert dat ACV constipatie kan verminderen.

 3. Mensen die ACV promoten als behandeling voor constipatie beweren vaak dat het:

 4. ACV bevat ook kleine hoeveelheden magnesium, een mineraal dat helpt bij een regelmatige stoelgang.

 5. Wil je het proberen? Koop hier appelazijn.

 6. Er zijn echter geen officiële aanbevelingen voor het gebruik van ACV als behandeling. Sommige mensen raden aan om twee keer per dag op een lege maag een mengsel van ACV, honing en water te drinken.

Wat het onderzoek zegt

 1. De voordelen van ACV voor constipatie zijn niet bewezen in onderzoek. Daarom zijn er geen officiële aanbevelingen om het als behandeling te gebruiken.

 2. Hoewel ACV als een voedingsmiddel wordt beschouwd, is het nog steeds belangrijk om voorzichtig te zijn bij het consumeren voor therapeutische doeleinden. Neem contact op met uw arts voordat u ACV gebruikt om constipatie of andere gezondheidsproblemen te behandelen.

 3. Er zijn aanwijzingen dat ACV kan interageren met bepaalde geneesmiddelen. Als u een van de volgende medicijnen gebruikt, neem dan contact op met uw arts voordat u ACV gebruikt:

 4. Sommige ouders nemen ACV op in de voeding van hun kinderen of voegen het toe aan hun badwater. Neem contact op met de arts van uw kind voordat u ACV gebruikt om uw kind te behandelen voor constipatie of andere medische aandoeningen.

Effecten van ACV

 1. Kleine hoeveelheden ACV drinken is waarschijnlijk veilig voor de meeste mensen, maar u kunt enkele bijwerkingen ervaren.

 2. Hier volgen enkele van de gerapporteerde bijwerkingen:

 3. ACV kan vaker urineren veroorzaken. Neem contact op met uw arts voordat u het drinkt, vooral als u diuretica gebruikt, zoals chlorothiazide of Lasix of andere medicijnen.

 4. ACV drinken kan u misselijk of gasachtig maken. Verdunnen of consumeren met voedsel kan deze bijwerkingen helpen voorkomen.

 5. Regelmatig ACV drinken kan uw mineraalspiegel beïnvloeden en leiden tot een laag kalium.

 6. Overweeg dagelijks een multivitamine te nemen en kaliumrijk voedsel te eten, zoals bananen. Koop online een multivitamine.

 7. Zoals elke zure drank kan ACV uw tandglazuur aantasten of uw mond of keel irriteren.

 8. Om tand- en mondproblemen te voorkomen:

 9. Regelmatig ACV drinken kan uw botdichtheid verminderen. Als u osteoporose heeft of een hoog risico loopt om dit te ontwikkelen, raadpleeg dan uw arts voordat u ACV drinkt.

 10. ACV drinken kan bij sommige mensen leiden tot acne en roodheid van de huid.

 11. Sommige mensen hebben ook hoofdpijn gemeld na het drinken van ACV.

 12. Als u jeuk, een loopneus of andere symptomen ervaart na het drinken van ACV, kunt u daar allergisch voor zijn. Stop met het innemen en meld uw symptomen aan uw arts.

Wat veroorzaakt constipatie?

 1. Constipatie gebeurt meestal wanneer afval langzaam door uw systeem beweegt. Hoe langer het duurt voordat ontlasting door je spijsverteringsstelsel beweegt, hoe moeilijker het is om te passeren.

 2. Oudere volwassenen, met name vrouwen, lopen een hoger risico op constipatie. Een slecht dieet eten, niet voldoende drinken en niet voldoende bewegen kan ook leiden tot constipatie.

 3. Andere mogelijke oorzaken van constipatie zijn:

 4. Neem contact op met uw arts als u een grote verandering in uw ontlasting of stoelgang heeft opgemerkt. Het is belangrijk om ernstigere aandoeningen uit te sluiten voordat u het probleem thuis behandelt.

Hoe constipatie te voorkomen

 1. U kunt deze levensstijl volgen om constipatie te helpen voorkomen en behandelen:

 2. Neem contact op met uw arts als u na het volgen van deze levensstijl nog steeds constipatie ervaart. U kunt een onderliggende gezondheidstoestand hebben die uw constipatie veroorzaakt.

 3. Een arts kan de oorzaak van uw constipatie helpen diagnosticeren en een behandeling voorschrijven.

Takeaway

 1. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat appelazijn effectief is bij de behandeling van constipatie. Kleine hoeveelheden drinken is waarschijnlijk veilig voor de meeste mensen, maar u kunt enkele bijwerkingen ervaren.

 2. Als u oplossingen zoekt om thuis te proberen, probeer deze dan.

 3. Hoe langer uw constipatie duurt, hoe moeilijker het kan zijn om het te behandelen met veranderingen in levensstijl of huismiddeltjes.

 4. Als uw constipatie enkele weken of maanden aanhoudt, neem dan contact op met uw arts. Ze kunnen levensstijlveranderingen, vrij verkrijgbare medicijnen of andere behandelingsopties aanbevelen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407