Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Apple Cider Vinegar Teeth

Behandeling vermindert alcoholsymptomen

 1. Al generaties lang wordt appelazijn (ACV) gevierd als een huismiddeltje. Hoewel er niet veel wetenschap is om alle claims te ondersteunen, is ACV aangeprezen als een wondermiddel voor intern en extern gebruik, van het verlichten van zonnebrand tot het behandelen van acne tot het verminderen van het risico op hartaandoeningen.

 2. ACV voor het bleken van tanden is een andere populaire folkremedie. Voordat u ACV gebruikt voor het bleken van tanden of andere orale toepassingen, heeft u informatie nodig zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Is appelazijn slecht voor je tanden?

 1. Hoewel vruchtensappen en frisdranken breder zijn bestudeerd, blijkt uit onderzoek dat tandglazuur kan worden geërodeerd door het azijnzuur in azijn.

 2. Een laboratoriumstudie uit 2014 gericht op het onderdompelen van tandglazuur in een verscheidenheid aan verschillende azijn met pH-waarden variërend van 2,7 tot 3,95. Na 4 uur weken in azijn werd een verlies van 1 tot 20 procent aan mineralen gemeten.

 3. Deze laboratoriumstudie hield geen rekening met de natuurlijke buffer tegen zuurgraad door speeksel. Het toont echter wel aan dat tandheelkundige erosie kan worden veroorzaakt door grote hoeveelheden azijn.

 4. Een studie uit 2005 concludeerde dat het verminderen of elimineren van zure dranken de progressie van tanderosie kan voorkomen.

 5. Een casestudy uit 2012 concludeerde dat de erosieve slijtage van de tanden bij een jonge vrouw het resultaat was van haar consumptie van een glas ACV dat ze elke dag dronk om af te vallen.

Appelazijn voor het bleken van tanden

 1. U kunt veel bronnen vinden die ACV suggereren op volledige sterkte, verdund met water of gemengd met andere producten zoals bakpoeder als een manier om tanden witter te maken. Het merendeel van deze bronnen bevat geen mogelijke negatieve punten van de praktijk.

 2. Een onderzoek uit 2014 onderzocht de effecten van appelazijn, witte azijn en waterstofperoxide op tandkleur en harde tandweefsels. De studie concludeerde dat appelazijn, witte azijn en waterstofperoxide allemaal bleekeffecten hadden.

 3. Maar ze veroorzaakten ook schade aan de hardheid en het oppervlak van tanden. Witte azijn leek de meest schadelijke effecten te hebben.

Hoe kan appelazijn de tanden precies beschadigen?

 1. In feite is ACV tweemaal gefermenteerd appelsap. In de eerste stap vergist gist de suikers van de appels in alcohol en verandert het in cider. In de tweede stap zetten bacteriën de alcohol om in azijnzuur.

 2. Het eindproduct, ACV, heeft een gemiddelde pH tussen 2,5 en 3,0. Ter vergelijking: gedestilleerd water, een neutrale oplossing, heeft een pH van 7,0.

 3. Er is voldoende zuur in onverdunde ACV om uw tandglazuur te verzwakken. Dit kan leiden tot tandgevoeligheid en de kansen op tandbederf en gaatjes vergroten.

 4. Tandglazuur, de meest gemineraliseerde en hardste stof in uw lichaam, is de buitenste oppervlaktelaag van uw tanden. Het beschermt de binnenste tandlagen tegen extreme temperaturen en tegen de schadelijke effecten van tandplak en zuren.

 5. Uw tandglazuur bevat geen levende cellen. Dus als het wordt vernietigd, kan je lichaam niet meer maken om het te vervangen.

Interacties tussen appelazijn en geneesmiddelen

 1. Naast het mogelijke effect op uw tanden, is het ook de moeite waard om te overwegen of ACV een wisselwerking kan hebben met de medicijnen die u gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

Takeaway

 1. ACV kan tanden witter maken, maar het kan ook tandglazuur beschadigen. Er zijn ook andere zorgen over het gebruik van ACV, zoals interactie met bepaalde medicijnen.

 2. Als u overweegt ACV te gebruiken voor gezondheidsdoeleinden, zoals het bleken van tanden, raadpleeg dan uw tandarts of arts voordat u het probeert.

 3. Ze kunnen aanbevelingen en richtlijnen bieden voor het maximaliseren van mogelijke resultaten zonder de huidige medicatie te verstoren, het tandglazuur te beschadigen of andere gezondheidscomplicaties te veroorzaken.

 4. ACV kan tanden witter maken, maar het kan ook tandglazuur beschadigen. Er zijn ook andere zorgen over het gebruik van ACV, zoals interactie met bepaalde medicijnen.

 5. Als u overweegt ACV te gebruiken voor gezondheidsdoeleinden, zoals het bleken van tanden, raadpleeg dan uw tandarts of arts voordat u het probeert.

 6. Ze kunnen aanbevelingen en richtlijnen bieden voor het maximaliseren van mogelijke resultaten zonder de huidige medicatie te verstoren, het tandglazuur te beschadigen of andere gezondheidscomplicaties te veroorzaken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407